Hodiny tikají

Hodiny tikají https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494997/bmid_hodiny-tikaji-7e5-494997.jpg 4 23 8

Knížka s podtitulem 60 plus jeden fejeton o životě shrnuje autorčinu publicistickou tvorbu z posledních pěti let. V letech 2017–2021 psala měsíc co měsíc fejeton do magazínu Reportér: o společnosti, politice, kultuře, cestování i o sobě. Jen pro knižní vydání připsala poslední text, jakousi pomyslnou tečku za tím vším.

Přidat komentář

micha-ella
11.10.2023 2 z 5

Rok Kohouta a Život je nádherný jsem četla s chutí a bez zastavení, tyto fejetony s přestávkami a s přeskoky. Některé jsem úplně vynechala. Je škoda, že s paní Boučkovou nesouzním ve více směrech.

Ada0004
14.05.2023 5 z 5

Zajímavá kniha. Dozvěděla jsem se mnoho pro mne dosud neznámých věcí - stále jsem četla s mobilem po ruce a googlila a radovala jsem se, co jsem díky tomu mohla prožít - výstavy a divadla, jenž jsem nezaznamenala, zajímavá místa, zajímaví lidé. Prožila s autorkou řadu radostí i řadu smutků. S mnohými názory jsem souhlasila. Bylo to opravdu milé počtení k zamyšlení doporučuji


bookcase
12.03.2023 4 z 5

Zajímavé názory, čtivé fejetony o každodenních všednostech, kultuře a světě kolem nás.

Janina2609
11.02.2023 4 z 5

“Cesty, které bych do sebe neřekla, mě ubezpečily v názoru, že jsme jen tak staří, jak se cítíme. A když se někdy cítíme strašně, dá se to přežít, když se v sobě moc nebabráme. Když neskuhráme, zatneme zuby, rozhodneme se vydržet. O to větší je pak naše radost.”

Knihy Terezy Boučkové mám moc ráda (Indiánský běh, Rok kohouta, Život je nádherný) takže jsem si nenechala ujít ani tyto krátké dvoustránkové fejetony, některé v minulosti publikované v magazínu Reportér. Nejvíce se mi líbily úvahy o uměleckých zážitcích a dobrodružství na cestách na kole. Dále píše o politice a době korona-virové (přiznám se ty jsem trochu přeskakovala-nechci už o tom ani slyšet), totalitním dědictví, chartistech, ekologii,
o mamince. Vyhovuje mi lidský a přirozený styl psaní a v mnohých fejetonech jsem se názorově shodla s autorkou.

Čtenářka73
22.01.2023 4 z 5

V této sbírce fejetonů se Tereza Boučková vyjadřuje k různým tématům, od kultury, cestování, politiky až ke covidovým opatřením. Její názory a pocity jsou mi lidsky velmi blízké. Vzhledem k tomu, že momentálně celá společnost žije předvolební kampaní, mě zaujaly texty z doby před pěti lety, které by se daly téměř bez nutnosti úprav použít i dnes. Autorka se těšila, že konečně budeme mít na Hradě člověka čestného a slušného, ale tenkrát to bohužel nevyšlo. Moc doufám a věřím, že letos už to vyjde!

attila1
28.11.2022 4 z 5

Kniha fejetonů. Jelikož se o politiku moc nezajímám, tak některé fejetony mi nic neříkali,ale jinak ostatní jsou pěkný.

vendy246
10.07.2022 5 z 5

Tereza Boučková mě baví. Je to jako rozhovor s chytrou kamarádkou. Zajimaji mě její názory, úvahy, zkušenosti. Inspiruje mě co dělá, kde byla, koho potkala, co si myslí o filmech, knihách a výstavách, ktere jsem také často navštívila, četla, viděla… A v neposlední řadě sdílím její názor na soudruhy před i po revoluci. Mluví mi z duše.

Norizna
05.07.2022 5 z 5

Kniha vybraných fejetonů,které jsem některé četla v Reportéru,mě moc potěšila! Je milá i poučná a dá se prožívat s autorkou.Výborně napsaná...jasně,stručně,moudře i výstižně...zkrátka vřele doporučuji.