Hodná holka, zlá krev

Hodná holka, zlá krev https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470237/bmid_hodna-holka-zla-krev-LwQ-470237.jpg 5 275 71

NĚKDO zmizel beze stopy. NIKDO nechce mluvit. Ale tentokrát VŠICHNI naslouchají. Zmizel Jamie Reynolds. Policie nic nedělá. Ani Pipa se nechce do případu zaplést, není přeci žádný profík. Jamieho rodina se k ní ale obrátí o pomoc. Je jejich jedinou nadějí. Všichni poslouchají její detektivní podcast, sledují vyšetřování, ale mluvit nechce nikdo. Kolik temných tajemství může městečko skrývat? Jak postupně vyplouvají na povrch, Little Kilton začíná vřít. S každou další stopou je mezi sousedy víc a víc zlé krve. Sama Pipa se ocitá v ohrožení života. Dokáže propojit všechny souvislosti a najít Jamieho dřív, než bude pozdě?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Pro děti a mládež

Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Good Girl, Bad Blood , 2019


více info...

Přidat komentář

Gabriela_K
20.04.2024 5 z 5

Po skvělém prvním dílu jsem se těšila na pokračování, které bylo opět skvělé.
Ráda jsem se vrátila k postavám, které jsem si tak moc oblíbila, zároveň se mi líbilo, že případ z předchozího dílu měl nějaké pokračování i tady.
Kniha byla čtivá, napínavá a řekla bych i akčnější a temnější než první díl.
Rozhodně doporučuji a těším se na závěrečný díl.

baru_lienka
26.03.2024 4 z 5

Moje druhé setkání s Pipou proběhlo opět na podzim a už teď se těším na třetí díl. V tomto díle se ovšem nezaobíráme starým případem, ale aktuálním zmizením Jamieho, takže Pipu tlačí čas, aby kamaráda co nejdříve našla. Víte, jak to v detektivkách chodí - čím déle času uplyne, tím méně je pravděpodobné, že se pohřešovaná osoba najde. Moc se mi líbilo využití kreseb a jiného grafického zpracování příběhu a podcastu, kniha se četla rychle a byla to skvělá oddechovka. Zase si ale nemyslete, že to byl nějaký připitomělý příběh, samotnou zápletku bych nikdy neodhalila ani náhodou a myslím si, že to bylo i celkem uvěřitelné.

Nejvíce na knize ale oceňuju, jak si autorka dokázala nenápadně připravit půdu pro to, abychom vlastně souhlasili s činy záporáka až do chvíle, než se ukáže kdo a proč to dělal. Morální dilema spravedlnosti a nastavení soudního systému je nám tady předložené jako na sametovém polštářku.


Betuskachrom
13.03.2024 5 z 5

Tahle kniha mě naprosto pohltila. Stejně jako ostatní díly

azraelka
13.03.2024 5 z 5

Tahle knížka mě emocionálně vyždímala. Jako by mě něco přejelo.
Líbí se mi, že Pipa není nad věcí a hodně prožívá věci, co se kolem ní. I atmosféra města byla vykreslena skvěle a realisticky. Jediné, co mě štve a nechápu, že poslední díl je rozdělen na dvě knihy.

tittanie
11.01.2024

Nejsem cílová skupina, možná proto se mi děj nezavrtal pod kůži. Postavy jsou sympatické, ale neprožívala jsem u knihy žádné emoce. Kniha se dobře čte, ale další díl ze série už číst nebudu.

Lllvicek
02.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Upřímně už dlouho se mi nestalo,že bych u nějaké knihy byla takhle smutná, brečela, vztekala se a vzápětí se smála. Vlastně jsem tak trochu jela na vlnách Pipi . Všechno co prožívala jsem tak nějak zažívala s ní a dokázala se do ní přesně vžít. Tu nespravedlnost a strach jsem cítila v kostech. Úžasné . Neuvěřitelně jsem si užila tuhle pubertální jízdu. I když ze začátku, jsem tak unesená nebyla, vzápětí po začtení už jsem se nemohla odtrhnout. Tentokrát se to autorce povedlo a já ji děkuji za úžasný zážitek. Četlo se to jedním dechem.

Příběh měl spád a nic nepřebývalo. Jde vidět, že Pipina osobnost se vyvíjí a že z té pubertální holky, která se za všechno vinila, hlavně za věci které nemohla ovlivnit nebo proto, že se někomu nelíbilo co dělá, což mě na začátku neuvěřitelně vytáčelo. Hlavně to,že se nedokázala za sebe postavit a i když pořád tvrdila jak má všechny u zadku, tak se stejně zajímala o jejich názor a cítila se provinile, že dělá něco co neschvalují. Nakonec jen prostě potřebovala dospět, jsem ráda, že se tak stalo, protože novou Pípu si užívám o dost víc. Jen jde trochu z extrému do extrému . Asi jako každý puberťák , takže je to vlastně v pořádku.

Normálně bych asi dala 4 hvězdy, ale ta 5 je za ty neskutečné emoce během čtení, i když musím říct, že tentokrát byl příběh o něco slabší než u prvního dílu. První dějová linka mě až tak nenadchla a jejímu rozuzlení v podobě zmanipulovaného kluka schopného všeho kvůli dívce, kterou nikdy neviděl se prostě těžce věří. Za to druhá linka se záhadou z minulosti mě bavila a kdyby dostala víc prostoru nezlobila bych se. Každopádně jsem si to užila a to je u čtení to podstatné.

BarKnih
30.12.2023 5 z 5

Miluju tuto sérii. Přečetla jsem ji za tři dny a nemohla jsem od toho odtrhnout. Velmi doporučuji milovníkům thrillerů.

Lexie321
30.12.2023 5 z 5

Super pokračovanie skvelej série. Vrelo odporúčam!

katerina1237
21.12.2023 4 z 5

Tak tohle byla jednoduše řečeno bomba. Takže, námět skvělý, zpracování ještě lepší a grafické doplňky, fotky a ilustrace nádhera. Jen co mě štvalo, že hrdinka docela často *hrdinkovala*. Jakože pardon, ale někdy její chování bylo prostě přes čáru (odkazuju hlavně na jedno její rozhodnutí) nemějte mi to za zlé, nijak nezpochybňuji závažnost všeho čím si prošla, ale prostě mi moc nesedla. Ale to nijak neovlivnilo moje hodnocení.
Bylo to napínavé, pohlcující čtení. Za každým rohem nebezpečí, dobrodružství, strach, láska
U této knihy jsem se vůbec nenudila. Konec mě skoro rozbrečel.
Za mě ale první díl byl lepší, nevím čím to je, ale je to tak (každý má svůj názor).
Obdivuji všechny co píšou detektivky a thrillery, protože vymyslet záhadu tak, aby to nebylo prokouknuté hned, ale zase aby to dávalo smysl a postupně hrdinové odkrývali další a další stopy nechápu :)

ValiPages
16.12.2023 5 z 5

Právě jsem dočetla tuhle knížku a vážně prostě to nejde vyjádřit jinak než PÁNI! Tahle knižní série je fakt super. Pipa a Ravi jsou snad ještě sympatičtější než v prvním díle a je to prostě boží. Vraha jsem upřímně nepředpokládala jak to bylo v prvním díle ( Ten důvod byl fakt skvělý.)
Za mě autorka má tenhle díl ještě víc propracovaný než ten první. Jak je to všechno do sebe zapletený a tak..
A ten konec? U toho se mi chtělo fakt brečet. Milovala jsem tu osobu a myslím, že si to nezasloužila.Ale vlastně ani Pipa. Bylo mi ji taky dost líto. Dost to s ní celkově otřáslo. Doufám, že v dalším díle s tím Pipa ještě nějak naloží, že to nezůstane prostě jen tak. I teď zpětně když si u toho pouštím písničku, kterou jsem si pouštěla u toho konce tak se mi chce brečet.Jediný co mi na knížce vadilo a docela dost byl Jamie. Mělo by mu být čtyřiadvacet ale choval se a přemýšlel tak na patnáctiletého!
Chvílemi jsem si říkala, že to ani není možný jak je Jamie naivní. No očividně to možné je :) Určitě doporučuji a doufám že autorka napíše ještě jiný díl než Mrtvá holka dobrá holka.
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

nela3812
11.12.2023 4 z 5

Pipa a její další případ mě opět naprosto pohltili. Napínavé, čtivé a originální - to vystihuje tento příběh nejvíce. Navrch také sympatické postavy. Už nyní mohu říci, že jsem této sérii naprosto propadla, ostatně jako mnoho dalších čtenářů.

Kromě řešení případu, jako tomu bylo v prvním díle, zde máme také nahrávání podcastu, což celé pátrání posouvá opět na vyšší úroveň. Prvek podcastu mám v knihách ráda, ačkoliv je neposlouchám. Příběhu však umí dodat na napětí a atmosféře. Samozřejmě nechybí ani fotografie důkazů a další grafické detaily, které jsou za mě naprosto TOP. Přesně takové detaily dokreslují atmosféru a čtenáře ještě více vtáhnou do příběhu.

Zápletka mě tentokrát zaujala spíše z poloviny. Nechci nic prozradit, ale kromě linky s Jamiem se můžete těšit také na druhou linku s osobou spadající do ochrany svědků. Samozřejmě všichni od začátku víme, že to spolu souvisí. Ale odhalovat, kdo z městečka je pod ochranou svědků a přijal nové jméno - to mě bavilo mnohem více, než primární případ "zmizení Jamieho". Miluju nedořešené záhady z minulosti a tohle byla prostě pecka! Oproti tomu zmizení Jamieho mi přišlo až příliš jednoduché a na něj trochu hloupé. Není to žádné děcko a nechal se až příliš snadno zmanipulovat. Těžko se mi tomu věřilo.

Kromě toho máme v příběhu i další vedlejší linky spojené s dozvuky případu z předchozího dílu. Na jednu knihu je těch případů a záhad poměrně dost, ale neměla jsem pocit, že by autorka něco opomenula či nedostatečně vykreslila. Všechno si to dokonale sedlo a čtenář, ačkoliv neví nad čím dříve přemýšlet, bude naprosto pohlcen!

Hodnocení: 4/5

Ronnie68
17.11.2023 5 z 5

Další skvělé pokračování takové detektivky pro mladší generaci ... napojuje na první díl ... a na konci zase skvělé rozuzlení záhady.. četlo se to skvěle

martineknatasa
22.10.2023 4 z 5

Kniha se dobře čte. Líbila se mi. 1.díl se mi ale líbil víc a tak dávám jen 4*.

Linda007
12.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Čtivé a napínavé, ale linka s Jamiem mi přišla nevěrohodná. To by ten chlapec musel být jednoduší, aby na něco takovýho skočil, už to nebyl žádný puberťák, aby se nechal takhle zmanipulovat. Navíc v prvním díle mi Pippa přišla chytřejší, něco mě napadlo a ji hned taky a tady to nebylo.

bookcase
01.10.2023 4 z 5

Ještě lepší než první díl, Pipa je velká sympaťačka, Ravi taky.

Varjohukka
14.09.2023 5 z 5

Tahle série s Pipou je opravdu čtivá a napínavá, druhý díl byl stejně dobrý (ne-li dokonce lepší) než ten první. Bohužel zatím není v češtině třetí díl, takže budu muset sáhnout po angličtině nebo slovenštině.

ElizPetrova
18.08.2023 4 z 5

Skvělé pokračování série.. velmi se mi opět líbilo celkové zpracování a zakomponování formátu podcastu. Příběh byl za mě trochu méně uvěřitelný. Konec mě celkem překvapil, nečekala jsem, že to zajde až tak daleko. Pipa jako hlavní hrdinka mě bavila. Škoda, že poslední díl není přeložen do češtiny, budu muset sáhnout po anglickém vydání.

lucie5019
15.08.2023 4 z 5

Ja teda napred cetla tento (druhy) dil, takze jsem doufala, ze nebudu moc mimo a nastesti jsem nebyla:) Je to napsane tak, ze to dokazou cist fanousci serie, ale zaroven i lide, kteri ctou serii poprve. Pipa byla za me skvele napsana a celkove me knizka bavila. Na konci to bylo takove trosku moc zmatene a najednou nekolik postav odnikud, ale jinak to byla skvela knizka a myslim, ze jeste nekdy urcite prectu ten prvni dil...:)

TVer
21.06.2023 5 z 5

Opět skvělá kniha od autorky. Moc se mi líbila, příběh mě úplně pohltil.

Buchtičkajani
11.02.2023 5 z 5

Opět skvělé. Tentokrát jsem byla napnuta, až do konce. Vřele doporučuji.