Hlas mého srdce

Hlas mého srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265635/bmid_hlas-meho-srdce-xqT-265635.jpg 3 6 4

Devatenáctiletá Lucka, která je studentkou prvního ročníku na Mendelově univerzitě v Brně, prožívá na kolejích bezstarostné chvíle se svými spolubydlícími, ale i nervy před zkouškovým obdobím. Doma má silné zázemí a přátele, na které se může spolehnout. V čem však stále tápe, je její milostný vztah s Radkem, který by ráda zachránila, i když netuší jak. Když se navíc probudí po prohýřené silvestrovské noci, život se jí obrátí vzhůru nohama. Lucka se však nevzdává, a i když jsou všichni proti, jde si dál za svým cílem, a to klidně i přes kanál La Manche… Jana se při psaní inspirovala reálnými příhodami se skutečnými lidmi, které jemně doplňují hlavní linii příběhu Lucky a jejího milostného života. Příznivci dramatických a detektivních zápletek si však taky přijdou na své. Ona osudná silvestrovská noc totiž odstartuje sérii událostí, které hlavní hrdince pořádně popletou nejen hlavu, ale i srdce.... celý text

Přidat komentář

Mermaid
03.10.2021 3 z 5

Na knihu jsem narazila díky (kvůli) čtenářské výzvě, když jsem hledala kus, který by měl na obálce srdce. Že tam "srdce" bylo napsané a ne vyobrazené jsem se rozhodla omluvit si faktem, že mě kniha snad bude aspoň trochu bavit. Je totiž z prostředí mně důvěrně známého.
Jenže během čtení jsem měla několikrát hlavu v dlaních a skutečně mě napadlo, jestli by se nemělo nastupovat na vysokou později. Jakože ano, taky jsme pořádali legendární večírky, ale papíru bych jejich průběh nikdy nesvěřila, tady je sakra vidět, jak moc pak zastřízliva šustí.
Knížku bych s klidem zařadila do teen adult knihovničky nějaké holčiny.
Starším naopak nedoporučuju, od zvedání obočí se můžou začít (předčasně) dělat vrásky na čele.

bookcase
26.10.2017 3 z 5

Taková jednohubka, kterou jsem zvládla při uspávání dítěte, kterému se jaksi moc spát nechtělo. :). Chtěla jsem si připomenout mládí a podívat se na to, jak žijou dnešní dvacátníci. To jsem dostala. Nic světoborného v tom nehledejte, jen čistě dívčí románek.


HankaHail
13.09.2016 4 z 5

Mě se knížka líbila. Dobře se četla, rychle ubíhala. Samozřejmě tam byly části, které tam nemusely být a naopak takové, které si zasloužili více rozepsat. Nečekejte nic extra, taková průměrná knížka.
Této knížce bych pravděpodobně měla dát 3 hvězdy. ALE. Za jednu hvězdu navíc může nostalgie a vzpomínky. Chodila jsem na stejnou školu jako Lucka, bydlela jsem na stejných kolejích, poznávala jsem místa v Brně a vzpomínala na mé mnohé dobrodružství prožité v Londýně. Pokud máte rádi Brno (a ještě k tomu navštěvovali Mendelku, chcete zavzpomínat na vysokoškolská léta) a Londýn, tak po knížce sáhněte a připravte se na pohodové čtení.

jaste
14.10.2015 1 z 5

At se na me autorka nezlobi, ale vetsi slataninu jsem snad necetla. Hlavni hrdinku ma kazdy rad, vsichni chlapi se do ni na prvni pohled zamiluji. Na zacatku se bez vetsiho duvodu rozejde s laskou sveho zivota, pak uplne haluzove najde svoji sestru. Kniha je navic vycpana totalne nezazivnymi pasazemi, jen aby se natahla, viz oslava narozenin... Konec takovy nijaky. Za me rozhodne nedoporucuji.

Autorovy další knížky

Jana Žujová
česká, 1990
2011  64%Kdo vlastně jsem
2015  50%Hlas mého srdce
2009  90%Zase bude líp

Kniha Hlas mého srdce je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce21x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x