Hlad jako žádný jiný

Hlad jako žádný jiný https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127170/bmid_hlad-jako-zadny-jiny-COy-127170.jpg 4 344 43

V říši Lorů série

1. díl >

Vlkodlak Lachlain MacRieve je už víc než sto let týraným vězněm upírů. Jednoho dne vycítí, že se objevila žena, která byla stvořena pouze pro něj. Využije chvilkové nepozornosti trýznitelů, vysvobodí se z okovů a vydává se na cestu do Paříže. Tam sice stopu ztrácí, ale nenechá se odradit a hledá svou vyvolenou ženu dál. S hrůznou zjišťuje, že je jí upírka Emmaline Troyová. Lachlain ovšem netuší, že Emma je napůl upírka, napůl valkýra. Unese ji k sobě domů, do Skotska. Při společném životě pak poznávají nejen jeden druhého, ale i každý sám sebe. Plachá a bázlivá Emma se proměňuje v silnou ženu, která ví, co chce. Lachlain je původně odhodlaný, že ji prostě přiměje k tomu, aby žila po jeho boku, ale ve hře zdaleka nejsou pouze jeho přání. Upíři navíc zjistí, kdo Emmaline je, a chtějí ji získat pro sebe…... celý text

Horory Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Warlord Wants Forever; A Hunger Like No Other , 2006


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
05.10.2023 3 z 5

Řekněme, že to nepostrádá zajímavé a neotřelé myšlenky ohledně původu a vlastností nelidí. Na druhou stranu je to opět kniha tak poplatná té eroticko/romantické lince, až je to na škodu.

SPOILER: Po 1200 letech hledání konečně ucítí svou vyvolenou a to ho naspíduje tak, že rozerve okovy, utrhne si nohu a vyrazí za ní (plížením, plazením vpřeeed!!). Následuje bizarní scéna únosu jeho "milé" - dobře, po 160 letech umírání v ohni pekelném se nedá předpokládat, že bude úplně při smyslech. To je docela akční a zajímavé.
Dalších iks stránek se ale zabývá stále stejným motivem cesty autem přerušované hotelovými pokoji a jeho snahou ji během nočním můr nezabít a za bděla svést (jo, šílený snoubenec umí nakopnout libido).
To pokračuje i po dosažení jeho sídla. Celé se to snaží stihnout do úplňku, protože tu noc se NĚCO stane. A protože je to romanťárna, úplněk zacvičí i s ní a je z ní opravdu jeho vyvolená. Nudně natažená pasáž končí a děj skáče v jednotlivých až tragikomických obrazech ke svému konci. KONEC SPOILERU

Myslím, že zkrácení, zesvižnění a v závěru i lepší propojení scén by knize velmi prospělo. Ale nebojte, číst se to docela dá.
Když jsem začala, netušila jsem, že kniha obsahuje dva příběhy a jako první je ten, který absolutně neodpovídá anotaci :D
K práci nakladatele bych měla tentokrát výhradu, zejména k obálce - postavy neodpovídají ani jedné z popisovaných dvojic.

havrmoni
02.05.2023 3 z 5

Tak za mě bohužel žádný zázrak. První příběh se mi líbil více i díky tomu, že byl krátký. Druhý byl místy nezáživný a o ničem podstatným. Emu jsem většinu času nemusela. Svět Lorů možná není špatný, ale tohle byli spíše erotická oddechovka než fantasy samotná. Ale proč ne, četlo se to celkem fajn a splnilo to účel . Odpočinula jsem si u toho.


VonDracek
02.05.2022 3 z 5

Kniha obsahuje kratší úvodní příběh a pak hlavní delší. První byl moc bezva, měl docela děj i šmrnc. Druhý mi velice rychle přišel jak přes kopírák, hlavně charakter vztahu a trochu i hlavní postavy. Děje bylo dost málo a všechno zajímavé se stalo až na konci, podle mě by se závěrečná událost dala lépe využít.
Nakonec jsem ale (i po dalších dílech) zjistila, že styl postav a vývoj vztahu mi docela sedí, i když člověk tak trochu ví, co má očekávat (někdy je to lepší). Navíc jsem samozřejmě fanda světů s upíry, vlkodlaky a dalších stvoření, a valkýry tu skupinu dost dobře zpestřují. ;)
Je to nenáročné čtení s příjemným napětím a slušnou peprností, které se dá velice rychle zhltnout a dočíst.

Khira
07.04.2021 4 z 5

(SPOILER) A nech si kto chce co chce hovori, ja som to zrala. Novela bol velmi dobry uvod, aj ked Nikolaj a Myst mohli kludne mat samostanu knihu. Zlomilo ma prostredie - milujem Rusko a drsne prostredie. Lachlaina som naopak zrala hned v momente ako si doslova urve nohu. Niekedy boli sice obaja na palicu ale ja som sa dost bavila. Hlavne na tom Tescu. Valkyrie dotahovacky su v knihe osviezenim. Su to take male, krasne, zavisle straky.

johana3160
18.01.2021 2 z 5

Kniha mi prisla skoro bez deje. Furt jsem ji odkladala a cetla jiny az jsem se prokousala asi 4/5 a pak jsem to vzdala, uz to neslo.
V “uvodni” novele me neuvedlo do deje vubec nic a ne jednou jsem si vzpomnela na jistou hlasku “co to k sakru meles vorechu”.
Nakonec jsem se tim nejak prokousala a dostala se k hlavni casti, ktera byla ale stejne plitka. Vetsina knihy byla o tom jak se dostat s hrdinkou do postele a pak co tam delali (nebo jinde).. pribeh (ten naznak) ma potencial, ale nevim jestli se odhodlam zjistovat, jak ho autorka rozvijela dal... spis ne..

Ameeiz
05.11.2020 5 z 5

super a super ta vášeň.. vrr

marie2577
28.09.2020 5 z 5

Napínave, vzrušující ,kouzelné.

Jolana.b
26.07.2020 5 z 5

Uf! Po prvních stránkách jsem si nebyla jistá, jestli nečtu upírskou verzi 50ti odstínů šedi, ale musím říct, že tato kniha má obrovský náboj. Přečetla jsem ji během dvou nočních a musím říct, že se mi vůbec nechtělo spát. Byl tu super čtenářský zážitek.

tereza2893
09.03.2020 5 z 5

Super série.. Všechny knihy V říši Lorů jsou boží!

Catyna
09.03.2020 5 z 5

Výborná série doporučuji

rajcatko
08.03.2020 2 z 5

Nic moc, ale pár vtipných hlášek na odlehčení tam bylo.

jinbr
06.01.2020 5 z 5

KDyž jsem to začala číst, tak jsem byla trochu zaskočená, protože jsem mě to přišlo jako docela ostrá erotika. Takže zpočátku jsem si nebyla jista, co od toho mám dál čekat, navíc to byla moje první kniha s tématikou Lorů. Nakonec mě ale neskutečně vtáhla a jsem ráda, že jsem se do ní pustila. Moc pěkné

cirilla.s
05.05.2019 2 z 5

Nemyslím si, že jsem náročný čtenář, ale nebyla to knížka, která má hnací pohon číst dál. Pořád jsem čekala, že mě to chytne jako tolik lidí pod mým komentářem, ale nevadí, ne všechny knížky jsou pro všechny:)

Evka3814
04.02.2019 5 z 5

Musím říct že toto je moje další nejoblíbenější série :)

TerezaMondeková
07.11.2018 5 z 5

Příběh o Myst a Wrothovi se mi moc líbil. Ale je mi trošku líto, že je tak krátký. Líbilo se mi to jiskření, které mezi nimi bylo. Taky v knize příběhu nechybělo napětí, překvapení, romantika, erotika a zvrat.
Myst se mi opravdu líbila. Nenechala si nic líbit, byla drzá, tvrdohlavá, neústupná. Nepotřebovala muže, aby ji chránil. Byla to úžasná válečnice. Měla ráda svojí svobodu a rozhodně měla vlastní hlavu.
Wrotha jsem si zamilovala. Wroth byl majetnický, ochranitelský. Chtěl s ní zůstat a ze všeho nejvíc si přál, aby ho milovala. Líbilo se mi, jak Myst chránil, byl odhodlaný za ní dát i život, což na konci dokázal.
Musím říct, že příběh Lachlaina a Emmy se mi líbil mnohem víc. Asi to bylo hlavně kvůli tomu, že byl delší a já si mohla příběh mnohem více užít a více poznat hlavního hrdinu a hlavní hrdinku. A hlavně byl mnohem zajímavější. Autorka to vymyslela opravdu úžasně a čtivě, až do konce knihy jsem byla napjatá, co dalšího se stane, jak to skončí. V knize nechybělo napětí, dobrodružství, boje, dokonalá zápletka a opravdu vkusné erotické scény. Kniha je opravdu úžasně napsaná, vymyšlená, nemohla jsem se odtrhnout a skvěle jsem si u ní odpočinula. Líbilo se mi, že to bylo čtivé a chytlavé a i vtipné. Mělo to šťávu a i takovou hrůzu. Ale musím říct, že jméno hlavního hrdiny mi opravdu připomínalo lachtana.
Emma se mi jako hlavní hrdinka líbila. Opravdu se od ostatních upírů a valkýr lišila. Emma se bála i vlastního stínu, nechtěla zabíjet, bála se ostatních, myslela si, že není krásná, ale během knihy taky prošla změnou a na konci ta změna vidět byla. Taky se mi líbilo, jak to autorka vymyslela... napůl valkýra, napůl upírka.
Lachlain se mi taky líbil. Asi jsem se mu na začátku nedivila, že byl vykolejený z toho, že je jeho vyvolená upírka, protože upíři ho 150 let mučili, takže si myslel, že je úplně stejná jako oni, ale i přes to, že byla upírka, ji u sebe chtěl držet za každou cenu. Chtěl ji, ale zároveň ji nenáviděl. Chlap najde svou vyvolenou a chová se k ní úžasně, zapomene na všechny ostatní ženy, chce svou vyvolenou chránit za každou cenu, je na ni strašně milý... Tady to bylo jinak. Tady se mi líbilo, že se hlavní hrdina k hlavní hrdince nechoval "dobře". Zní to sice divně, ale je to tak. Když jsem si ho porovnala na začátku knihy a na konci, tak ta změna tam byla.

Maruš.D
24.09.2018 5 z 5

Trošku jsem nevěděla co od toho čekat. Ale hned po pár stránkách mě příběh naprosto uchvátil a já se do knihy začetla. Později jsem zjistila, že kniha je rozdělena na dva příběhy. Při čtení prvního jsem cítila různé pocity, ale všechny byly natolik silné, že jsem je cítila přímo fyzicky. Hruď se mi svírala ať napětím, adrenalinem nebo touhou. Myst je úžasná postava, která si toho hodně prožila a moc jsem jí přála život po jakém nevědomky toužila. Život s partnerem. Wroth byl na to “jako stvořený”.
Ve druhém příběhu na mě Emma moc dobrý dojem neudělala. Nepřišla jsem jí na chuť. Příběh se mi chvilkami zpomaloval. Avšal bylo zajímavé, jak se oba pomalu dostávali přes averzi k tomu druhému až k vzájemné lásce. První příběh byl pro mne zajímavější, ale jinak moc pěkná kniha. Už se těším na další knihy :-))

Hospodyňka
16.09.2018 4 z 5

Protože jsem si chtěl vzít, co je moje. Protože tě potřebuju a protože tě nenávidím...Jo přesně tento úryvek vystihuje můj pocit z románu...a to mám ráda

Ryorka
22.07.2018 1 z 5

V prvním příběhu ústřední dvojice jela podle scénáře " chce mě? chce mě doopravdy? chci já jeho/ji ? Načež se statečně prosouložila třetinou knížky, aby přišla na to , že jo. Ve větší části druhého příběhu se nadrženej vlkodlak (nebo tak něco) snaží nepřefiknout cudnou panenskou poloupírku a ona stejně nadržená statečně odolává, aby ve finále zjistili, že si to chtěj ukrutně rozdat a tak si to při měsíčku v trávě rozdají. Ta hromada softporna přebila i ten skromný příběh, který se krčil někde v koutku. Toť v kostce dojem z celé knížky.

sidis9
19.12.2017 5 z 5

čte se samo

LilianaFalcon
17.03.2017 4 z 5

Na můj vkus tam bylo až moc sexu. Příběh Myst bych oželela a víc jak dvě hvězdičky bych za něj nedala... Ten Lachlainův a Emmy byl zajímavější. Mimo žánr bych tomu dala tak 2,5 hvězdičky, ale v rámci erotických knih to vlastně tak špatné nebylo ;-)

Štítky knihy

upíři vlkodlaci erotika pro dívky démoni valkýry domluvené manželství

Autorovy další knížky

Kresley Cole
americká
2012  87%Hlad jako žádný jiný
2013  89%Temné touhy
2012  85%Zabít nebo milovat
2013  89%Závod o život
2006  76%Cena za rozkoš

Kniha Hlad jako žádný jiný je v

Právě čtených3x
Přečtených526x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených42x
Knihotéce252x
Chystám se číst189x
Chci si koupit23x
dalších seznamech4x