Hlas ticha

Hlas ticha https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65469/hlas-ticha-65469.jpg 4 11 6

Hlas ticha, text čerpající ze starodávné posvátné tibetské literatury, který sepsala Helena Petrovna Blavatská, filosofka 19. století, je syntézou Knihy zlatých pravidel. Neobyčejně krásné dílo, které razí stezku k vnitřnímu bohatství hlubokomyslnými slovy a je určeno všem, kteří se nacházejí na mystické cestě učednictví. (Zdroj: www.akropolis.cz)... celý text

Žánr:
Duchovní literatura

Vydáno: , Nová Akropolis
Originální název:

Voice of the silence , 1933


více info...

monngoll
monngoll
20.11.2021 4 z 5

"Nedomnívej se, že budeš-li si lámati kosti a rvát maso a svaly, spojí tě to s tvým tichým Já. Nedomnívej se, když jsi zvítězil nad hříchy své hrubé formy, ó oběti svých stínů, vyplnil jsi již svoji povinnost k přírodě a člověku."

Mimir
Mimir
29.08.2020 5 z 5

Kto siahne po tejto útlo-bohatej knižke... stáva sa pútnikom - učňom, ktorý sa vydáva na cestu mimo sveta zmyslov do bájneho Šangri La v spoločnosti vtáka života Kála Hamsu, kde sa postaví vlastným sebaklamom a nástrahám mocného Maru, aby tak pochopil hlas nada - hlas ticha. Na tejto ceste ďalej objaví skryté pravdy poznania, ktoré učí orientálna mystika, a ktoré, ako naznačil Carl Gustav Jung vo svojich poznámkach o Indii, môže "človek západu so svojou zmrzačenou potrebou subjektívneho spirituálna" len sotva pochopiť. Napriek tomu, východné náuky človeka západu neprestanú fascinovať a priťahovať.


IŠ
25.02.2018 5 z 5

Hlas Ticha je překrásná záležitost! Poprvé jsem se s tímto textem seznámila díky KM v jeho Mahajánských textech https://www.databazeknih.cz/knihy/mahajanske-texty-28955. H.P. Blavatská velmi skromně poznamenala - "Nevytvořila jsem nic nového. Ze všech květů, které jsem svázala dohromady, ani jeden nepatří mně. Moje je pouze tkanička, která je spojuje..." Hlas Ticha nebo také Kniha Zlatých Pravidel je tvořena třemi částmi. Hlas Ticha - "Opusť svůj život, chceš-li žít." Dvě stezky - "Rozsévej dobré činy a sklidíš jejich ovoce. Nečinnost ve skutku milosrdenství se stává činností ve smrtelném hříchu." A Sedm bran - "Můžeš být blažený, když vše, co žije, musí trpět? Máš být zachráněn a slyšet celý svět plakat?" Tato drobná kniha je jasný a srozumitelný návod. Pěkně se to čte.

shimice
shimice
25.04.2017 5 z 5

Tak tohle budu moci komentovat, až to pochopím :-) Souhlasím, že je to úplně jinej level, a dávkovat se musí postupně, aspoň já jsem nezvládla číst v kuse, jako jiné knížky. Ale časem se k ní zase vrátím.

Lightman
Lightman
29.10.2016 5 z 5

Tak madam Blavatská, to je pro čtení ani ne tak jiná liga, jako spíš jiný level. Je to spíše pro filosofy než "esoteriky". Bez "odborného" výkladu, co tím chtěla říct se obávám, že nemá smysl tuto knihu číst. Pokud ale proniknete do klíčů od moudřejších, otevře se vám nový svět doposud nepoznaného. Tak hutně psaný text s tolika nahromaděnými informacemi ... všecka čest.

Sajdeman
Sajdeman
03.10.2012 2 z 5

Tohle je pro lidi, které zajímá esoterika, východní náboženství, chcete-li Theosofii.
K pochopení této knihy je nutné znát základy těchto esoterických nauk a mít tedy tzv. Klíče k pochopení.
Pokud je nemáte, pravděpodobně se okamžitě ztratíte v textu.
Doporučuji si k tomu na internetu obstarat pomocné vysvětlivky.

Osobně jsem to na doporučení přečetl a a nic moc jsem nepochopil.