Hlas draka

Hlas draka https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452212/bmid_hlas-draka-aGw-452212.jpg 4 5 1

Dedinu sužuje neznámy škodca. Ničí úrodu, loví dobytok. Vykľuje sa z neho drak a je potrebné nájsť drakobijcu. Ibaže... Všetko sa akosi zvrtne. Draky totiž nie sú veľmi odlišné od ľudí. Sú dobré aj zlé, prežívajú strasti a občas sa im pošťastí. Sú to magické bytosti. Tak si predstavte, že sa s vami začnú rozprávať! Nie pyskom, z ktorého chrlia oheň. Zvládnu to myšlienkami! Pomoc ľudí budú potrebovať, pretože ktosi ich ovládol mágiou a zneužíva ich na svoje nekalé ciele. Kto drakov zachráni, aby svet neľahol ich plameňom? Možno lesná mátoha s kúzelným koreňom? Alebo striga Agnes? A čo kráľ Cyril, ten sa predsa vie oháňať mečom? Ale proti komu bude bojovať najatý drakobijca?... celý text

Přidat komentář
cestina_s_linus
cestina_s_linus
14.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Tato kniha je pro menší čtenáře, kteří milují dobrodružství a draky. I přesto se autorce povedlo do knihy propašovat myšlenky o důležitosti rodiny, přátelství, mezilidských vztahů. Vyprávění je svižné. I když zde nejsou kapitoly, tak jsou “scény hezky od sebe odděleny a člověk se ve vyprávění neztrácí. Kdybych byla menší, tak by mi to bylo “jedno, ale fascinovalo mě, jak v této knize fungovaly vztahy mezi postavami. Jak se z nich rychle stávali BFF. Bylo to vtipné. Ale chápu, že dětské čtenáře nebude zajímat hluboká psychologie postav. Sice ten konec (zásnuby a svatba) byly dost “yolo, ale beru to tak, že dítě nad tím hloubat nebude.

Je to milá oddechovka. I přesto, že jsem knihu četla ve slovenštině, tak jsem s porozuměním (až na pár slov) neměla problém. Určitě to nebyla poslední kniha, kterou jsem ve slovenštině četla.

Autorovy další knížky

2012  71%Lokaj
2018  81%Koleje smrti
2015  83%Rozmarná fantastika
2019  77%Čas hrdinov 2
2012  84%Sklený vrch

Kniha Hlas draka je v

Přečtených5x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst1x