Holčička, která spolkla mrak velký jako Eiffelova věž

Holčička, která spolkla mrak velký jako Eiffelova věž https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/273913/mid_holcicka-ktera-spolkla-mrak-velky-j-tsy-273913.jpg 4 65 23

Ve své nové knize věhlasný fran­couz­ský romanopisec, jehož romány si podmaňují srdce čtenářů na celém světě, líčí neuvěřitelný, fantaskní, hravý, ale pře­de­vším lidsky hlubo­ký příběh matky, která se z lásky naučila létat – příběh, který nás učí, že nic, abso­lutně nic, není nemožné. Láskou, vtipem a nespoutanou fantazií překypující román vypráví o jedné neobyčejné mladé dámě jménem Providencie Nebeská, pařížské pošťačce s neobyčejně velkým srdcem, které bije pro Zaheru, marockou holčičku, v jejíchž plicích sídlí dusivý mrak cystické fibrózy. Osud je svedl dohromady při prázdninové cestě do Marrákeše, kdy se Providencie rozhodla stát Zaheřinou adoptivní maminkou. Konečně jsou všechny úřední formality vyřízeny a Zahera netrpělivě čeká, až se pro ni její nová maminka vrátí a odveze si ji s sebou do Paříže. Zbývá už jen nasednout do letadla. Na scéně se ovšem objevuje další mrak – mrak sopečného popela, který vychrlil jeden islandský vulkán a jenž zcela ochromí evropskou leteckou dopravu, a novopečené mamince tak zkříží plány. Providencie, uvězněná na letišti Orly, je bezradná: času je málo a ona chce splnit to, co vážně nemocné Zaheře slíbila. Zdá se, že zbývá jediná možnost: naučit se létat „Svět je jako batole, které se chce naučit létat, ačkoli ještě neumí chodit,“ říká autor. Takže sněme, létejme, sněme o tom, že létáme. Čtěme.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Humor , Romány

Vydáno: , Rybka Publishers
Originální název:

La petite fille qui avait avalé un nuage grand comme la tour Eiffel , 2015


více info...

Penicuik333
Penicuik333
18.03.2024 2 z 5

Tohle je strašně milá, dojemná a laskavá kniha. Laskavá a láskyplná. Přečtěte si ji, az vam bude neveselo.

traceybeegee
traceybeegee
05.10.2023 5 z 5

(SPOILER) Ahojky všem příznivcům dobrého čtení.
Dnes večer bych Vám chtěla představit knihu, ke které jsem se dostala v rámci štafety od Mária Kuchárová SUCHÁROVÁ.

Už jste někdy snili o létání???
Mně se co by malému děvčátku zdály sny o létání několikrát. Ta představa, že by se mi tento sen jednou splnil.... Jednou... Možná...

Tak tato kniha je plná létání, lásky, snění a úvah, co kdyby.....

O DIEVČATKU, KTORÉ PREHLTLO OBLAK VELKÝ AKO EIFFELOVA VEŽA

Autor ROMAIN PUERTOLAS

237 stran

Holičství, tam se člověk dozví i co nechce. A právě tady začíná náš příběh plný velkých plánů, neskutečně velké lásky, velkého snění,mraků a snění o létání... Nebo to bylo skutečné???

Malé děvčátko Zahera, jenž je od malinká k vůli své nemoci odsouzeno trávit svůj život v nemocnici sní, sní o létání a ještě o něčem jiném...

V nemocnici se s ní seznámí Providencie, mladá pošťačka, která miluje děti, ale mít své vlastní je jí bohužel odepřeno. A vznikne mezi nimi pouto a tak chtějí být jedna rodina.

Má to ale háček a ne jeden....
Providencie, aby dosáhla svého životního cile musí překonat nejen velkou vzdálenost, ale i spoustu překážet, které jim osud kladl do cesty.
Sní, sní o létání... Nebo nesní????
Snila jsem s nimi a letala po oblacích...

Splní se oběma jejich sny????
Dokáže Providenc dorazit včas????
Je to vše opravdu skutečně tak jednoduché, jak se zdá???

Opravdu moc hezké pojetí bojovnosti obou již zmíněných hrdinek, které si opravdu zamilujete.
Ten dojemný konec mne hodně překvapil, no trochu jsem to předpokládala...
I slzyčka ukapla.

JEŠTĚ jednou děkuji za možnost si knihu přečíst ve štafete #Maria Mária Kuchárová Suchárová.
Dávám 55m


DeniseButterfly
DeniseButterfly
10.08.2020 3 z 5

Knihu som začala čítať viac krát, nakoľko štýl akým je napísaná mi úplne nesadol. Avšak po prelúskaní prvých strán sa dej začal rozbiehať a knižku som nakoniec prečítala za dva dni. Smutný ludský príbeh s prekvapivým koncom napísaný s nadhľadom a veľkou fantáziou.

hzd
hzd
23.04.2020 3 z 5

Tak to nebyl můj šálek kávy. Knížka se četla rychle, ale byla to taková bláznivá pohádka se špatným koncem. Dále určitě doporučovat nebudu.

SSTknihy
SSTknihy
23.02.2020 4 z 5

Tohle je příběh poetický, milý, vtipný, ale také smutný a bezútěšný. Takový, jako je často život sám. Někdy je totiž realita tak smutná a krutá, že si prostě musíme vymyslet šťastný konec a držet se ho zuby nehty, abychom nepropadli čirému zoufalství.

xmilek
xmilek
13.09.2019 5 z 5

Každý z nás může létat a každý z nás má svůj mrak. Vážné téma zamotané do bláznivého příběhu s nečekaným koncem. Díky této knize jsem se naučil "létat" i já...

Maanna
Maanna
21.03.2019 4 z 5

Tváří se to jako fantasmagorie, ale nakonec to tak až tak úplně není, vypadá to jako humoristické čtivo, ale nakonec zas tak úplně není... Je to celkem příjemné čtení, které mě místy pobavilo i potěšilo. Jednu hvězdičku ubírám za trochu nevyvážené tempo a za to, že to přece jen někdy občas trochu tlačilo na pilu humoru či emocí, kde až tolik nemuselo. Ale Jinak to bylo celkem příjemné překvapení.

AnetV
AnetV
08.05.2018 5 z 5

Úžasná knížka, přestože se dotýká vážného tématu, tak mě čtení moc bavilo a přečetla jsem ji na jeden zátah, konec hodně prekvapil. Docela mi připomněla knihu Babička pozdravuje a omlouvá se. Takže si určitě jednou přečtu i Fakíra

vlkcz
vlkcz
15.09.2017 3 z 5

Nakonec to nebylo tak strašné, ale překonat prvních zhruba 50 stránek, plných křečovité snahy, aby nejpozději každá druhá věta byla třeskutě vtipná, to tedy bylo utrpení. Ale ani zbytek knihy není žádná literární perla a od podprůměru ji zachraňuje jen překvapivý závěr.
I když. Komu se líbí Amélie z Montmartru, na kterou jsem si vzpomněl asi na třetí stránce, ten zklamán nebude.

kerida
kerida
12.06.2017 5 z 5

...práve som zavrela knihu a musím ju asi trochu rozdýchať...Jediné, čo ľutujem, že som nemala čas "zhltnúť" ju na jedno posedenie, pretože by to zážitok ešte umocnilo. Neskutočný fantazmagorický príbeh, ktorý ma miestami už trošku popudzoval vyvrcholil v nečakaný záver, po ktorom mi prebehli zimomriavky po tele a tlieskam autorovej fantázii a originalite, v neposlednom rade aj genialite poskladať to aj s "posolstvom" do takého záveru. Tak nech sa páči...ktorý koniec sa vám viac páči? Happy-end alebo realita? :-) Krááásne

claudiecarmen
claudiecarmen
01.06.2017 5 z 5

Krásná, milá, úžasná knížka. Tu si určitě koupím. Určitě si ji přečtěte-)

qydko
qydko
03.04.2017 5 z 5

Nádherná, úžasná, poetická, hravá, plná fantazie... moc jsem si tuhle knihu užila.

etrnka
etrnka
31.03.2017 4 z 5

Neco mezi Penou dni a Amelii z Montmartru..Mile pohadkove vypraveni :-)

rajen
rajen
18.01.2017 4 z 5

Pěkná kniha. Vzala jsem si ji v knihovně naslepo bez toho, abych četla recenze zde. Dle anotace se mi zamlouvala, tak jsem se do ní pustila. A čím víc jsem četla, tak jsem si říkala, co to je? Já teda nemusím žánry jako sci-fi a fantasy, tak jsem z toho už začínala být rozpačitá, když přišel závěr a ten dal knize úplně jiný rozměr a hloubku. Celkový dojem je tedy výborný a nebojím se knížku doporučit. A pokud byste na tom byli jako já, tak radím, nevzdávejte to a dočtěte.

sporran
sporran
08.12.2016 3 z 5

Hodně zvláštní kniha. Takový slaďáček bláznivý. Je o důležitosti života, lásky k druhému, která hory přenáší. Co mě nejvíc bavilo jsou dodatky v závorkách.

Pistácie
Pistácie
17.11.2016 5 z 5

Naprosto skvostný příběh, který začíná jako pohádka, jako magický realismus, a člověk si pluje na obláčku nádherného vyprávění a říká si mnohdy, jaké nesmysly autor plodí a vymýšlí. A pak přijde realita. Příběh, život, procitnutí. Ale tak to v životě chodí. Tak to je. Končí to smutně, i vesele. Končí to nehezky, i pěkně. Nechci nic prozradit. Je to tak. Moc krásné i smutné zároveň. Ale takový je život.

kuky921
kuky921
26.10.2016 5 z 5

Velmi příjemná kniha, do půlky se zdá, že se jedná o pohádkový příběh, ale jakmile se dá Leo o vyprávění skutečnosti, má ta knížka najednou úplně jiný ráz. Krásný příběh o životě.

kikies
kikies
09.09.2016 3 z 5

Praštěná kniha.... taková naivní, hloupoučká a "růžovoučká".... ale v tomto případě to nemyslím špatně. Je to prostě takový růžový obláček, který člověka pohladí po duši, pohádka pro dospělé, která vás bude bavit, pokud jste tedy zrovna naladěni na porci pozitivismu a fantastična. Není to nic světoborného, ani to nepůsobí jako velký kus umění, ale milé a úsměvné to je každopádně. A to je taky někdy potřeba.

sadlo
sadlo
22.07.2016 5 z 5

Přidávám stejný komentář jako k druhé knize autora -Podivuhodná cesta fakíra...

jentakněkdo
jentakněkdo
18.07.2016 5 z 5

Praštěná kniha, která vás chytne za srdce. Opravdu!

Štítky knihy

francouzská literatura smrtelné choroby

Autorovy další knížky

Romain Puértolas
francouzská, 1975
2014  59%Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni z IKEY
2015  80%Holčička, která spolkla mrak velký jako Eiffelova věž
2018  58%Léto bez Facebooku

Kniha Holčička, která spolkla mrak velký jako Eiffelova věž je v

Právě čtených1x
Přečtených83x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených8x
Knihotéce22x
Chystám se číst61x
Chci si koupit14x
dalších seznamech2x