Historická chronologie

Historická chronologie https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79036/historicka-chronologie-79036.jpg 5 16 4

Základní příručka, bez níž si práci historika či archiváře nelze představit a která nahrazuje přes půl století starou práci G. Friedricha. Kromě přehledu kalendářů a datovacích systémů obsahuje základní tabulky s převody dat. Doplněn je podrobný soupis svátků a chronologických termínů. Součástí knihy jsou i tabulky představitelů státu a církve v českých zemích a ve střední Evropě, které zpracovali Pavel R. Pokorný a Miloslav Martínek. Vzhledem k tomu, že přepočty sahají až do roku 2203 nepředpokládáme, že by kniha mohla ve vaší knihovně zastarat. ... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Věda

Vydáno: , Libri
více info...

Přidat komentář

tessa.mik
31.12.2021 5 z 5

Úžasná publikace, kterou potřebuje každý, koho zajímá něco to tom, jak v historii zaznamenávali čas :D.

Kuža007
29.06.2021 5 z 5

Ideální studijní materiál pro studenty historie a pomocných věd historických. Vhodné k převodu dat, které jsou psány na starých listinách.


Lubek
17.09.2014 5 z 5

Kniha Historická chronologie je famózní souhrn nepřeberného množství faktů k tématu kalendářů, počítání let i související astronomie a historie ze všech možných hledisek. Perfektní, přesné a úplné formulace, přehledně rozdělené do kapitol. Významná část knihy jsou seznamy a přehledy mocenských a církevních hodnostářů, užitečné spíše pro specialisty, ale převážná většina knihy je příjemné čtení nadité věcnými informacemi. Encyklopedie lidského času.
Nedá se bohužel koupit, kdo jí má, jistě se jí jentak nevzdá. Vyšla jednou a dotisk nebo další vydání neexistují. (Knihu jsem si stáhl oskenovanou z Ulož.to.)

keselylenka
31.10.2012 5 z 5

Knížku jsem si jako student historie musela koupit a musím říct, že byla skvělým pomocníkem při studiu. Dneska už se sice věnuji úplně něčemu jinému, ale knížka má stále místo v mé knihovně.