Hilsneriáda a TGM

Hilsneriáda a TGM https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/320232/bmid_hilsneriada-a-tgm-bNe-320232.jpg 4 9 4

Rysova kniha o hilsneriádě a roli pozdějšího československého prezidenta Masaryka v ní čekala na své druhé vydání sedmasedmdesát let. Oficiální česká historiografie a režimní propaganda (ať už komunistická, anebo liberální) tuto knihu odsoudily a daly jí punc odpudivého antisemitského pamfletu. Židé opakovaně prohlašují rituální vraždu za ohavný výmysl antisemitů se záměrem vyvolat nepřátelství k celému židovskému národu. Reprint původního vydání (včetně titulní stránky).... celý text

Přidat komentář

Dobraadresa
30.01.2023 2 z 5

Rysovy vývody a komentáře jsou samozřejmě dost odporná antisemitská břečka, plná lží. Samotné dokumenty soudu je ale dobré číst jako pramen doby a v téhle knize jsou dobře dostupné. Škoda, že nejlépe právě v ní.

n.ezn.amy
14.04.2020 5 z 5

Vražda Anežky Hrůzové u Polné byla záhadná v tom, že ten kdo vraždil se přímo nenašel. Ovšem z této knihy, která přináší o tomto hrůzném aktu shrnutí celé události, včetně důkazů, soudních přelíčení, podle mého názoru jasně ukazuje, že Leopold Hilsner se přímo vraždy účastnil ač mu nejde dokázat, že přímo vraždil. Vždyť jeho alibi nepotvrdil ani jeho přítel a ani jeho vlastní bratr. Je dobře, že je zde dán prostor i oponentuře prof. Masaryka.


Hobo
04.08.2019 5 z 5

V každém případě stojí za přečtení a uvážení.

werewolf88
05.11.2018 5 z 5

… a protože jsme obě strany slyšeli, tak budeme věřit této verzi .-)