Rendezvous

Rendezvous https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242667/rendezvous-242667.jpg 4 171 22

Vybrať sa na schôdzku s diablom si vyžaduje sakramentskú odvahu. Po porážke Napoleona Bonaparteho konečne zavládol v Európe mier. Harry Fleming, gróf z Graystonu, ktorý si počas vojny plnil vlasteneckú povinnosť, sa rozhodne uzavrieť manželstvo so ženou, zodpovedajúcou jeho vysokým nárokom. Na zozname jeho potenciálnych manželiek sa nečakane ocitne aj Augusta Ballingerová. Po záhadnej smrti brata Richarda zostane dvadsaťtriročná Augusta posledným potomkom rodu Ballingerovcov z norghumberlandskej vetvy. Jej predkovia boli vychýrenými hazardérmi, vychutnávajúcimi život plnými dúškami. Úsilie očistiť povesť rodiny núti Augustu podniknúť nejeden riskantný krok, čím serióznemu grófovi poriadne pohne žlčou. Napriek všetkým výstrelkom tmavovlasej potmehúdky trvá Harry na sobáši.... celý text

Přidat komentář

Bergerac16
04.04.2023 5 z 5

(SPOILER) V rámci daného žánru velmi povedené. Originálně vedené námluvy, snoubenec si snoubenku naprosto povodil a manipulací ji dostal tam, kde ji chtěl mít, naštěstí narazil na dívku, která se smrtelně neuráží. Augusta mu na oplátku dá pořádně zabrat a zaslouženě mu obrátí život vzhůru nohama.

JK96
09.10.2022 4 z 5

Knížka se četla příjemně. Měla spád, zajímavé hrdiny, napětí a rozuzlení. Jediné, co bych vytkla, je český překlad názvu knihy. Původní název randez-vous (randevú), neboli schůzka zamilovaných je mnohem výstižnější označení, než naše Galantní pomsta. To je zřejmě jediná chyba, kterou bych zmínila.

Knihu doporučuji všem obdivovatelům dámské historické beletrie.


lendinka.k
12.05.2022 5 z 5

Tak u této knihy jsem se moc pobavila. Hlavní hrdinka prostě neměla chybu. Situace, do kterých byla vržena, a většinu si zavinila sama, byly neskutečně vtipné. Na tu dobu byla sice až neuvěřitelně emancipovaná, ale o to víc to bylo zábavné. Jako manželku by si ji v té době asi nikdo nepřál, ale zase o to větší obdiv jsem k ní měla. Myslím ale, že by ji svázaná konvenční společnost té doby brzy zkrotila. Dokonce si umím představit, že by ji manžel uměl zlomit. No ale toho nás autorka ušetřila a mohli jsme se místo toho skvěle pobavit. Ještě oceňuji, že si autorka dala práci nastudovat si dobu, o které píše, měla jsem pocit, jak kdybych tam žila taky.

katkaq
16.11.2021 3 z 5

Romantický pohádkový příběh. Předvídatelný ale milý.

DUNIKO
18.08.2020 5 z 5

Pěkné čtení ❤️

Kudík
05.08.2020 4 z 5

Augusta byla hrdinka podle mého gusta, sympatická, veselá, vtipná, svéhlavá a do dané doby nezapadající. :) Lord Harry to s ní vyloženě vyhrál. Odhalit totožnost Pavouka asi není pro nikoho problém, jen anotace knihy prozrazuje něco, co se děje až v samém závěru knihy... Celkově pohodové a nenáročné čtení.

Laf
01.02.2020 5 z 5

Skvělá oddychovka, u které se každý zasměje. Doporučuji.

miriamjaklu
06.01.2020 5 z 5

Kniha mě pobavila a mám zálusk na další knihu.

petraj30
25.07.2019 5 z 5

Tuto knihu si s chutí přečtu znovu. Bylo tam vše od napětí po lásku a místy jsem se i nasmála. Hrdinka je úžasná, jako ve všech knihách JAK a nechybí ani trošku citově rezervovaný a občas natvrdlý hrdina :-)

Jaruš7
30.05.2018 5 z 5

No bezvadný,
Citace : " On tě nemiluje? Mám jisté pochybnosti. Tvrdí, že se s takovými nesmysly nezabývá, představ si. Mimoto nemám ani jistotu, K.., že ho dokážu naučit, aby mě miloval. Proto mě ten jeho spěch s naší svatbou tolik děsí. Tolik bych si přála, aby mě miloval. Ani netušíš, jak by mi to zvedlo sebedůvěru."
"On tě přitahuje, viď? Od první chvíle. Což zřejmě nevypovídá právě chvalitebně o mé inteligenci."
Jsem poškozené zboží? Nechme už té duchamorné konverzace. Zítra se vdávám a nic s tím nenadělám. Mohu být vděčná, že pán, který mi se ztrátou cnosti pomáhal, je ochotný (usilovný) zachovat se, jak se sluší a patří. Mám dojem, že G..ovi by zamilovaná žena byla proti mysli. Nejspíš by ho to obtěžovalo."
Mylorde, snad si nemyslíte, že si vás musím vzít, protože jsem vám dovolila polibek?"
Není co dodat.;-).

Majdule
27.02.2017 5 z 5

Vášeň, romantika, muž, který pohrdá láskou po špatné zkušenosti, aby poté miloval o to více, okouzlující a výstřední hlavní hrdinka. Úžasné erotické scény. Radost číst.

martiline
29.11.2016 5 z 5

Romány od Amandy Quick jsem svého času doslova zbožňovala. Krásné příběhy. :-)

TaLu
21.08.2015 4 z 5

Opět jedna z těch velmi povedených historických romancí od autorky.
Dokáže romantiku promíchat s vtipem i napětím a to všechno tak akorát, aby z toho nebyl nepoživatelný guláš.
Doporučuji.

kacaaba
07.07.2015 5 z 5

Další knížka, kde si žena svou inteligencí a odvahou získá srdce na venek tvrdého a neústupného muže. Historická romance z 19. století

VytíVlčice
05.03.2015 5 z 5

Dle mého názoru je to jedna z nejlepších historicky napsaných románů od této autorky. Děj je velmi napínavý a romantické scény, které se v knize objevují jsou chvílemi i úsměvné. Napínavé scény, ale i vrtochy hlavních hrdinů jsou skvělé.

miruska1
27.02.2015 5 z 5

Kniha sa mi veľmi pačila,je čtiva a docela som sa bavila.......

zp87
15.12.2014 4 z 5

Moje první knížka od Amandy Quick - a velmi příjemný zážitek. Četla jsem ji tedy už před pár měsíci, takže si hlavně pamatuju to, že mě bavila a rozhodla jsem se od Quick přečíst knížek víc. Děj jsem si ale před přečtením obsahu vybavit nemohla. Takže vlastně ani nevím, proč dávám 4*... :) ale ne, vím, že jsem ji přečetla během snad dvou dnů a že jsem se od ní nemohla odtrhnout - možná to bylo i tím, že to byla pro mě nová autorka... Lord Graystone byl trochu "škrobený" a tvrdý - jak píše mikika "chladnokrevný"... a právě to se mi líbilo - bylo to jiné, než hrdinové, kteří si z hrdinek sedají na zadek a pod jejich vlivem mění své priority a zvyky... Amandu Quick si tedy připisuju ke svým oblíbeným autorkám. Snad mě příště nezklame.

mikika
24.09.2013 3 z 5

jedna z nejslabších od Amandy, obvykle duo ztřeštěná hrdinka + chladnokrevný lord funguje, tady to bylo naprosto nereálné, slaboduché hovory, jsem notně zklamaná... asi hodně stará kniha, dle slovníku (nebo překladu..)

kika 13
23.02.2013 4 z 5

Krásné čtení v té době jsem měla tuto spisovatelku ráda.

maryzka
04.05.2012 3 z 5

byla to první kniha kterou jsem od této autorky četla.