Hitler

Hitler https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63506/bmid_hitler-XVK-63506.jpg 4 22 4

Hitler z několika úhlů pohledu. Charakteristika, struktura a vývoj.

Literatura naučná Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Hitler - Eine Bilanz , 1995


více info...

Přidat komentář

petra.kosiky
27.06.2022 5 z 5

Kniha je rozdělená do šesti částí: Z hitlera žádný strach, Svůdce (lidu i žen), Soukromník (o soukromém životě), Diktátor (o politice), Dobyvatel (o dobývání území), Zločinec (o vyvržďování Židů). Byla to vlastně moje první kniha o druhé světové válce. A je napsána tak, že si člověk může učinit ucelený obraz. Smuté čtení. Poučné jak samo o sobě, tak v době, kdy se Evropa potácí na ostří nože a tápe.

Stephaniee
08.03.2022 3 z 5

Určité části pro mě byly více, určité méně zajímavé. Určité části se mi četly lépe, určité hůře, každopádně jsem ráda, že jsem si knihu přečetla. Dozvěděla jsem se nové informace, ale trochu z toho mrazilo, když v půlce čtení zaútočilo Rusko na Ukrajinu. Snad vše dopadne dobře a nevyeskaluje to v něco velkého, světového…


maryzka
25.05.2014 3 z 5

Zajímavá kniha o osobě Adolfa Hitlera. Po přečtení této knihy, která je takový souhrn obrázku o životě, politice i o chování v soukromém životě. Po přečtení této knihy stejně nechápu jak mohl Hitler zblbnout masy lidí jak dělníky, rolníky, inteligenci tak i lidi, které za něho vykonávali jak špinavé( vraždy) tak i čisté( diplomatická jednání) práce.Zjistila jsem i velmi zajímavou věc( lidé, kteří mají komentáře k článku tak se objevují i v jiných knihách ( hraběnka Dornhofová).

Pablo Kral
23.11.2013 5 z 5

Strhující vyprávění o jednom nýmandovi, který se postupně vypracuje na brilantního řečníka a nakonec žene na smrt miliony lidí. Dlužno dodat, že dotyčný byl v jistém smyslu produktem své doby. Kniha je bravurním profilem génia zla. Všechno do sebe zapadá, a tak před námi vyvstává živé vyprávění o hlavním „tvůrci“ válečných a vyhlazovacích hrůz. Ale ruku na srdce: být Němcem ve třicátých letech dvacátého století a být jako divák přítomen jedné z jeho „velkých řečí“, nechal bych se strhnout stejně tak jako ostatní. Pozdější "vystřízlivění" by asi hodně bolelo. Neodpustím si malou poznámku na adresu autora knihy. Mám dojem, že Knopp má místy sklony hodnotit průběh 2. světové války z hlediska případného německého úspěchu, a to ve smyslu "kdyby do toho Hitler svým generálům nekecal - mohli jsme se nadít německého vítězství", nebo "Hitler učinil takové a takové chybné rozhodnutí v neprospěch německé armády "... apod. V celkovém vyznění díla však Knoppovi nemůžu upřít jednoznačné odsuzující stanovisko k vyprovokování agresívní války. Knihu jsem přečetl jedním dechem.