Hledání Čtyřokého

Hledání Čtyřokého https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/222395/mid_hledani-ctyrokeho-222395.jpg 4 6 3

Pavel Bláha série

< 2. díl >

Příběh nazvaný Hledání Čtyřokého zavede čtenáře do roku 1628. Vévoda frýdlantský opouští Jičín a míří i se svým dvorem do války v severním Německu. V Praze náhle umírá doktor Daniel Basilius z Deutschenberka, bývalý děkan artistické fakulty Karlovy univerzity. Jak a proč zemřel? Kdo je záhadný Čtyřoký? Na tyto otázky se snaží odpovědět podplukovník Pavel Bláha a lidé z jeho vojenské kanceláře. Děj se neodehrává pouze v pobělohorské Praze a v Jičíně. Ve východočeském městečku Vamberku se právě v této době začíná Magdaléna Grambová zabývat výrobou krajek podle flanderských vzorů. Manželka císařského důstojníka, který získal panství v rámci pobělohorských majetkových přesunů, se tak stala zakladatelkou celoevropsky proslulého vambereckého krajkářství… Knížka volně navazuje na dříve vydaný titul Smrt panského písaře.... celý text

Přidat komentář

vincek1
08.04.2016 3 z 5

Kniha, která se dá přiřadit k těm, dle mého slabším. Také mi vadilo přeskakování z osoby na osobu , které ztěžovalo orientaci v příběhu. Přílohy na konci knih jsou dobré v tom, že pomohou čtenářům v orientaci po přečtení knihy.

jvan2
10.06.2015 5 z 5

Poutavé a propracované čtení. Pěkný popis Prahy v době 30leté války. Zajímavou vychytávkou je přehled postav na záložce a slovníček s vysvětlením dobových pojmů. Pokud záložku ztratíte, najdete přehled postav ještě jednou na začátku knihy. Co mě zarazilo, není tam vlastně žádná kladná postava. Každá má nějaké to „mínus“. V životě to tak ale je… Detektivů je vlastně několik a řešení vyplyne skutečně překvapivé. Krátké kapitoly, děj ve dvou liniích. Vyžaduje to určité soustředění a IQ, ale výsledek stojí za to. Doporučuji k přečtení. Škoda, že vyprávění není o něco delší.


Ranuncul
12.02.2015 2 z 5

Nemůžu si pomoct,ale kniha mě moc nebavila.Autorovo přeskakování od postavy k postavě působila poněkud chaoticky.
A ani jedna fakt sympatická postava

Štítky knihy

detektivní a krimi romány napětí

Autorovy další knížky

2013  70%Smrt panského písaře
2014  70%Hledání Čtyřokého
2015  70%Poslední haltýř
2016  60%Jan z Bubna, válečník a diplomat
2018  60%Ještě nenadešel čas

Kniha Hledání Čtyřokého je v

Přečtených8x
Knihotéce2x
Chystám se číst3x