Hlubší než nebe, větší než prostor - Co jsme, než se staneme něčím

Hlubší než nebe, větší než prostor - Co jsme, než se staneme něčím https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389466/mid_hlubsi-nez-nebe-vetsi-nez-prostor-c-mrD-389466.jpg 5 11 6

Vaše Bytí je hlubší než nebe, větší než prostor – a je již tady. Věnujte pozornost spíše stabilnímu pocitu Bytí než vzrušenému pocitu stávání se něčím, protože stávání se nikdy neskončí. (ÚRYVEK Z KNIHY) Co když všechno, o čem si myslíte, že jste to vy – vaše tělo, mysl, emoce a podmíněné reakce – je ve skutečnosti právě to, co nejste? Co když je to jen autoportrét vytvořený falešnou identitou, zvyky a domněnkami? V knize Hlubší než nebe, větší než prostor nás Mooji vybízí k tomu, abychom pomocí jednoduchého dotazování a přímého vhledu objevili svou pravou podstatu. Jeho učení je dokonale jednoduché a vede nás na místo, které nelze popsat žádnými slovy. Nemusíte studovat žádné zvláštní techniky, protože sebedotazování je jako pohled do zrcadla, v němž vidíte svou věčnou, bezčasou tvář. Způsob, jakým Mooji odpovídá na otázky každodenního života, nás obrací přímo k Pravdě a odkrývá bezčasou a neomezenou lásku a svobodu, která jako přirozená vůně vyzařuje z našeho esenciálního bytí. „Zážitek z četby Moojiho je důvěrný, čistý a radostný. Z Moojiho slov proudí nektar nepomíjivého, přímého poznání. Tuto knihu nadšeně doporučuji!“ GANGADŽÍ, autorka knih The Diamond in Your Pocket, Freedom and Resolve, Hidden Treasure… „Mooji nám nabízí možnost uskutečnit nejvyšší potenciál lidského života. Bere nás za ruku a neúnavně, láskyplně a přímo nám ukazuje zjevnou, avšak přehlíženou Pravdu o tom, kdo jsme.“ LAKŠMÍ PAICE, přímá žačka Mooji Zobrazit méně... celý text

Náboženství Literatura naučná Filozofie
Vydáno: , Fontána (Dobra & Fontána)
Originální název:

Vaster than sky, greater than space , 2016


více info...

Přidat komentář

Skala317
30.07.2021 5 z 5

Čo napísať?

Je to akoby ste prešli nesmierne voňavým lesom, kde rastú tisíce kvetín, kvitnú stromy a je tam všade úžasná vôňa. Prejdete lesom a tá vôňa sa na Vás nalepí. Zrazu máte pocit, že vôňa je tak silná, až sa ňou STÁVATE. Spomínate si, že takto ste už voňali, no bolo to už dávno... No vynára sa Vám spomienka. Stojíte tam v tichu a už len IBA STE.

V obrovskej vďake nad tuto Milosťou, možno vytrysknú slzy a Vy ucítite, že tou vôňou STE. Len ste na ňu zabudli. Všetci sme na ňu zabudli.

Kniha je úžasná. Čítala sa mi veľmi dobre. Hladko a ľahko. Moojiho pozerám už dlhšie, jeho satsangy, videá a hudbu na internete a toto je prvá kniha, ktorú som od neho prečítal.

Je zložená z jeho satsangov. Znamená to, že je to prepis jeho slov, ktoré zazneli na satsangoch. To je jej veľká výhoda. Nie je to teda tak, že by si Mooji sadol do kancelárie a mal čas si všetko pekne utriediť a napísať. Nie. On sedel pred stovkami ľudí a Niečo cez neho prúdilo do takej miery, že slová z tejto knihy sú toho jasným dôkazom.

Mooji kráča v línii takých Majstrov ako je Papádží a Šrí Ramana Maharši.

Už len TICHO. Tu nie je už čo viac písať.

Slová Pravdu nemôžu vystihnúť.

ÓM.

michal2601
24.01.2021 5 z 5

Velmi inspirující, uklidňující mysl a otvírající srdce...


Looka
30.08.2020 5 z 5

Teprve se chystám číst, ale už jen dle Moojiho videí, citátu a hlavně podle stejného základu moudrosti, jako Eckhart Tolle to bude kniha, která opět posilní tvé spojení se sebou, s vědomím, s bytím :3.

Ilkamilka1
21.06.2020 5 z 5

Duchovni knihy nectu - vzdy jen nahlednu a vykoukne na mne to, co zrovna potrebuji vedet. Mooji je klenot mezi uvedomelymi❤️

BStone
23.07.2019 5 z 5

"Zkoušeli jste to tvrdým úsilím...
nyní to zkuste srdcem,
bez úsilí, alespoň na pár chvil.
Nepřišel jsem, abych vás zatížil,
nýbrž abych vás vysvobodil z představy,
že abyste byli svým Já, musíte něco udělat.
Božství se od vás nevzdálilo ani o píď.
Nemůže od vás být odděleno.
Je samotnou podstatou vašeho Bytí."

Úžasná kniha...

LauraDuSantiago
05.04.2019 5 z 5

Vede k jádru. Jsme Bohem.
Kniha knih :)

Autorovy další knížky

Mooji
jamajská, 1954
2013  97%Dech absolutna - Rozhovory s Moojim
2018  95%Hlubší než nebe, větší než prostor - Co jsme, než se staneme něčím
2017  94%Bílý oheň - Spirituální vhledy a učení mistra advaita zenu
2014  97%Psaní na hladině vody

Kniha Hlubší než nebe, větší než prostor - Co jsme, než se staneme něčím je v

Přečtených14x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst19x
Chci si koupit15x