Hledám tě

Hledám tě https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/340273/mid_hledam-te-ppW-340273.jpg 4 29 10

Čtyři silné příběhy o tom, že najít spřízněnou duši nebylo nikdy jednoduché. I když dnes slovo láska může znít pro mnoho lidí jako klišé, každá žena ve skrytu duše touží najít toho pravého. Takové hledání není vůbec snadné, ta pravá láska obvykle nepřichází sama a je potřeba o ni bojovat všemi dostupnými zbraněmi.

Přidat komentář

VáclaV111
02.02.2024 4 z 5

Kniha předestírá čtenáři čtyři zajímavé historické příběhy, navíc vlastně propojené i tím pátým, který končí v závěru. Všechny děje spojuje vyprávění dvou žen v nemocnici, kde starší Marie vypráví mladší Heleně o svých předchozích životech.
Asi nejvíc se mi líbí druhý příběh ze Skotska (začíná rokem 1297), ale i úvodní příběh před naším letopočtem je výborný, kdy nás autorka zavádí až do doby a vlastně smrti „Velkého Caesara“, ale hlavní hrdinka příběhu utíká z Říma, aby našla svobodu a lásku v neznámých krajích kdesi ve střední Evropě.

Allla9
16.12.2020 5 z 5

Čtyři krásné příběhy. Kdybych měla říci, který se mi líbil nejvíce, tak se nedokážu rozhodnout. Každý měl své kouzlo.


helenkan
08.10.2020 3 z 5

Docela pěkný příběhy, tak trochu pohádky pro dospěláky. Jako relax fajn. Dokonce se mi líbilo i jak to bylo napsané.

knihovnička007
17.08.2020 3 z 5

Život je boj, věčné hledání trochy osobního štěstí. Boj, který stojí spousty sil. Nikdy nevíš, co tě čeká...

Čtyři příběhy o hledání a nalézání lásky a štěstí. Mám ráda historii, takže se mi nejvíce líbil první a třetí příběh. Příběh římské otrokyně, která se vzepře osudu a uteče na území Keltů a žije nový život. Nebo příběh arcivévodkyně Kunhuty, která nechce žít nalinkovaný život, ale chce se na něm podílet...
Ve všech příbězích jako v pohádce vyhrává láska a štěstí, kéž by to tak bylo i v životě...
Místy mi to připadalo jako hodně červená knihovna se spoustou sexu, který mi zde úplně neseděl. Přišel mi zbytečný, ale proti gustu...
Kniha má na můj vkus docela dost stránek, občas se toho moc nedělo. Navíc druhý a čtvrtý příběh byl hlavně o "jak chudá děvečka ke štěstí a sexu přišla".

Ve třetím příběhu chtěli "dobít hrad", což bylo docela úsměvné, nebo k pláči? :(

Také mne zaujala věta: Po nádvoří se zazněl šum. Bylo jich víc, ale bohužel jsem si ostatní zapomněla poznamenat.
Nebo slovní spojení "zmodřelé rty". Co to je? Nebo "koptící hranice". Myslím, že čtu dost, ale toto jsem ještě nikde neviděla napsáno.

Pokud od knihy nic neočekáváte a máte rádi (asi spíš rády) červenou knihovnu, určitě se vám kniha bude líbit. Na mne všechny příběhy byly až moc přeslazené, přesexované a moc kladné :D

avalonek
11.06.2020 3 z 5

Kniha mě celkem překvapila,vzala jsem ji z nouze a nebylo to tak špatné.Příběhy,kdy se život po životě setkáváme se svou životní láskou byly zajímavé a ten konec mě tedy opravdu dostal..

amanek
21.04.2020 5 z 5

Čtyři krásné příběhy, spíše pohádky. Ale proč ne, četlo se to moc hezky.

DK197
20.10.2018 3 z 5

Hezké příběhy. Občas ale až přespříliš předvídatelné. Nazvala bych to celé takovou erotickou pohádkou pro dospělé - vždy se šťastným koncem.

TRUDI
12.08.2018

Krásné čtení .Dopručuji

orinka3
27.02.2018 odpad!

Koptící hranice?? Dovolila mi krátké PROPUSTKY před chatu???? To má být nová čeština nebo co? Paní nebo slečno Petráčková, vezměte do ruky jakéhokoliv Vančuru (např.) anebo lehčího Čapka a přesvědčíte se, jak krásný je náš jazyk. A vy ho takhle przníte. Kdo chce psát, musí především zvládnout mateřštinu. Nebo ať píše v jazyce cizím. Tolik mi to rvalo oči, že už netoužím po dalších stranách. Ovšem, nezdá se mi, že děj je nějak strhující a že o něco přijdu ;)

marimari
15.08.2017 3 z 5

Přečetla jsem, ale autorčin styl mě moc nevyhovuje.