Nový kluk
Hockey Guys série
1. díl >
Jeden druhému prostě nedokážeme odolat! Jmenuji se Hudson Newgate, ale mí spoluhráči mi spoluhráči mi říkají Nový kluk. Brooklyn je má poslední naděje, speciálně po mých špatných výkonech v loňské sezoně. Ale já to dokážu. Protože vím, co se patří. Co bych však rozhodně neměl dělat, je randit s dalším nováčkem – sexy trenér, který žije ve stejné budově. Gavin potřebuje práci u mého týmu, protože je to zodpovědný svobodný otec. Nemůžeme spolu chodit. Můj arogantní agent – který je shodou okolností i můj otec – se zblázní, pokud budu chodit s mužem. A můj tým potřebuje, abych dával góly, ne abych rozpoutal mediální cirkus. Smůla, že Gavin a já nedokážeme tomu druhému odolat…... celý text
Originální název: The New Guy
Komentáře knihy Nový kluk
Kniha se čte lehce, má roztomilé a sexy momenty.
Celkový dojem ale kazí povrchní zpracování postav a špatný překlad nejen ve spicy scénách, ale i v dialozích.
Hlavní postavy se slévaly. Chyběl jim kontrast i osobnostní rysy.
Gavin se společně se svou dcerou Jordyn přestěhuje do New Yorku za prací.
Má působit jako chodící green flag... Ale mně to tak nepřišlo
Měl tendenci stavět se do role oběti. Působil jako člověk, který chápe, co znamená trauma, ale zároveň se neuměl vcítit do Hudsona.
Hudson je postava s vnitřním konfliktem a napětím. I přesto, že je zatraceně dobrý hráč, je neustále přesouván z týmu do týmu.
Jeho život je díky tomu osamělý a drží se zpátky.
Vnitřní boj ale není úplně propracovaný, chybí mu hloubka.
Jejich vztah si prošel zmatkem, nedorozuměními i chvílemi, kdy stáli každý jinde, ale nakonec se k sobě dokázali vrátit
Líbil se mi konec. Hudson se nedobrovolně vrací na místo, které ho kdysi zlomilo, a konečně najde svůj tým.I když ne tam, kde si původně přál.
Bylo to krásně symbolické.
Veľmi sa mi páčili romány Him a Us, kde bola Sarina spoluautorkou, a keď som našla, že napísala viacero M/M románov, musela som to skúsiť. Nie som sklamaná. Síce mi táto kniha oproti tým vyššie spomínaným príde o niečo slabšia, ale stále je to príjemná oddychovka, pri ktorej sa vo mne vystriedalo viacero emócií, ale najdôležitejšie je, že na konci zanechala dobrý pocit. Je to síce absolútne fantazy, pretože si neviem predstaviť hokejový tím (alebo akúkoľvek skupinu zloženú z ľudí s rôznymi názormi), v ktorom by nebol aspoň jeden homofóbny idiot, ale chcem veriť, že raz sa naša spoločnosť dostane do stavu, ktorý je opisovaný v tejto knihe.
Příjemný slaďák na dovolenou, mé guilty pleasure..každému třeba nesedne ta trocha erotiky,ale jak říkám na dovolenou prima, žádné temné mraky v hlavě po dočtení.
A jediná má výhrada je místy neprofesionální překlad. Škoda, ztraceno pár vtipů...
Skvěle napsaný příběh plný emocí, citlivě popsané erotické scény.
Konec možná trochu zdlouhavý a zbytečně přeslazený, ale pořád je autorka
v tomto tématu nepřekonatelná. Ze začátku jsem nechápala proč jsou gay romance často zasazené do hokejového testosteronem nabytého prostředí, ale je fakt, že nějaký účetní nebo podobná profese by určitě nebyla tak sexy,přitažlivá a neodolatelná....Bohužel překlad těžce pokulhává.
Mám neskutečně smíšené pocity.
1) začátek se mi hrozně líbil, strašně jsem se pro příběh nadchla
2) vymýšlela jsem scénáře, co a jak se může semlít
3) začalo tam přibývat erotických scén
4) přišlo mi to zdlouhavé
5) zvrat který mě nadchl, protože jsem ho sice měla v možnostech, ale jaksi jsem nepředpokládala, že ho autorka použije
6) nemohla jsem se odtrhnout
7) zdlouhavý a přeslazený konec
Sečteno podtrženo... nevím co s tím :D Ale vlastně se mi to spíš líbilo...
Spociatku som sa na tuto romancu tesila, navnadena seriou HIM. Celkovo ju hodnotim v tejto kategorii velmi dobre. Ale. Ale akosi mi Gavin prisiel ako ufnukana baba a casto som nevedela, ktora postava prave hovori. Ku koncu pateticke, vobec som neverila, ze akykolvek chlap, ani gay, dokaze tak romanticky zmyslat a uz vobec nie hovorit. Bolo to v podstate jedno velke klise, najviac sa mi pacila postava Jordyn.
Bohužel se musím přidat ke komentáři pode mnou. Překlad ze kterého dýchá neznalost reálií a neochota si je zjistit, spousta nepřesností a překlepů. A proboha koho napadlo, že je v pořádku vypustit důležité slovo z textu písníčky který zůstal v originale? Všimla jsem si toho i u jiných knížek, které překládala paní Hordinová, už jí to nedávejte do ruky, očividně nemá angličtinu ráda. A nejspíš ani češtinu. Škoda, v originále se to čte skvěle.
Příjemná, i když ne zrovna originální sportovní romance, které to bohužel neskutečným způsobem kazí naprosto příšerný překlad. Jako by to překládal Gůgl - jen pro příklad, hemží se to otrockými překlady jako "koňský ohon" (ponytail), "tykvička" (láskyplné oslovení "pumpkin"), "co dělá škola?" (ve smyslu "jak to jde ve škole"), "sodovka" ("soda" ve smyslu sladké limonády typu Coca Cola) a tak dále, aaa tak dále (ufff...). K tomu stylistické nesmysly ("zahýkal se", "můžu tě odreagovat?", "hrál jsem jako superhrdina v praxi") a používání kurzívy tam, kde to v češtině absolutně nedává smysl. Další díl v češtině už nedám. Jestli je za toto překladatelka placená, měla by vrátit výplatu.
Nový kluk je skvělý, emotivní příběh, který mě okamžitě vtáhnul a já prožívala všechny ty emoce jako hlavní hrdinové.
Po sérii HIM je to další příběh s MM tématem a já zjišťuju, že mě to pořád baví.
Mezi Hudsonen a Gavinen to jiskří už když se poprvé setkají, ale kvůli určitým okolnostem to skončí jen u chtíče.
Gavin je ve svých 25 letech ovdovělý svobodný otec, který svojí orientaci nikdy netajil. Narozdíl od Hudsona, který se snaží zvládnout další přestup do nového týmu, už poněkolikáté během pár let.
Oba se nacházejí v podivných fázích svého života, oba mají své problémy, ale společně mají tak skvělou chemii, že zapomínají na své problémy.
Líbilo se mi, že to všechno mezi nima bylo pozvolné, na vytvoření pouta a citů, tak měli dostatek času. Chemie byla vážně skvělá a sexuální scény popsané, že i mě bylo párkrát vedro
Další skvělá postava je Jordyn, dcera Gavina. Ta holka si získala srdce všech
Já už se těším až si přečtu pokračování jejích příběhu.
Tak to bylo skvele. Pribeh se mi libil, takova pohodova hokejova gueer romance, urcite muzu doporucit a tesim se na dalsi dil, ktery me uz ceka v moji knihovne.
Hokejové prostředí je moje, takže jsem si čtení příběhu Hudsona a Gavina moc užila a od knížky jsem dostala to co jsem očekávala. Oba kluci jsou super, po pár přečetných stránkách jsem si je oba oblíbila. Ano žhavé to je, ale kluci spolu i mluví a řeší spolu své problémy a diskutují o nich. Trochu jsem se bála, že mi bude vadit dcera, kterou jeden z kluků má. Ale opak byl pravdou příběhu to vůbec neubralo spíše ho více dokreslí. Takže já jsem s knížkou moc moc spokojená. Pokud to mohu porovnat s kližkou On, tak za mě je Nový kluk mnohem lepší.
(SPOILER)
Hokej, gay romance, obavy ze zveřejnění sexuální orientace. Stokrát provařené téma. A přesto se to četlo hladce a příjemně.
Příběh je psaný jako obvykle v ich formě z pohledu obou účastníků. Zase – vděčné, funkční, ovšem taky stokrát omleté. V tomto žánru nečekám žádné převratné literární zázraky. Jenže hlasy Gavina a Hudsona jsem od sebe obtížně odlišovala, ačkoli se uvedené postavy svým chováním a přístupem k životu významně lišily. Do myšlenek to ale neprosáklo, což je podle mého škoda. Gavin měl být víc sluníčkově rozesmátý, Hudson chmurný.
Překvapila mě dějová linka. Příjemně. Čekala jsem opět klišé o tom, jak se Hudson přizná a nastane peklo na zemi. No, on se přiznal (hned na začátku) a peklo nastalo. Ale míra oné podlé zrady se ukáže až na konci a stojí za to. I Hudsonova reakce a způsob, jak se s tím vypořádá. Za mne nejsilnější scénou byl Hudsonův příjezd do Colorada. Tam jeho emoce ze stránek úplně cákaly. A taky se mi moc líbil přístup obou hrdinů k malé Jordyn včetně mnoha vtipných momentů.
Erotické scény byly velice vkusné a žhavé, v tom je autorka naprostou špičkou. Co mi ale pokulhávalo, byla charakteristika postav. O problému zaměnitelnosti hlavních hrdinů jsem mluvila. Všechny ostatní figury byly ploché jak žehlicí prkno, snad vyjma Jordyn (a ještě aby ne). Ale třeba taková Eustace si zasloužila plnohodnotný profil padoušky, i když nikoli té ústřední. Spoluhráči (z obou týmů), Gavinovi spolupracovníci či jeho sestra, nikdo neměl patřičnou hloubku.
Ale jak říkám, četlo se to báječně, nemám výhrady k logice nebo chování postav, po dočtení mi na tváři zůstal lehký úsměv, což je asi to hlavní, co od tohoto typu literatury očekávám.
Doporučuji.
Autorka prostě tyhle příběhy umí! Příjemné hokejové prostředí, do toho zasadit minimálně dva příjemné chlápky (i když jich tu bylo mnohem víc), a příjemná kniha je na světě. Opravdu jsem si odpočinula a bavilo mě to. Samozřejmě hokejový fanda si na tom smlsne víc, než ten nehokejoví. Ale druhá polovina si jistě vystačí s příjemnou gay romancí. Prostě hetero romantika je pro mě klišé a nebaví mě. Ale ti chlapi prostě nehysterčí a nedělají žádné velké drama. A to mě na těchto knihách baví. Zcela určitě budu v sérii pokračovat.
(SPOILER)
Tak tohle bylo skvělé. Moc jsem si to užila a bavila se, až je mi líto, že to mám za sebou. Sice u mě, jakmile se v knížce objevuje kombinace s*x, romantiky a hokeje (čti hokejistů), tak jsem v 99% spokojená.
Na tuhle knížku jsem se dlouho těšila, mám ráda knížky On a My, takže jakmile jsem viděla, že vydává další podobné knížky, nemohla jsem se dočkat. Ovšem po přečtení anotace jsem se trochu zalekla, svobodný otec a dítě? Takže jsem od toho neměla moc očekávání, nakonec jsem dokonce oddalovala, než jsem po knížce sáhla. A jsem tak ráda, že mé obavy byly mimo.
Obě postavy, i ty vedlejší byly super, malá Jordyn tomu dodávala extra porci roztomilosti. Hokeje je tam tak akorát, erotické scénky jsou přiměřené a není jich mnoho. Je tam víc zobrazeno, čím si člověk, v tomto případě Hudson, musí po psychické stránce procházet, a jak velký vliv na vás mají rodiče, kteří vás ovládají.
Jediný okamžik, který mě na chvíli otrávil bylo, když tchýně Gavina vyhrožovala soudem. To jsem trochu znejistila a bála sem se, aby se to neotrávilo tu knížku. Ale to, jak se Gavin k tomu postavil bylo skvělé.
Samotná "zápletka" byla bolestná, bylo mi to líto jak se to vyvinulo, ale to jak z toho Hudson dospěl za to stálo. Dost mě bavila a líbila se mi jeho nová agentka Bess, byť tam byla jen pár okamžiků, její podpora krásně doladila celou knížku.
A závěr byl takový, jaký chcete v romantické knížce mít. Bylo to prostě super, je mi fakt líto, že už to mám za sebou. Jediné maličké mínus byl výběr jmen, to mi fakt nesedlo. Často jsem se ztrácela kdo je kdo a trvalo mi se zorientovat, ale to beru jako "můj" problém. Těším se na další díl.
Tato knížka byla na začátku opravdu pěkné, i když mi to přišlo trochu klišé. Postupem času se už dalo trochu předvídat, co přijde.
Touhle knihou jsem se protrápila. Trvalo možná tři měsíce, než jsem ji s přestávkami dočetla. Děj mi tak nějak neubíhal, vůbec nevím, co bylo špatně. Asi mi nesedla do nálady. Prostě mě to nebavilo. Uvidím, jaký bude druhý díl.
Nevím, proč se každý druhý příběh musí odehrávat zrovna v hokejovém prostředí, ale budiž.
Naštěstí toto vyprávění není zdaleka jen o hokeji. Citlivě podaný příběh dvou mužů, kteří se potkají v baru a přeskočí mezi nimi jiskra, se velmi dobře četl. Všeho tam bylo tak akorát, postava holčičky Jordyn to ještě vylepšovala. Pro mě zase změna, od Sariny už jsem dlouho nic nečetl. Naladil jsem se na její vlnu, tak asi rovnou rozečtu i druhý díl série.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
tělesná kondice sportovní prostředí bisexualita hokejisté hokejoví trenéři romance gayové LGBT, queerSarina Bowen také napsal(a)
| 2018 | Hodnej kluk |
| 2019 | On |
| 2018 | Zůstaň |
| 2019 | My |
| 2021 | Přísně tajné |

83 %
77 %

Velice odpočinková kniha s neskutečně sympatickými hrdiny. Četlo se mi krásně s malým úsměvem na rtech, který od začátku do konce nezmizel.
Velice doporučuji : )