Hněv

Hněv https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41909/hnev-41909.jpg 4 23 6

Domácí miláčci jako psi a kočky, ale i dřívější přátelé člověka delfíni znenadání začnou na lidi útočit a smrtelně je napadat. Objeví se také snad stovky podivných epidemií, při nichž děsivé onemocnění trvá jen několik minut a končí smrtí. Množí se nečekané přírodní katastrofy a jsou stále častější a ničivější. Všechny tyto zneklidňující jevy začínají ve Spojených státech. Úzký tým amerických odborníků se marně snaží najít vysvětlení a situaci zvládnout. Zasáhnou zdejší vojenské kruhy a zběsile rozpoutají jaderný konflikt s Čínou. Vzápětí se však ukáže, že stejnými katastrofami byla postižena i Čína a některé další země, takže nejde o cílené napadení jednoho státu jiným, nýbrž o generální vzpouru přírody proti té její součásti, která ji promyšleně a bezohledně ničí: proti člověku…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Alpress , Alpress
Originální název:

Colère , 1995


více info...

Přidat komentář

Leena
24.02.2023 2 z 5

Napadání lidí zvířaty bylo jen okrajově, myslela jsem, že to bude více rozvinuto.
Spíš to byla taková politicko-odborná kniha, všechno zdlouhavě a nezáživně popisované, moc postav, které knize spíše uškodily.
Zklamání, nelíbilo se mi to.

soukroma
17.08.2016 3 z 5

Apokalyptická vize se slaboulinkým světlem na konci tunelu pro pokračování lidského pokolení na Zemi, z které mi rozhodně nebylo celou dobu dobře. První dvě třetiny jsou opravdu hrůzné až nechutné (jaké všechny katastrofy se na Zemi dějí a epidemie lidi souží), teprve v poslední třetině se trochu nahlédne do nitra lidí (vědecky) a lehce se naznačí důležitost všudypřítomných mikroorganizmů pro veškerý život. Tahle pasáž byla zajímavá, ale na můj vkus příliš krátká. Jinak spíše kniha upozorňuje na nedostatky vědy všeho druhu. A v průběhu knihy nechybí opakované klišé, jak se má civilizovaný svět co učit od primitivních kmenů, tentokrát jsou to amazonští indiáni. Pak už se vše řítí k utopickému konci.


kalache
01.01.2015 4 z 5

je to tak,jen nechtějte naštvat matičku Zem....

Delfi.necek
02.04.2013 4 z 5

Výborná kniha. Hned od začátku mě totálně chytla!! Jedeme co bych vyčetla je snad až zdlouhavý a příliš odborný konec. Jinak rozhodně doporučuji.

KKK
17.01.2012

Tak tahle kniha mě dostala,je to už dlouho,co jsem jí četla,ale do dnes si pamatuji ten pocit.

Viviana
29.10.2011 5 z 5

Zajímavý, jak se to sešlo... nedávno jsem četla knihu Obranný reflex od P. Eisnera, která má naprosto stejné téma: Země, celek, se bouří proti své součásti. Nutno říct, že jsem ke knize přistupovala s mírnou nedůvěrou a skepsí. Číst o tomtéž, co nedávno? Navíc dvakrát obsáhleji - to dává tušit průšvih v podobě nezáživných bloků textu... ale ne. Byla jsem příjemně překvapena. Sice tu na čtenáře nečeká smršť akce a vzrušení jako v jiných thrillerech, ale příběh odsejpá, veden svojí vnitřní logikou, vše do sebe zapadá a dokonce i vědecké a filosofické úvahy jsou podány formou, která je stravitelná. Nakonec jsem celý ten příběh zhltla během jediného dne. A rozhodně to nebyl zahozený čas... protože nakonec se té knize podařilo dotknout se i mého srdce...
Doporučuji a přeji podobný zážitek, jaký jsem si užila já. :)

Autorovy knížky

Denis Marquet
francouzská, 1964
2001  79%Hněv

Kniha Hněv je v

Přečtených35x
Doporučených4x
Knihotéce15x
Chystám se číst5x
dalších seznamech1x