Stará páka

Stará páka https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95000/bmid_stara-paka-thP-95000.jpg 5 63 14

Hitman série

< 7. díl >

Tentokrát pro vás máme hostinu o třech krvavých chodech. Hitman se nejprve přichomýtne k výpravě do minulosti. Není to žádná rozpustilá Cesta do pravěku. Jako předkrm ho totiž chce sezobnout Tyrannosaurus rex. Hlavní chod vám prostře Benito Gallo. Je to machr s nožem a rád by naservíroval Hitmanovu hlavu vdově po zesnulém mafiánském bossovi. Už jste na to možná pozapomněli, mafie však nezapomíná a stále vede v patrnosti, že smrt „Panského WC“ Louie dosud nikdo nepomstil. Hitman má štěstí, že je na jeho straně celé osazenstvo baru u Noonana včetně Baytora. Na dezert přijdou hosti z pekla a ti by si rádi pošmákli nejen na Hitmanovi, ale na celém Gothamu. Vymítači ďábla nejsou právě k mání, avšak tým pravověrných synů božích v čele s Šestipívem se této této role chopí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , BB art
více info...

Přidat komentář

Luigi1
16.05.2023 5 z 5

Tak tento díl se povedl je lepší minulého dílu

Wiedzmin
14.12.2021 5 z 5

"Díváš se Gallo? To je to jediný, co ti můžu nabídnout. Zkus sem vlízt a to je to jediný, co dostaneš!" První jurský příběh se vrací k bizarním, humorným a absurdním kořenům a já se maximálně a královsky bavil. Stará páka je dokonalou rozlučkou s jedněma z nejchlapáčtějších momentů, ze kterých čtenáře zamrazí. No a pan Úžasňák... Tímhle Ennis dokazuje, že praví superhrdinové nepotřebují superschopnosti. A za celý tenhle díl bych řekl asi jediné. Táta je jen jeden. A osobně doufám, že pro svého novorozeného syna budu správným otcem. Díky pane Ennis.


wullcann38
21.09.2021 5 z 5

(SPOILER) Zatím nejslabší díl.
R.I.P. Sean a Šestipívo :(
Za mě:90%

MichalPuchovsky
02.06.2021 4 z 5

Lepšie ako šiesty diel. Melancholická atmosféra blížiaceho sa nevyhnutne tragického finále partičky vrahov posúva Hitmana od splatteru viac k noiru.

Lískaran
15.04.2021 4 z 5

Vtipné a krvavé eskapády hospodských kumpánů / sympatických zabijáků pořád fungují – s tím, že nejzábavnější nejsou přestřelky a destrukce, ale sarkastické pošťuchování mezi výbuchy a komiksové momenty, které se špatně popisují – třeba detail Tommyho a Nattových rukou podávajících si balíček cigaret s lakonickou otázkou „Máš ještě ten pancerfaust, cos koupil od rybáře Timmyho?“ přičemž za zdmi zdemolované koupelny zuří v ulicích jurský armageddon. Nebo nenápadná cedule „Peckinpahova třída“ před barem U Noonana, naznačující Ennisův inspirační zdroj a zároveň ironicky informující o charakteru lokality.

Co se jednotlivých příběhů týká, ten titulní mohl ubrat na patosu (a přidat na dějepisu – vzpomínaný příběh z druhé světové se těžko mohl odehrát „na samým konci čtyřicátých let“). „Úžasňák“ je zasloužená pocta superhrdinskému týmu složeného z těch nejbizarnějších magorů, kdy hlavně jejich schůze stojí za to. Nejvíc se mi ale nakonec líbilo na pohled jednoduché „Čerstvé maso“ – protože je vlastně o lásce k dinosaurům.

Polinius
02.01.2021 4 z 5

Dokud se to soustředí na akci a létají nejen kulky ale i ostré hlášky, tak je všechno v pořádku. V ten moment, kdy se komiks dostává do nostalgické polohy padá pomyslný řetěz a je to trošku nuda.
Kresba neurazí ale není to nic co bych si doma věšel na zeď jako dekoraci.

trudoš
26.03.2020 4 z 5

Zase starý ujetý Tommy Monaghan a jeho parta bizarních přátel, což v praxi znamená ohňostroj absurdního humoru, drsňáckých hlášek a především skvělých gagů. O krvelačných dinosaurech či interdimenzionálních bytostech nemluvě. To platí především o prvním příběhu - Čerstvé maso - nad nímž snad žádná duše komiksového fanouška nemůže nepookřát blahem. Na zbylých dvou (Stará páka a Úžasňák) se už maličko promítá fakt, že Garth Ennis míří se sérií do cílové rovinky a tak řady hrdinů začínají nenápadně řídnout. Opětovně se tak dočkáme nostalgického hloubání nad osudovostí a neodvratitelností, které ovšem i tak působí sympaticky, protože někam směřuje, namísto toho aby přešlapovalo na místě jako ve čtvrtém a pátém albu. Navíc to tentokrát není žádná fňukárna, ale příjemně chlapácká akčňárna, precizně vyvážená nepředstavitelně bláznivými zvraty a ukrutnou spoustou vystřílených kulek. Prostě další skvělý Hitman, který sice nedosahuje kvalit prvních knih, ale rozhodně je návratem k tomu lepšímu.

jarynek
01.08.2019 5 z 5

Kniha obsahuje tři příběhy, které každý vyzní hodně odlišně (což neznamená, že by byly špatné, ale po dočtení každého z nich budete mít hodně odlišné pocity). První dinosauří příběh mne úplně nenadchnul. Samozřejmě, je to nahláškované, je tam akce, ale mám pocit, že se z návštěvy pár drobečků v Gothamu dalo vytěžit více. Zato Staré páce není až na trochu předvídatelný konec moc co vytknout. Silný příběh, kde jde Ennis do hlubin Tommyho duše - ale nejen jeho. Možná zatímní vrchol celé Hitmanovy série. Je vidět, že Hitman dokáže bavit i bez humoru. I když ani ve třetím příběhu není konec šťastný, tak zde se napak bez humoru neobejdeme, což u Šestípíva a jeho party Paragraf 8 ani jinak nejde. Hodně ujetá partička, po ktreré se mi bude stýskat.

Disease
19.06.2017 4 z 5

Eponymní storka vynikající, Jizvoun trochu nuda, Šestipívo pobavil.

Lenka.Vílka
02.06.2017 5 z 5

Čerstvé maso: jestěže nebydlim v Gothamu, to bych měla strach chodit na hajzl! Tohle číst dětem před spaním ať ví, že na záchod jenom doma nebo kde to znaj. Jizvoun byl jednoduše borec. A taky jsem si do mysli zapsala číslo tři v top 3 vyskočení z nečího těla.
(Co je to za kravinu? Dyť tomu chlapovi ty superschopnosti fungovaly, jen když čuměl na porno...)

Stará páka: tohle bylo hóódně dobrý. Trochu smutný, ale drsný, ve zbytku vtipný, klasika. Ale nejlepší epilog. Na Hackena!
(To, co bylo mezi námi, byla bezcenná lež, když jsi mi klidně za mými zády zahýbal!...Bylo to jen jednou!...I jen jednou je až moc, Monaghane!...Ne, když to nic neznamenalo! Achjo, jak to, že jsou holky z tohohle vždycky celý divý?)

Úžasňák!: jak tohle hodnotit, fakt nevím. Taková nádherná kravina! Paragraf osm v akci! Skoro nevím, kdo z nich je větší borec! Bacha, ženský se o ně perou! Kdyby to neskončilo debaklem, JLA má nástupce. Sice ne tak šikovný, ale oni se fakt snaží. Jako když obrátíte želvu na záda. Je to krutý, to jo, ale zároveň děsná prdel. Já se takhle pořádně už dlouho nesmála. Takže vybrat něco a zároveň neopsat všechno, bylo náročný...
(Chci s tím skoncovat. To je všechno. A teď vážně: pokud se mýlím a nežijeme v úplném bludu, pokud jsme superhrdinové...tak jak to, že nás osm dospělých chlapů v pestrobarevných oblecích sedí v kanále u stolu, který se nachází na ostrově uprostřed řeky hoven?)
(Kde je, ksakru, Bueno? Obvykle útočí zezadu!)

dobroslav9182
29.12.2014 5 z 5

Když se Natt jde vysrat, tak to každopádně stojí za to. Tentokrát se díky tomu Tommy a jeho tlustej kámoš mrknou do pravěku. Že se to všechno nakones pěkně zesere (a nejen Nattovou vinou) už snad nemůže nikoho překvapit...
Ovšem krvelační dinosauři jsou ničím ve srovnání s pomstychtivou mafií s Benitem Gallem, kterej to umí s nožem. Garth opět zasadí citelnou ránu hitmanově osudu.
Jenže i mafiánští zabijáci se rozklepou strachy, když pekelné monstra zaútočí na Gotham. A protože si Báťa nejspíš někde čistí botky, nezbývá nic jiného, než aby Šestipívo opět svolal Paragraf 8 a naposledy vyrazili do akce. Za Gotham, za přátele a za pívo...

3DD!3
14.02.2014 5 z 5

Dnes je to shodou okolností přesně čtrnáct let od bitvy o bar U Noonana a jedné z nejsmutnějších kapitol v sérii. Tommyho pořád pronásleduje "vražda" "pánského WC Luieho" a tentokrát se celá záležitost konečně uzavřla (skvělá, temná dvojstrana v závěru). Úvodní příběh o Jizvounovi je tak až nepatřičným (ale veselým a nápaditým) začátkem ke Staré páce jako takové. Finální bitva Paragrafu 8 a Šestipívova pomníku je pak více než důstojným zakončením. V Zavíračce bude muset jít Ennis až dřeň, aby tohle překonal.

vhumanik
05.09.2012 5 z 5

Poněkud šílený začátek vyrovnává mafie a démoni z pekla na závěr. Hitmanův příběh s šestipívem v jedné z hlavních vedlejších rolí.

bond77
28.12.2011 4 z 5

Kvalita dalšího dílu Hitmana už sice není taková jako dřív, ale pořád neurazí. Trochu mi vadí, že příběhy zvážněly a děj se rozvíjí rychlejším tempem, než je potřeba. Uvidíme, co přinesou další pokračování.

Část díla

Kniha Stará páka je v

Přečtených76x
Doporučených1x
Knihotéce38x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x