Clona

Clona https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407110/bmid_clona-W8L-407110.jpg 4 1320 373

V horském jezeře je nalezena zavražděná baletka. Opodál stojí prázdný fotoaparát, v jehož čočce je vyryté číslo. O pár dní později najde recepční pochybného hotýlku v jednom z pokojů mrtvého saxofonistu. Stopy ukazují na stejného pachatele, který zanechává policii podivné vzkazy. Detektiv Holger Munch proto k případu přizve zkušenou vyšetřovatelku Miu Krügerovou. Společně musí zastavit vyšinutého vraha dřív, než si vyhlédne další oběť.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: ekniha , Plus
Originální název:

Gutten som elsket rådyr , 2018


více info...

kalache
kalache
09.03.2024 4 z 5

...pravdou je,že Mia je někdy na pěst...

Standa24
Standa24
11.02.2024 4 z 5

Kniha se četla dobře, hlavně díky krátkým kapitolám. Na to, že se jedná o detektivní thriller, tak děj plyne bez většího napětí a komplikací v pátrání až ke konci. Příběh navazuje na předchozí díly, Mia stále bojuje s vzpomínkami na sestru a se svými závislostmi. Chybí tomu něco nového, možná je na čase sérii ukončit ...


Iva095
Iva095
29.11.2023 2 z 5

S každým dílem je to horší a horší. Ten konec byl naprosto o ničem. S touto sérii končím.

"Pojď Mio pojď" už mi začalo lézt pořádně na nervy.

karaliene
karaliene
28.09.2023 3 z 5

Tento díl mě nevtáhl tak jako předchozí, nemůžu ze sebe setřást pocit upadající kvality a tendenci k průměru (vše pregnantně popsali předchozí hodnotící).
A teď ryze subjektivní postesk:
na "pojď, Mio, pojď," už jsem začala alergizovat.

tami1
tami1
07.09.2023 4 z 5

Konec je takový nijaký. Hodně uspěchaný, chybí vysvětlení. Ale jinak velká spokojenost. Kniha má skvělé tempo, postavy se vyvíjejí, obzvlášť Mia mě potěšila.

hana4834
hana4834
05.08.2023 4 z 5

Hodně podobný jak předchozí díly

Vikk
Vikk
25.07.2023 4 z 5

Hodně podobné, jako všechny předchozí knihy série. Líbilo... Jenom nevím, jestli je správně, že vrahy v Bjorkových knihách nemá čtenář moc šanci odhalit (na základě nějakých racionálních vodítek). Podle mě je to špatně. Podle mě by vnímavější čtenář měl být schopen na vraha přijít, měly by mu být házeny drobečky, které by mohl nasbírat a říct si na konci: Ajó! (ať už vraha odhalí dříve, než detektivové, nebo později). A to Bjork nedělá a je to škoda, protože to jeho knihám ubírá na zábavnosti a na chytrosti.

Janík511
Janík511
21.07.2023 3 z 5

Námět dobrý, ale zase to zpracování. Asi nejslabší kniha. Naštěstí už další díl není, díky bohu!!!

Kortez
Kortez
19.07.2023 3 z 5

Audiokniha. Po poslechnutí knihy V lese visí Anděl jsem sáhnul po další detektivce ze stejné kuchyně. Trochu překombinované, ale dalo se to poslouchat na cestách autem.

chamyl
chamyl
17.07.2023 3 z 5

Zatím nejslabší díl, ale stále nejde o žádný propadák. Nicméně zbytečně mnoho dějových linek, málo přesvědčivý pachatel, i finální rozseknutí tak úplně nefunguje, a tak jsem si závěr pouze přečetl, ale neužil.

SPOILER: Trochu mi začíná vadit, že v současných detektivkách je případ čím dál tím častěji místo o hledání anonymního padoucha, spíše o nějakých osobních pohnutkách vůči vyšetřovateli. Skoro jakoby již pachatelé neměli jiný důvod vraždit než něco sdělit detektivům. Občas si tak musím povzdechnout: "Zlatý Sherlock Holmes či Hercule Poirot..."

januska82
januska82
08.06.2023 3 z 5

Táto kniha bola za mňa najslabšia z tejto série. V podstate dej plynul v pohode, aj napínavé to bolo, aj zápletka bola fayn, ale ten koniec - nemastny, neslany..... Chcelo by to viac rozvinúť.... Vlastne som ani nepostrehla, ze to skončilo, kým som nevidela, že ďalej to nepokračuje....

Leyla
Leyla
22.05.2023 3 z 5

Mia mi nebola od začiatku sympatická, ale príbeh bol chytľavý, a človek chce vedieť, ako sa to všetko skončí .. hoci z celej série, toto bola najslabšia kniha.

JaniMa
JaniMa
07.05.2023 3 z 5

Sérii jsem hodně věřila, a přestože mi vyšetřovatelka Mia byla trochu protivná už v prvním díle, sehnala jsem si i další dva. Sova mě zklamala, ale když jsem na začátku třetího dílu zjistila, že Mia konečně přestává nasávat a její myšlenkové úniky do minulosti ubraly na intenzitě, říkala jsem si, že to přece jen bude dobré čtení. Více dějových linek fajn. Trochu odtržené od reality dejme tomu. Neschopnost vyšetřovacího týmu iritující. To jsou na tom opravdu tak zoufale, že jejich eso je pološílená Mia?
Trilogii jsem přečetla, ale přátelům bych doporučila snad jen první díl. Nevím, jestli kdy přečtu i Vlka, jehož existenci jsem zaregistrovala teprve před okamžikem...

Haloon
Haloon
30.04.2023 3 z 5

Uvěřitelný popis světa a pěkné dialogy, to vše částečně maskuje skutečnost, že příběh je naprostý nesmysl. Už mě v mnohých severských krimi trochu irituje snaha vytvořit co nejbizardnější vraždy a vraha. Když dojde k rozklíčování, zjistíme že nám zde zůstala jen neuvěřitelná figura s nesmyslným motivem a pochybným jednáním. Navíc postupy vyšetřovatelů nejsou o mnoho logičtější.

pablito
pablito
17.04.2023 5 z 5

Já dávám plný počet. Mě to splnilo vše, co od detektivky čekám.

Veronika33
Veronika33
11.04.2023 3 z 5

Kniha bola celkom pútavá no priemerná, musím podotknúť, že prvý diel bola o mnoho záživnejší, a každý ďalší diel o niečo slabší. Miestami som bola zmätená kto je kto, mala som väčšiu pauza v čítaní tejto série. Príliš veľa postáv a často nudné časti. Vývoj deja trošku zmätočný, uvažujem, že ďalšie diely, už si odpustím.

Tereza0107
Tereza0107
24.03.2023 3 z 5

Nevím, čím to je, ale toto třetí pokračování mě tolik nechytlo. Hodně jsem se ztrácela v postavách a to, že příběh neustále přeskakoval z postavy na postavu mi v zorientování moc nepomohlo. Přitom V lese visí anděl se mi četl tak dobře a tady jsem si už tak v půlce knihy kontrolovala, kolik mi toho ještě zbývá dočíst.

Ajrad1981
Ajrad1981
05.03.2023 4 z 5

Mia abstinuje - super, snad se zbavíme toho otravného Pojď, Mio. (No, sem tam to zazní, ale dá se to přežít.)
Příběh je fajn, svižně ubíhá, asi tak do doby, než se na scéně objeví ten namyšlený novinář. Pak to začalo drhnout. Konec zas letí jak splašený, ale je pěkně odfláknutý. Jak hlavní vražedná linka, tak ta vedlejší drogová. Curry tam tak sedí a najednou se lidi kolem něj kompletně vymění, aniž by nějak blíž bylo popsáno, jak k tomu došlo. Nevíme ani, jestli distributory chytli (btw, tady jsem o pachateli neměla pochyb, vraha jsem ale klasicky neuhodla). A ta hlavní linka? Být to film, tak odhalení pachatele bude detailní, podrobné, tady k němu došlo tak nějak mimochodem, se zdá. A štve mě, že tam není blíž vysvětlená ta žena v kšiltovce - kde se tam vzala, proč dělala, co dělala...

twiggynka
twiggynka
27.02.2023 4 z 5

Předchozí díly mě nadchly, ale Clona byla nejslabší. Zdálo se mi, že se v ději občas ztrácím. Je to škoda, kniha mohla být lépe propracovaná a byl by z toho super příběh. Každopádně všechny tři knihy stojí za přečtení.

Evišťátko
Evišťátko
20.02.2023 4 z 5

Knihou V lese visí anděl mě autor nadchl a tak jsem se pustila do celé této série s nadějí,že s každým dalším příběhem nebude série ztrácet na své kvalitě. Bohužel se tak nestalo, škoda.