Omnibus: Vražda prvního stupně, Nůž v zádech, Červený pohřebák

Omnibus: Vražda prvního stupně, Nůž v zádech, Červený pohřebák https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42811/bmid_omnibus-vrazda-prvniho-stupne-nuz-v-H8G-42811.png 4 15 4

Hitchcock Sewell série


Omnibus 3v1 série

30. díl

V hlavní roli Hitchcock Sewell Hitchcock Sewell je majitel pohřebního ústavu a jeho úkolem je lidi důstojně pohřbívat, ne pátrat, proč skončili na jeho pracovním stole. Kdyby ale nestrkal nos kam nemá, nebyl by to Hitch Sewell – a čtenáři by přišli o sérii nejpopulárnějších detektivek, jaká se za posledních pár let na americkém trhu objevila. Dík osvědčené kombinaci šťavnatého humoru, vykreslení postav, a svižnému spádu vyprávění vás příběhy Tima Cockeyho chytí a donutí se pořádně zakousnout. VRAŽDA PRVNÍHO STUPNĚ Nejvyhledávanější pohřebák města Baltimore se pustí do případu, v němž je zapletena jeho bývalá láska: mladá chůvička jejích dětí byla právě vylovena utonulá z řeky Severn poblíž Annapolisu. Policie se chystá případ uzavřít jako sebevraždu, což se Sewellovi nějak nezdá kvůli řadě podezřelých skutečností, které vycházejí postupně najevo. A snaží se zjistit okolnosti smrti mladičké dívky. NŮŽ V ZÁDECH Hitchcock Sewell je zapleten do vyšetřování vražd… Jeho takzvaný přítel, frontman hudební skupiny, ho přivolá na místo činu v naději, že Sewell jako pohřebák laskavě odstraní mrtvolu z kuchyně jeho milenky ještě před příchodem policie. Než ale stačí u těla nastoupit posmrtná ztuhlost, musí se Sewell věnovat vyšetřování dalšího podezřelého úmrtí, tentokrát v pečovatelském domě pro důchodce. ČERVENÝ POHŘEBÁK Když je tělo brutálně zavražděné servírky bez skrupulí odhozeno na práh pohřebního ústavu Sewell a synové, kde se truchlící pozůstalí shromáždili k poslednímu rozloučení s jiným mrtvým, má obstaravatel pohřbů Hitchcock Sewell jedinou otázku: Proč ke mně?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Murder in the Hearse Degree, Backstabber, Hearse of Different Color


více info...

Přidat komentář

Swissman
25.12.2022 5 z 5

Nedokážu říct, čím přesně to je, ale Tim Cockey jako jediný autor dokázal vymyslet hrdinu, po kterém se mi stýská. Mrzí mě, že víc příběhů s Hitchem už si nepřečtu.

AlčaVaca
27.03.2019 5 z 5

Paráda! Černý humor a hlavní postava sympaťák, pro mě výtečná kombinace!


trudoš
06.08.2016 4 z 5

Bezděčný detektiv Hitchcock Sewell mi v mnohém připomněl našeho Otu Finka v knihách Jaroslava Velinského. Ani jeden z nich není kriminalistou z povolání a k vyšetřování zločinu se často jen náhodně přichomýtne, přesto jsou to nakonec oni, kdo učiní spravedlnosti zadost. A oba hýří neodolatelným sarkasmem, jenž se rozhodně nebojí použít.
Ač se všechny tři příběhy v knize sebrané tváří jako detektivky, princip klasického pátrání tu spisovateli příliš nefunguje. Na to je tu až moc odboček, které s ústředními motivy nesouvisejí a jednotlivé zápletky pouze zbytečně rozmělňují. Nejhůře pak dopadl Nůž v zádech, který navíc trpí drobnou překombinovaností.
Čím mi ale Tim Cockey učaroval je styl psaní. Jemný humor, sympatické postavičky, cynická sebeironie a hutná atmosféra města Baltimore, to jsou hlavní propriety, kvůli kterým nelituji jediné stránky. Zaujal už ústředním hrdinou, jehož profese pohřebáka není pro žánr zcela typická a autor tohle lehce morbidní prostředí zvládl rozehrát skvěle.

Pepek24
12.04.2014 5 z 5

velmi vtipné detektivky, já jsem se dost pobavil

Štítky knihy

detektivky 3x

Autorovy další knížky

Tim Cockey
americká, 1955
2010  77%Omnibus: Vražda prvního stupně, Nůž v zádech, Červený pohřebák
2007  69%Červený pohřebák
2008  83%Ďábel v ulicích
2008  76%Mrazivý den v pekle
2006  69%Nůž v zádech

Kniha Omnibus: Vražda prvního stupně, Nůž v zádech, Červený pohřebák je v

Přečtených21x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce22x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x