Hitlerovi manažeři

Hitlerovi manažeři https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13734/bmid_hitlerovi-manazeri-jFL-13734.jpg 4 9 3

Zajímavé portréty šesti významných civilních a vojenských představitelů německé třetí říše. Architekt Albert Speer, generál Alfred Jodl, inženýr Wernher von Braun, bankéř Hjalmar Schacht, průmyslník Gustav Krupp, konstruktér Ferdinand Porsche. Všichni jmenovaní byli znamenitými a uznávanými odborníky ve svém oboru. Z řídících funkcí všichni usilovně pomáhali Hitlerovi budovat "tisíciletou" říši. Autor ale nezůstává u tohoto prostého konstatování, zajímá jej také velmi znepokojivé i nadčasové - proč ? Jaké byly jejich důvody, plány a osobní ideály, že neodmítli spolupráci s bezohledným diktátorem? Jaké byly jejich vzájemné vztahy? Kde končí čistě profesní zájmy, snaha prosadit se, a začíná vědomé přisluhování nemilosrdnému vládnoucímu režimu? Fotografie, seznam literatury, jmenný rejstřík.... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Hitlers Manager , 2004


více info...

Přidat komentář

Knihomolka506
01.09.2021 4 z 5

Knopp, Schacht, Porsche (ano ten slavný vynálezce proslulé značky auta), von Braun, Jodl a Speer. 6 mocných mužů v životě Vůdce. Každý zastával nějakou funkci a nějakým způsobem ovlivnil Hitlera. Poslední jmenovaný mě zajímal asi nejvíc. Už dříve jsem věděla, že to byl Führerův nejoblíbenější architekt, ale opět můžu říct, že další kniha s tématikou vojenství mě obohatila o mnoho informací.
Součástí knihy jsou dobové fotografie, osudové chvíle a glosy - zapisky na okraji textu , komentáře zachycující výroky příbuzných a rodiny ze života všech ministrů. Všichni kromě von Brauna a Porscheho, který byl propuštěn na kauci byli souzeni v Norimberku.

jiri77
18.01.2014 5 z 5

Zajímavá a poučná kniha o šesti osobnostech ,kteří se díky svým snům o splnění kariéry zapletli s nacistickým režimem.


maryzka
01.05.2012 2 z 5

Jsou to opět životopisná kniha některých Hitleových představitelu třetí říše pocházející z vrstvy inteligentu, prumyslových vyrobcu.