Hodně si pamatuju - Perličky v duši Raoula Schránila

Hodně si pamatuju - Perličky v duši Raoula Schránila https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/277801/bmid_perlicky-v-dusi-raoula-schranila-26J-277801.jpg 4 8 2

Biografie Raoula Schránila, jehož život nebyl cestičkou v parku vysypanou jemným pískem. Jeho cesta byla klikatá, někdy strmější, někdy se ztrácela v houštinách nepřízně společnosti i jedinců, někdy ho vyvedla na výsluní popularity a slávy. A všechno to dokázal unést, jako správný chlap.

Cajda
Cajda
28.07.2020 5 z 5

Také mně se vždy tento elegán líbil, jeho historky jsou kouzelné a vlastně neuvěřitelné! Měl zajímavý, bohatý život. Kniha je spíš pro pamětníky a znalce starých čb filmů, ale převážně pro ty, kdo mají stále pana Schránila s láskou a úctou v srdci.

ClariceL.
ClariceL.
08.01.2016 4 z 5

I přes role,ve kterých se jen míhá a není hlavní postavou,vyniká svým zjevem a galantností.Život měl velmi bohatý přes divadlo vesnické,Národní,Divadlo Anny Sedláčkové,v Ostravě a dokonce i cirkus.
Povídání působí nenuceně,pravdivě,nejen o filmu,také o válečných létech,ale i pár soukromých perliček a názorů osobních.Jako by jste s ním seděli u kávičky každý den.Víte co byla Raoulovna a jak to dopadlo s vařením protekčních ledvinek?
No a i tohle je Raoul:
Láska?Vážky kmit v zrcadle lesní tůně,
odkudsi závan libý opojných květů vůně...
Přelétne,zavoní,
oko ti zaroní,
žalem i radostí,
rozkazem,žádostí.