Hněv a jeho smysl

Hněv a jeho smysl https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92532/mid_hnev-a-jeho-smysl-bEw-92532.png 4 27 7

Podněty k seberozvoji Hněv má jednu podstatnou funkci: objevuje se, když je ohroženo naše sebeuskutečnění či sebezáchova. Je proto žádoucí využít tuto emoci tak, abychom se uchránili našemu dalšímu zraňování a nově stanovili naše hranice. Připustíme-li si svůj hněv, může dojít k našemu oživení, můžeme získat energii pro nutné změny současného stavu. To že někdo potlačuje svůj hněv, ještě zdaleka neznamená, že je lepším člověkem – potlačená emoce spíše způsobí nepřátelskou atmosféru. Rozpoznání hněvu a fantazií s ním spojených je cestou, jak uvést do rovnováhy vztah mezi já a okolním světem. Kniha je určena psychologům, psychoterapeutům a čtenářům se zájmem o populárně psychologickou tematiku.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

Vom Sinn des Ärgers , 2005


více info...

Přidat komentář

Streva
03.02.2024 4 z 5

První (v tom smyslu, že je to možná již obecně známo) knížka, ve které jsem se (kdysi) dočetla, že deprese může být neprojevený hněv. Není to self-help ale zajímavé čtení.

EvelynDupont
11.07.2023 1 z 5

Vetsinou komentare nepisi, ale dnes musim udelat vyjimku. Na knizku jsem se moc tesila, ale byla pro me velkym zklamanim. Jde pouze o teorii. Zadne kroky, ci navod, jak s hnevem nakladat, jak se s nim spravne vyporadat, tam nenajdete. Autorka nekolikrat omila, ze je potreba hnev zpracovat a postavit se konfliktu, ale jak, to uz se zde neresi.


parxel
26.09.2018 4 z 5

Dobrá kniha, atraktivní téma, avšak výsledný dojem tak trochu kazí to, že se téměř celá kniha nese v teoretické rovině. To může být fajn pro psychology a jinou podobnou zvěř, ale pro obyčejného člověka je to trochu nepraktické. Celkově dávám 4 hvězdy, protože když to vezmu kolem a čtvercem, tak tahle paní psát umí. To se jí musí nechat.

LordSnape
28.08.2015 3 z 5

Knihu jsem si přečetl jako předkrm, než začnu číst Úzkost a její smysl a svým způsobem mě zklamala. Kast vytyčí možné projevy hněvu, odhalí roušku pasivně hněvivého chování, ale ve výsledku by stačilo, aby kniha měla jen polovinu stran, protože asi tak od třetiny se vše začíná opakovat a autorka víceméně kromě rozvoje a práce s hněvem na konci představuje pořád to samé, akorát z trochu jiného úhlu.

Flipper
01.06.2015 3 z 5

V podstate poriadna dávka teoretického vyobracania hnevu - kde máte pocit, že tých teórií a podkapitol je zbytočne veľa - keďže sa človek chce venovať sebarozvoju. Ten prichádza ku konci knihy ako tipy na správne hádanie. Pritom posledná kapitola, (ktorá by mohla byť širšie rozpracovaná) pojednáva zaujímave teórie Ericha Fromma, či iných autorov. Neviem, či autorka mala potrebu len poopierať sa o teórie iných no môjmu sebarozvoju veľmi nedala zabrať.

petaSk
12.12.2013 5 z 5

Prostě ji chci mít v knihovně.

inikori
26.12.2011 4 z 5

Podnětná knížka zabývající se mj. pasivní agresí (a obranami ega), agresivními fantaziemi, pocity viny, spravedlností, narcismem... Přes její podtitul (Podněty k seberozvoji) se rozhodně nejedná o obrázkovou kuchařku s jednoduchými recepty. Doporučuji spíše odborníkům a laikům, kteří mají zájem o hněvu a jeho smyslu hlouběji přemítat.
"Lidé, kteří jsou pasivně agresivní, nepovažují za agresivní sebe, nýbrž jiné lidi. Jejich chování však působí velice nepřátelsky."

Štítky knihy

psychologie vztek, hněv

Autorovy další knížky

Verena Kast
švýcarská, 1943
2012  85%Úzkost a její smysl
2005  82%Otcové-dcery, matky-synové
2010  79%Hněv a jeho smysl
2014  94%Vybrané spisy C. G. Junga
2000  84%Dynamika symbolů

Kniha Hněv a jeho smysl je v

Právě čtených3x
Přečtených38x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce17x
Chystám se číst46x
Chci si koupit15x
dalších seznamech1x