Hlídka duchů

Hlídka duchů https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359370/bmid_hlidka-duchu-efC-359370.jpg 4 15 6

Vin Cooper série

< 4. díl >

Tenhle nejnovější thriller a mezinárodní bestseller od Davida Rollinse je opět plný napětí, přestřelek a bojových akcí, tentokrát v konžské džungli. Když havaruje vrtulník, musí Vin Cooper začít rychle přemýšlet. Uvízl ve válečné zóně zamořené hady, přišpendlený k zemi nepřátelskou palbou. Bez rádia. Bez zásob. Jen se dvěma rozmazlenými superstar, které slíbil chránit... a narůstajícím podezřením, že to všechno zřejmě nebyla nehoda.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Talpress
Originální název:

Ghost Watch , 2010


více info...

Přidat komentář

ThomasRuhe
20.09.2023 3 z 5

Počáteční zápletka je docela dobrá. Pádem vrtulníku počínaje, popisem džungle a prvními boji konče. Bohužel, asi od 300 sté stránky se děj trochu natahuje a nepřináší v podstatě nic nového. Tahle část mohla být klidně kratší, příběhu by to jen prospělo.
Celkově je ale román solidní a hodnotím ho na 60%.

čef
14.04.2022 5 z 5

Dobrodružný román z jedné nejhorších zemí Afriky, kde se pere řada bojovníků za bůhvíco, a běžní obyvatelé jsou zneužívání a umírají jako na běžícím pásu. Historie jednoho parchanta a jeho mnoha pohůnků, kteří z toho bezostyšně tyjí a proti němu pár chlapů ze Special Force s hrdinným Vinem v čele. Napínavých scén je zde nepočítaně, mrtvých zrovna tak, a proto se nám zažraným čtenářům této vzrušující literatury kniha tolik líbí.


lucie2371
31.01.2022 3 z 5

Prvních 100 stránek trochu nuda, než se tam začne něco dít. Potom už příběh není zase tak špatný ale upřímně, tenhle žánr do budoucna nebude úplně můj šálek kávy.

lenka.g
08.08.2020 5 z 5

Moje první knížka od tohoto autora a jsem nadšená. Stylem psaní je to tak trošku něco mezi Chrisem Ryanem a Nelsonem DeMillem a mne to tedy bavilo hodně. Napínavé, akční a přitom má hlavní hrdina smysl pro humor.

caldap
08.07.2019 4 z 5

Kniha se dobře četla, někdy drsnější děj, spíše pro silnější povahy. Není to nudné čtení, spíše naopak, stále něco v tomto příběhu překvapí.

biki
15.01.2018 5 z 5

Pokud se snad někomu zdála předchozí kniha - Liják - nudná, tak teď je tomu právě naopak. Po smrti Anny a nejasnostech při vyšetřování okolností její smrti se Vin ocitá ve stavu, kdy mu na vlastním životě příliš nezáleží. Možná právě proto se mu daří přežít i ty nejriskantnější mise, na které se dobrovolně hlásí. Jenže pak je přidělen na zdánlivě rutinní ochranu dvou rozmazlených hvězd šoubyznisu a rázem se ocitne uprostřed noční můry.
"Peklo v ráji", tak bych označila prostředí, v němž se příběh odehrává. Deštné pralesy střední Afriky na pomezí tří států - DRK, Rwandy a Ugandy - se zkorumpovanými státními institucemi, skupinami samozvaných lokálních vládců s vlastními armádami, žoldáky, včetně nechvalně známých milicí Mai-Mai, a ještě k tomu letitá kmenová nenávist. A v pozadí komerční zájmy jak cizích států včetně USA a Číny, tak i soukromníků a obchodníků se zbraněmi, kteří této chaotické situace nejen využívají, ale také ji podněcují. Hrůzy a zvěrstva, které se zde reálně odehrávají, autor v tomto příběhu podle vlastních slov jen nastínil. A jak by se asi doopravdy zachoval vycvičený a po zuby ozbrojený profesionální západní voják, kdyby na něj tváří v tvář zaútočilo dvanáctileté dítě se smrtící zbraní a totálně vymytým mozkem?
Hrdinové knihy se tedy ocitli v opravdu šeredné situaci. Sice to svádí přirovnat Vina k Rambovi, ale já to vidím tak, že Vin byl mozkem celé skupiny a bez svých podstatně zkušenějších a v pralese a bojových akcích ostřílenějších společníků by neměl šanci. A občas (často) mu muselo přát i štěstí. Ale proč ne, to přece platí pro všechny akční hrdiny. Ovšem Leyla, ta byla opravdu na ránu.
Pět * dnes dávám spíše za prostředí, do něhož D.R. děj umístil, a o kterém se u nás zase tak moc nepíše.

Autorovy další knížky

David Rollins
australská, 1958
2015  80%Liják
2015  86%Na ostří nože
2013  85%Důvěra až za hrob
2018  94%Válečník
2017  77%Hlídka duchů

Kniha Hlídka duchů je v

Přečtených21x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce45x
Chystám se číst11x
Chci si koupit4x