Hitler buduje velké Německo

Hitler buduje velké Německo https://www.databazeknih.cz/img/books/69_/69419/bmid_hitler-buduje-velke-nemecko-tp4-69419.jpeg 4 4 1

Účelem obrazové publikace Hitler buduje Velké Německo, s podtitulem Mezi Královcem a Vídní, měla být propagace úspěšného budování Německa po velké hospodářské krizi na počátku 30. let 20. století. Kniha vychází v oblíbené edici Vojenské dějiny ve fotografii.

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Hitler baut Grossdeutschland im Triumph von Königsberg nach Wien , 1938


více info...

Přidat komentář

milamarus
14.12.2016 5 z 5

Tenká publikace zachycující zejména lidmi přeplněná náměstí, ulice a haly. Jejich nadšení, radost a vděk. Hitler je na snímcích prezentován jako energický řečník, neúnavný cestovatel a milovaný Vůdce. Nechybí tam ani momentky s dětmi, ženami a spolupracovníky. Nakolik působí bezprostředně a nakolik zrežírovaně, nechám na Vás.

U jedné fotky bych se ale přece jenom ráda zastavila. Pochází patrně z 5. dubna 1938, kdy Hitler navštívil rakouské město Innsbruck. Je na ní zachycen stojící poblíž mikrofonu, obstoupený muži. I barokní andělíčci jsou tam vidět. Ale to vlastně není důležité. Zajímavý je ten popisek pod ní. Jméno: Schuschnigg. Nebudu zapírat - do včerejška jsem ho neznala, a proto si ho hned hodila do vyhledávače. Bylo to zajímavé čtení. Takže, když teď uvážím, jak s ním naložili během válečných let, ten Hitlerův skoro až zasněný pohled do dáli není až tak zasněný. Ani radostný. Spíš (dy)chtivý.