Hľadači opálov

Hľadači opálov https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/257707/mid_hladaci-opalov-257707.png 4 39 12

Írsku rodinu Courtovcov prenasleduje bieda, a tak Trella Courtová nemá na výber: Brodie, jej švagor, musí odísť z domu, aby bolo o jedny hladné ústa menej. Zatrpknutý Brodie odchádza do Dublinu a odtiaľ do nehostinnej Austrálie. V Brisbane sa dá najať do práce na fairleovskú dobytčiu farmu, a tu prvý raz v živote vidí vo výklade trblietavý opálový náhrdelník. Prisahá, že jedného dňa bude dobývať v bani tieto lákavé kamene. Jeho odchod za touto vidinou urýchli Vivien, jeho panovačná milenka, pred ktorou chce Brodie uniknúť. Zatiaľ doma v Írsku Trella musí predať dom a v zúfalstve sa aj ona poberie do Austrálie. Prejdú dlhé roky utrpenia a bolesti, kým sa Trella a Brodie zmieria.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Opal Seekers , 1996


více info...

Přidat komentář

Szilvia1
02.04.2024 4 z 5

Pěkný příběh o Austrálií,o opálech ale i o ztrátě,který pak obrátí život Brodieho naruby,ale nakonec si najde svoje štěstí.Mám ráda příběhy od téhle autorky.

Artep25
23.09.2023 4 z 5

Čekala jsem trochu červenou knihovnu. Ale nekonala se a za to jsem ráda. Čtivý román. Přečtu si i další knihy od autorky.


Dandy1
23.09.2020 5 z 5

Mám moc ráda příběhy z Austrálie. Hlavní hrdina je podivín, který měl štěstí. Ale bylo to opravdové štěstí?

Ivetaa
11.08.2020 4 z 5

Skvělá kniha, jen ten konec byl trochu ošizený. Zajímalo by mě, jak se dařilo v Anglii jednomu nejmenovanému páru po odplutí z Austrálie. Informace byly jen kusé a čtenáři - domysli si. Proto dávám o hvězdičku méně.

Babo
12.03.2020 5 z 5

Tak jsem si zase po dlouhé době uvědomila,jaké knihy se mi líbí .
Neobyčejné příběhy docela obyčejných lidí. Nic překombinovaného , nic přeslazeného ,ale život jaký většinou bývá .Se světlými okamžiky, s tragédiemi , láskami , štěstím i smůlou .
Jako bonus , příběh se odehrává v Austrálii a to já můžu .
Takže vřele doporučuji všem .

havrmoni
17.05.2019 4 z 5

Žádný sladký romantický příběh, ale příběh o životě několika lidí. Ja fakt, že tam bylo hodně postav a každá měla svůj osud a více či méně byla propojená s hl.postavou Brodiem. Musím přiznat, že mě to pohltilo až na pár pro mě nezajímavých míst, jsem se do osudů těch lidiček fakt ponořila. Proto jsem byla nadšená koncem, jak kdo dopadl a skončil atd. To jsem si fakt užila.

barusak1
03.02.2019 5 z 5

Krásný příběh z Australie. Doporučuji jako oddechové čtení

broskev28
15.08.2018 4 z 5

Po dlouhé době jsem zase četla knihu, u které jsem nevnímala své okolí a žila jsem jenom příběhem. Určitě nebyl dokonalý - kolik takových znáte? - ale jako zajímavý letní román nezklamal. Hrdinové se s časem pochopitelně mění; v tomto smyslu mě zklamala Trella a naopak mile překvapila Clover. Rozhodně nešlo o červenou knihovnu, takže někdy mi bylo až do breku; bohužel, takový je život a knihy jsou většinou jeho odrazem.
A jelikož miluju opály, užívala jsem si všechny pasáže týkající se těchto úžasných kamenů a představovala jsem si tu krásu . . .
Takže doporučuju velmi, a to nejen opálomilcům!

Evaho73
05.08.2018 5 z 5

Perfektná dobrodružná kniha s westetnovým nádychom, ktorá plne uspokojila môj čitateľský apetít.
Autorka výborne vystavala príbeh jednej írskej rodiny, ktorú bieda a životné okolnosti doviedli až na cestu do Austrálie, krajiny neobmedzených možností a zároveň ohniska nákazy s názvom opálová horúčka.
Dej knihy je prepletený nečakanými zauzleniami a zaujímavými scénami, má svojho hlavného hrdinu, ktorý bol výnimočný v tom, že neoplýval iba kladnými vlastnosťami, ale mal aj svoje temné stránky.
Nakoniec po prečítaní celého príbehu zistíme, že ani prepych a bohatstvo mnohokrát nedokážu vyliečiť bolesť duše spôsobenú stratou blízskej osoby.
Takéto knihy môžem kedykoľvek!!!

soukroma
31.01.2017 5 z 5

Byl to velmi zajímavý příběh: po peripetiích s cestou z Irska do Queenslandu a postupném seznamování se s novým prostředím jde hlavní hrdina (tvrdá irská palice) pouze za jedním, cílevědomě, soukromě, svědomitě a skoro bezúhonně. Vášeň pro opály je pochopitelná, zajímaly ho naštěstí víc než peníze utržené za kousky prodané. Opravdu překvapivé bylo ale vyústění celého příběhu a vlastně života hlavního hrdiny. Rodinná sága se nekonala, nashromážděné bohatství si nakonec našlo uplatnění nečekaně úplně jinde a docela jistě jinak, než to hlavní hrdina vůbec kdy zamýšlel...

hankapimi
28.08.2015 3 z 5

Jak jsou cesty osudu spletité a nevyzpytatelné vypráví autorka čtenářům v košatém příběhu o hledačích opálů . Sen o bohatství i umanutá touha po vzácných opálech nutí hlavního hrdinu překonávat nebezpečné překážky. Ne vždy jsem s jeho jednáním souhlasila, ale obdivovala jsem ho za jeho pracovitost, houževnatost a zarputilost. Román je čtivě napsaný, výstižně vykreslené postavy, příjemná oddechovka.

lusila
23.06.2013 4 z 5

Páčilo sa mi to. Po celý čas som Brodiemu držala palce, aby našiel to, čo hľadá, aj keď to spočiatku vyzeralo, že ide iba o peniaze.

Štítky knihy

Austrálie 19. století historické romance

Autorovy další knížky

Patricia Shaw
australská, 1929
2010  75%Kámen a pírko
2009  88%Mangový vrch
2002  82%Záliv orchidejí
2007  84%Zátoka bouří
2006  84%Pět vichrů

Kniha Hľadači opálov je v

Přečtených57x
Doporučených5x
Knihotéce55x
Chystám se číst21x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x