Hlboko v lese

Hlboko v lese https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378610/bmid_hlboko-v-lese-e03-378610.jpg 4 464 164

Mladá žena Neve neprežíva najlepšie obdobie. Rozišla sa s priateľom, trochu vystrája, práca ju ubíja a nemá vlastné bývanie. Keď za záhadných okolností zdedí zanedbanú malú chatu v lese v malebnom Cornwalle, neváha a rozhodne sa, že hektický Londýn dočasne vymení za vidiek. Zdá sa, že osud jej ponúkol riešenie na všetky nahromadené problémy. Lenže postupne vychádza na povrch, že nečakané dedičstvo jej život nezjednoduší, ako dúfala. Ba čo viac, zrejme ukrýva tajomstvo. Také, ktoré jej môže prevrátiť život naruby. Ak Neve chce vykročiť novým smerom, bude sa musieť najprv vrátiť hlboko do minulosti.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

In a Cottage in a Wood , 2017


více info...

Přidat komentář

Deia
25.01.2024 3 z 5

Táto kniha je celkom príjemnou jednohubkou, ale moja očakávania nenaplnila. Do situácie Neve som sa nevedela vcítiť, je približne v mojom veku a jej správaniu som väčšinou nechápala. Ani jej neschopnosti aspoň trochu si plánovať veci. Situácia na chate ma tiež nenadchla, čakala som, že to tam bude viac mrazivejšie a napínavejšie a nič. Navyše časť rozuzlenia sa dala celkom ľahko odhadnúť. A tiež nechápem, prečo má kniha takýto názov, keďže o lese tam vôbec nie je reč :D. Ale aby som nebola len negatívna, aj napriek slabému napätiu ma celkom zaujímalo ako to dopadne a príbeh sa mi čítal naozaj dobre, kapitoly sú krátke a nie veľmi rozťahané. Taktiež jeden zvrat na konci som vôbec nečakala. Na jeden dlhší večer je to celkom fajn kniha :).

lucie8407
17.01.2024 3 z 5

Po Sousedkách moje druhá přečtená kniha od této autorky. Sousedky byly více uvěřitelné, zápletka byla propracovanější, jde poznat, že za ten rok od vydání knihy Sama v černém lese se jako spisovatelka zdokonalila.
Sama v černém lese byla čtivá, napínavá, ale některé momenty v době hledání důkazů z minulosti, kdy hlavní postava Neve opakovaně zapomínala na dojednané schůzky s realitní makléřkou, ačkoli neměla jiného zaměstnání, neměla proč zapomínat...Nicméně se těším na další dílo této autorky.


Acquenta
01.11.2023 4 z 5

Kniha čtivá, sice trochu přetažená za vlasy, ale dobrá. O Sally a Willovi to musí být jasné všem od začátku, co jsou zač. Ty jsem prohlédla hned. Co se týče samotné Neve, tak překvapení bylo. To jsem nečekala.

Niu
15.10.2023 3 z 5

Přečteno za den, takže čtivé to bylo velice. Bohužel si nejde oblíbit hlavní hrdinku. Je nezodpovědná, všechno je jí šumák, o nic se nestará, je zjevně alkoholička a tak trochu závislá na paracetamolu s nurofenem nebo ibalginem, do toho kleje a ještě to všechno opakuje dvakrát ("Do prdele! Do prdele!" a "Do hajzlu! Do hajzlu!" jsou její nejčastější odpovědi na všechno) a taky docela hloupá. Jsem ráda, že ten závěr byl takový (čekala jsem něco na ten způsob), protože pak mi dávalo smysl, že je tak mimo. Na to, kolik jí bylo, tak se chovala dětinsky, v určitých situacích totálně neadekvátně. Tak trochu jsme tu měli další Darcy Coates, která ráda vysílá naprosto švorc lidi bez auta do naprosté .... světa a k jakému překvapení - do místa, které tolik touží po rekonstrukci. Vážně by mě zajímalo, jak to tihle lidi mají s těmi účty, kreditkami, exekucemi a taaaak. Nechápu, proč hlavní postavy tak čtivých knih musí být jak osiny v oněch místech. A to je nějaké jméno - Neve?

Kira747
14.07.2023 4 z 5

Moc prijemne cteni, mozna trosku naivni konec ale i tak jsem si to uzila do posledni stranky.

evin84
23.04.2023 5 z 5

Kniha se četla dobře, ale čekala jsem více napětí které se nekonalo. Přesto ale dávám plný počet * pro ctivost knihy.

Dalia
22.03.2023 4 z 5

(SPOILER) V mnoha situacích mi hlavní hrdinka lezla na nervy, ale obecně vzato jsem jí fandila. Takže dobrý konec příběhu mě potěšil.
Kniha je čtivá, napínavá a nepostrádá ani trochu toho tajemna, byť v ní nakonec nic nadpřirozeného nenajdeme.

Nurri
07.01.2023 3 z 5

Kniha se mi líbila, hlavní hrdinka byla taková jak ji autorka chtěla a někdy mě dost překvapovala svým chováním. V knize bylo pár věcí co nedávali úplně smysl, ale nic zásadního. Četla se docela dobře a rychle. Čekala jsem víc, některé pasáže byli i strašidelné ale nakonec z toho nic nebylo. Od jedné části už bylo tak nějak na půlpředvídatelné co jak je. Jinak rozuzlení nebylo nijak závažné a napínavé. Kniha se mi líbila a četla se dobře.

Rade
06.01.2023 3 z 5

Moc jsem od četby nečekala, takže nějaké velké zklamání se nedostavilo. Nijak zvlášť jsem se ale nebála (bojím se ráda), atmosféru pro vyvolání strachu autorka podle mě nevybudovala příliš zdařile, spíš jsem byla zvědavá, co se z toho všeho vyvrbí.
Dost mi vadily různé nelogičnosti a vyložené chyby v ději, taky něco mohlo být překladem. Například: Hlavní hrdinka se z Londýna do Cornwallu dopravuje tak, že jede z nádraží Victoria do Penzance, cesta trvá devět hodin a Neve ji celou prospí a sotva při cestě vnímá pohyb vagónu. Vagónu! Takže jasný cíl cesty, jasná cesta vlakem, nebo ne? A o stránku dál zjistíme, že kupodivu celá cesta proběhla autobusem po dálnici, ale navíc úplně jinam, do města Truro.
Anebo ten spící pes a věta „sotva se mu hýbá hrudník, takže není poznat, jestli dýchá“. Sotva se hýbá… Takže hýbá, ne?
A kroutila jsem hlavou nad hlavní hrdinkou, která má sice závislost na mobilu a na wifi, ale neumí se předem podívat na mapu, kdeže ta chata, na kterou jede, vlastně je a jak se tam dopraví… Ona ta hrdinka byla vůbec trochu rozumu mdlého, což mi vesměs v takovýchto knihách nevadí, naopak, občas mi hrdinky poplety - zmatkářky vyhovují; ono je někdy potěšující zjistit, že hlavní hrdina je větší neumětel než čtenář, ale tady toho bylo vážně moc.
Málo pravděpodobnou zápletku neřeším, to bych nemohla současné thrillery vůbec číst, a protože mi četba nenáročné, a vlastně celkem čtivé detektivky zpříjemnila povánoční virózu, zvyšuju nakonec na slaboulinkou trojku.

Adriena838772
10.10.2022 5 z 5

Hodně dobrá knížka a dobře pojatá.Má dobrý děj ale i tak trochu strašidelná

Allla9
26.08.2022 3 z 5

Stále jsem čekala na nějaké větší napětí a ono nepřišlo. Jinak se četlo dobře, ale podle názvu jsem očekávala více.

Emma27
21.07.2022 5 z 5

Kniha se mi líbila.Rychlé čtení.

Lexie321
08.07.2022 3 z 5

Príbeh bol zo začiatku zaujímavý ale postupne napätie naopak upadalo. Nejaké veci som si domyslela od začiatku a záver bol trocha na môj vkus slabý.

mulder
21.06.2022 4 z 5

Jednoduché a rychlé čtení, k tomu krátké kapitoly, to mi vyhovuje. Baví mě komentáře v recenzích, ve kterých si čtenáři stěžují na hlavní postavu, že je nesympatická, chová se divně, ...ale takovou ji autorka přece chtěla mít.

hanička82
18.06.2022 3 z 5

Nic moc. Hlavní hrdinka nesympatická, až přihlouplá a člověk by jí občas dal rád ránu. Příběh fajn, ale žádný wow efekt. Možná to chtělo trošku jinak zpracovat. Takový ten béčkový americký film s afektovanými postavami, co nepřekvapí.

Leena
12.03.2022 3 z 5

Já jsem pořád očekávala něco šokujícího, nad čím mi spadne brada.
Bohužel se tak nestalo, ale čtivé to bylo to zas ano:-)

Adhara
02.03.2022 4 z 5

V rámci očakávaní fajn, oddychová knižka. Téma podľa môjho gusta a dobrý štýl. Hoci hlavná postava mala odo mňa diametrálne odlišnú osobnosť a nad jej rozhodnutiami som len krútila hlavou, predsa sa ju autorke podarilo opísať tak, že som jej napriek všetkému držala palce. Jej labilný, nezodpovedný prístup k životu sa navyše napokon tak trochu zdôvodní. Rovnako ako aj čudesné správanie sa nebohej Isabelle. Malo to primeranú dávku tajomna a mierneho napätia. Zmätená som bola len na chvíľu pri konci, keď sa hlavná postava dopočula, že Isabelle mala bračeka a ona rozmýšľala, čo sa s ním stalo. Prečo jej nenapadlo, že to bol Richard?

bupilla
23.02.2022 4 z 5

Tak toto sa mi čítalo výborne.
Druhá kniha od autorky, ktorú som čítala a myslím, že sa týmto Cass Green zaradila medzi mojich obľúbených autorov :)
Sousedky boli tiež výborné, ale táto kniha sa mi páčila ešte o trošku viac.
Cass píše skvelo, hltala som riadok za riadkom :)
Priam hmatateľná atmosféra, zaujímavé postavy a rozuzlenie som neočakávala takéto, aj keď v knihe zopár náznakov bolo, ale to som si uvedomila až spätne.
Kniha ma udržala v napätí úplne vkuse a tak som rada prijala záver, ktorý mi priniesol akúsi úľavu :)
Neve bola chvíľami fakt "na zabitie", čo ale predpokladám bol autorkin zámer, takže áno, podarilo sa jej vytvoriť hrdinku, ktorá čitateľovi vie poriadne dvihnúť tlak rôznymi spôsobmi :D Ale napriek tomu som jej držala palce a priala si pre ňu lepšie časy a nejaké to ukotvenie sa v živote - konečne :D
Mám veľmi rada príbehy o záhadných domoch, kde je zvláštna atmosféra opradená tajomstvami a aj preto sa mi kniha tak páčila.
A veľmi sa teším na novú knihu autorky, ktorá čoskoro vyjde :)

Inka063
21.02.2022 4 z 5

Jo, jde to. Sice jsem docela brzy prokoukla, kdože to má ve všem má prsty, pak je trochu křečovitá ta určitá změna, ale jinak docela napínavý a dobře se to čte.

Raddkaa
30.09.2021 3 z 5

Kniha nebyla nejhorší, za mě spíše průměrná kniha. Hlavní hrdinka mi byla dost nesympatická, naivní a natvrdlá. Kniha by byla bezpochyby napínavá, ale četla jsem více strhující knihy. Prostředí opuštěné chalupy na samotě by byl velice ideální námět, bohužel autorka nám napětí dávkovala po malých částech. Konec knihy byl velice snadno předvídatelný, ale povedl se...

Štítky knihy

thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Cass Green (p)
britská, 1965
2018  74%Sama v černém lese
2019  66%Sousedky
2022  69%Vražedné sklony

Kniha Hlboko v lese je v

Právě čtených4x
Přečtených599x
Čtenářské výzvě36x
Doporučených12x
Knihotéce273x
Chystám se číst240x
Chci si koupit60x
dalších seznamech5x