Hlad

Hlad https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98485/hlad-98485.jpg 3 29 5

Dr. Palfrey série

< 26. díl

Další příběh ze série o oddělení Z5 a dr. Palfreym je stejně jako předchozí knihy kombinací dobré sci-fi a čtivého thrilleru, okořeněného tentokrát i prvky hororu. Tématem je problém celosvětového hladu, který zachvátí Zemi poté, co se rozmnoží podivné trpasličí bytosti podobné králíkům. Jejich neuvěřitelná žravost a rozmnožovací schopnost z nich záhy učiní hrozbu pro lidstvo. Oddělení Z5 musí odpovědět na otázky, co je to za tvory, odkud přišli, a jak se jim lidstvo může bránit, když jsou odolní vůči jedovatým plynům i atomovému záření a přitom styk s jejich krví je pro člověka smrtelný. (www.pitaval.cz)... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Sci-fi

Vydáno: , Svoboda-Libertas
Originální název:

The Famine , 1967


více info...

Přidat komentář

Janadvorackova
20.02.2022 odpad!

Byla jsem zvědavá, jak se autor porval s tématem hladu. Poté, co jeho předchozí dvě knihy se hodí spíš jako čtivo na wc, a když dojde papír, nevadí... Ne, já fakt musím, to nejde. Zkrátka říkala jsem si, že hladové téma bylo aktuální vždy, co člověk po světě chodí, napadlo mě, že by příběh mohl mít něco do sebe.

Výsledek mě překvapil.
Velmi.

Meda77
26.11.2021 2 z 5

No tohle nic moc, není to úplně brakovité, ale do konkurence to má daleko. Příběh, styl vyprávění i obsah tak nějak jednoduchý bez elánu, bez šťávy, takže asi i bez hvězd. Obyč. 2starsy.


Stanas513
09.08.2021 3 z 5

Nějak tak psal můj brácha jako teenager. Očekávání nějaké super akce a nakonec vlažný konec. I když něco takového bych také zažít nechtěla.

gabriela-r
08.01.2019 2 z 5

Tak to byla drsná slátanina :-) Měla jsem ještě z knihovny půjčené Sucho a Potopu, ale nesebrala jsem sílu si to číst. Jediné pozitivum téhle knížky je to, že je krátká, takže se s ní člověk netrápí moc dlouho :-)

JonasII
23.06.2018 5 z 5

Kniha mě zaujala už po prvních několika stránkách. Závěr knihy nastoluje dilema - jak vybrat jednotlivce, které je možné zachránit. Obsahuje místy až mrazivé popisy, úvahy a morální dilemata.