Hledám přítelkyni pro konec světa

Hledám přítelkyni pro konec světa https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263239/mid_hledam-pritelkyni-pro-konec-sveta-J9Y-263239.jpg 4 136 38

Když mi bylo dvanáct, věstkyně mi předpověděla, že moje životní láska zemře a nechá mě tu samotnou. Víte, jak rozesmát Boha? Vyprávějte mu o svých plánech! Ne, tohle rozhodně není dojemný slaďák, přestože se v něm od začátku do konce hovoří o lásce. Co to tedy je? Je to příběh o nekonvenčních mladých lidech, jehož hrdinové mluví tak, že by na kurzech společenské konverzace příliš neuspěli. Je to nesmírně erotické, pikantní, plné nespoutaného milování a necenzurovaného sexu. Je to příběh starý jako svět, a přece znovu a znovu jiný, jedinečný a neopakovatelný. Uštěpačným hlasem rozhněvané a zraněné mladé ženy ho nepříliš uctivě vypráví Beatrice „Trixie" Jordanová, zapřisáhlá odpůrkyně veškerého snobství. A také věčná hledačka pravého smyslu života, jejíž cynismus není zdaleka tak obrovský, jak by se na první pohled mohlo zdát. Není proto divu, že právě ona odpoví na lehce potrhlý inzerát mladého muže, který hledá „přítelkyni pro konec světa". Do života jí tak vtrhne Jacob Grace, talentovaný, sympaticky praštěný začínající spisovatel. Svými svéráznými způsoby i hlubokomyslnou filozofií ji okouzlí natolik, že se spolu brzy jako na horské dráze řítí radostmi i běsněním svého vášnivého vztahu. Hospody a bary Los Angeles, z něhož se Trixie s Jacobem touží odstěhovat, okázalé večírky, tolik milované Trixiinou bohatou matkou, divoké mejdany u přátel, noční pláž... to jsou kulisy prazvláštního milostného příběhu, po kterém vám zůstane sladko u srdce a hořko na jazyku. Od počátku času je to pořád stejné - on a ona, Adam a Eva, Jacob a Trixie. A osud...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Metafora
Originální název:

God-Shaped Hole , 2002


více info...

Přidat komentář

Parwana
01.04.2024 5 z 5

Knížka, která mě obavila i rozesmutnila zároveň. Hlavní hrdince jsem přála nádhernou lásku, a líbilo se mi, jak to oba prožívali, své sny, společné plány... Stejně tak mě bavil styl psaní, hodně jsem se nasmála. Po přečtení mám dojem, jako kdyby mi někdo něco sebral a byla jsem hodně smutná,

Bláža9
29.03.2021 4 z 5

Jako špatné to nebylo, ale ani to není kniha, která by ve mě něco zanechala...


petrusbrezu
05.10.2020 5 z 5

Dobře se četla, to mohu potvrdit. Některé postavy byly protivné a možná i zbytečné. Knihu lze bez větších výhrad doporučit.

Knihobolka
06.01.2020 5 z 5

Čtivý, dobře napsaný příběh. Z knihy jsem byla mile potěšená. Někdy i pitomý název může skrývat dojemný a hezký prožitek.

Medunkavera
04.10.2019 5 z 5

I když jsem celou dobu cítila, že to tak dopadne . . prostě . . celou dobu jsem měla takový divný pocit, že to . . fakt tak dopadne a ono to tak dopadlo. A to jsem se bránila, zaháněla to . . bylo to tak.
Pak jsem z toho byla dva dny špatná. Tak moc mě ten příběh zasáhl.
Líbilo se mi, jak spolu komunikovali a dokázali si o sobě všechno povědět. .

Š.Ala
02.09.2019 5 z 5

Bohem vyhloubená díra...
Snad první kniha, kterou jsem při čtení opravdu měla strach číst. Věděla jsem, jak to skončí, ale tak moc jsem si přála, aby to tak nebylo. Tak moc jsem si oba zamilovala, že konec jsem četla v naprostém transu. Asi jsem si příliš zvykla na sladké a růžové konce, ale život takový vždy není.

Kiki22
26.08.2019 4 z 5

Čte se to hezky, ale že by mě to až tak chytlo za srdce, to ne. Od začátku vlastně čekáte, až se vyplní věštba, říkáte si, proč má Trixie strach pokaždé, když jde Jacob do vany, ale když jde v noci plavat opilý do oceánu, nebojí se. Ale jinak je to fajn knížka o osudové lásce, spřízněných duších, nicméně žádná romantická slátanina, spíš má trochu temnější podtón a ukazuje i to, jak vztahy rodičů a s rodiči ovlivňují ty naše.

adela2230
20.08.2019 2 z 5

Knížka je zajímavá, občas mi přišla zbytečně zdlouhavá a postavy někdy až protivný. Ale jinak je příběh zajímavý.

malazluta
04.06.2019 4 z 5

Český název této knihy je podle mě špatný, originální název sedí na tuto knihu daleko víc a vystihuje její podstatu. Knížka je někdy zdlouhavá, místy filozofická, najdou se v ní hluboké myšlenky a rozhodně to není přeslazený románek. Je to již nějaká doba, co jsem ji četla, a když si na ni vzpomenu s odstupem, tak ve mě celý příběh vzbuzuje smutek ... ale to taky není někdy na škodu.

anous7778
18.07.2018 5 z 5

Celou dobu jsem měla strach kdy se Jacobovi něco stane, když se později k sobě vrátili a viděla jsem kolik zbývá stránek, tak jsem to nechtěla ani dočíst, nechtěla jsem aby to dopadlo špatně :D. Za dva dny přečtená knížka, kterou jsem si pořídila jako letní čtení.

Lkova
02.02.2018 3 z 5

Věřím, že kdybych knihu četla někdy kolem toho roku 2002, zamilovala bych si ji. Jenže teď už jsem rozmazlená a mám za sebou tolik podobných knih, že je to na můj vkus až moc rychlé, místy moc praštěné, někdy se to zase táhlo a pár části bych vyloženě označila za zbytečné.
Souhlasím ale s tím, že je v knize několik hlubokých myšlenek, vtipné dialogy a konec, i přes všechno, zapůsobil tak, jak měl.
Knihu bych paradoxně doporučila hlavně těm, kteří tenhle žánr nevyhledávají, poněvadž nebudou mít moc knih ke srovnání.
"Dny budou už napořád jasnější, protože existoval. Noci budou už napořád temnější, protože odešel. A bez ohledu na to, co kdo říká o smutku a čase, který zhojí všechny rány, pravda je taková, že některé zármutky poleví až s posledním úderem srdce, až s posledním vydechnutím."

Katuschkaaa
09.07.2017 5 z 5

Zasáhla mě před 5 lety a stejně tak dnes, když jsem ji dočetla podruhé... A věřím, že za pár let, až ji budu číst znovu, mě zasáhne potřetí... Prostě nádhera!!!

Vlado84
09.03.2017 5 z 5

..ďakujem, že si, lásko

lištice
08.02.2017 4 z 5

Moc pěkné čtení .

IvetB
12.12.2016 5 z 5

Stalo se to, co se asi stát mělo - tahle kniha mě zasáhla. Hluboko. Není to žádný přeslazený románek. Krásná a nesmírně těžká kniha která ve vás zanechá nesmazatelnou stopu.

veronika0382
12.10.2016 4 z 5

Hledám přítelkyni pro konec světa je prostě jiný příběh. Byla jsem překvapená. Název je trošku zavádějící. Není to klasická love story, jak by mnozí očekávali. Je to příběh bytí a nebytí. Neustálého filozofování nad životem. Přesto je to příběh plný lásky bez servítek, plánů do budoucna, přátelství a znovu nalezení sebe sama. ..... více v mojí recenzi zde :)

Alysa
08.08.2016 1 z 5

Překvapuje mě vysoké hodnocení této knihy. Nic nudnějšího jsem dlouho nečetla. Očekávala jsem zajímavější děj, ale nedočkala se. Kniha popisuje dva mladé, zamilované lidi, kteří mají poměrně nudný život. Bylo mi jedno, zda Jacob zemře, nebo bude žít, knihu už to stejně nemohlo zachránit.

Michellesixx
27.07.2016 3 z 5

Kniha mě v knihkupectví velmi zaujala a podle tak vysokého hodnocení jsem usoudila, že bude úžasná :) no.. od začátku víte, jak to dopadne. Je taková jednoduchá, někdy jsem ji vůbec nevnímala a ten zvrat mi přišel strašně odfláklý... jsem celkem zklamaná, žádná sláva. Na začátku se knížka tvářila super, ale nic moc.. 3 hvězdičky :(

zdennyrakky
13.06.2016 5 z 5

Ačkoli jsem chlap a milostné romány nesnáším, tuhle knihu mám jako jednu z nejlepších, které jsem kdy četl. Především je to nesmírně hluboká a pravdivá sonda do dvou lidských duší a jejich životů.

PetraBery
22.03.2016 5 z 5

Knihu jsem asi před šesti lety četla z prvního vydání pod názvem Díra v duši a nyní se mi četla stejně dobře. Je to příběh o osudové lásce, bolavý, smutný, upřímný a dojemný... Stále čekáte, jestli se věštba opravdu vyplní... Povedená love story!

Štítky knihy

láska partnerské vztahy erotika osudy lidí Los Angeles milenci osud

Autorovy knížky

Tiffanie DeBartolo
americká, 1970
2015  85%Hledám přítelkyni pro konec světa

Kniha Hledám přítelkyni pro konec světa je v

Právě čtených1x
Přečtených184x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených28x
Knihotéce77x
Chystám se číst131x
Chci si koupit21x