Hněv

Hněv https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72468/hnev-proc-se-hnevame-a-co-s-tim-muzeme-udelat-72468.jpg 3 13 3

Hněv - Proč se hněváme a co s tím můžeme udělat / Někdo z příbuzných utrousí nevhodnou poznámku o hmotnosti vašeho dítěte. Auto, které za vámi jede po dálnici, se na vás nebezpečně lepí. Vaše žena opět nechala auto s prázdnou nádrží. Život nám přináší spoustu frustrací... některé velké, jiné menší. A i když možná přímo nevybuchujete vzteky, je snadné kvůli zklamání, zranění, odmítnutí nebo zahanbení zahořknout a živit v sobě hněv. Hněv je životní realitou, avšak nemusí ovládat váš život. Hněv lze využít i pozitivně a dokonce vám může pomoci změnit vaši životní situaci! V knize Hněv - Proč se hněváme a co s tím můžeme udělat Dr. Gary Chapman nabízí užitečné a mnohdy prěkvapivé pohledy na to, proč se hneváte a co s tím můžete udělat. Dr. Gary Chapman používá skutečné příklady proměněných životů a vztahů a vysvětluje na nich, jak * rozpoznat rozdíl mezi "dobrým" a "špatným" hnevem, * využit hněv, aby vás motivoval k pozitivní změně, * se zbavit dlouhodobé zášti, * naučit své děti zvládat hněv, a ješte mnoho dalšího... Obsah knihy : Hněv - Proč se hněváme a co s tím můžeme udělat 1. Kde se vzal hněv 2. Kdy může být hněv užitečný 3. Když se hněváme právem 4. Když hněv není správný 5. Jak zacházet se špatným hněvem 6. Exploze a inploze 7. Hněv, který trvá léta 8. Jak je to s odpuštěním 9. Když se zlobíme na manželského partnera 10. jak pomoci dětem zvládat hněv 11. Když se člověk hněvá na Boha 12. Zlobím se sám na sebe 13. jak jednat s rozhněvaným člověkem Doslov Poznámky... celý text

Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

Anger , 1999


více info...

Přidat komentář

Starmoon
25.05.2022 5 z 5

Pútavá, zrozumiteľná, užitočná kniha, v ktorej som našla veľmi konkrétne (a efektné) rady a príklady, ako zvládať rôzne typy hnevu či ako efektívne reagovať na nahnevaného človeka. Od jej prečítania sa mi ľahšie darí ovládať (priznávam, som tak trochu cholerik), ale tiež napríklad aj pýtať sa, či je môj hnev primeraný, či som správne pochopila situáciu a podobne. Jednoducho, takto nejako si predstavujem kvalitnú knihu z oblasti sebavýchovy.

Mia Arya
10.01.2021 5 z 5

Knihu doporučuji, jelikož hněv je skrytý a na pozadí mnoha dalších emocí, pocitů atp. Některé věci se nečtou snadno, ale říká se, že co bolí to roste. :)


pucii
30.04.2016 4 z 5

Kniha nepatří mezi oddechovou literaturu. Spíše je určena k zamýšlení se nad sebou samotným a práci na sobě. Obsahuje návod, jak pracovat se svým hněvem, který nejen ničí naše vztahy, ale vnitřně užírá nás samotné.
Pro mne je kniha velmi náročná, čtu ji již delší dobu. Ne, že by se špatně četla, ale mnohdy je velmi těžké přijmout to, co se v ní píše, a následně to aplikovat. Ačkoli nepochybuji, že je to velmi přínosné.