Hilda a Sofie

Hilda a Sofie https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423078/bmid_hilda-a-sofie-exe-423078.jpg 4 23 6

Sofie sní o jediném: stát se primabalerínou. Kvůli svému snu se odstěhuje od milující rodiny do neznámého města, kde nastoupí na výběrovou baletní školu. Daří se jí, radost z úspěchu jí ale kazí schválnosti a závist spolužaček. Hildu spolužačky většinu času ignorují a ona ignoruje je. Má pár kilo navíc a je prostě třídní outsider. Myslí si, že tak to taky zůstane. Dokud nepotká Sofii a nezačnou se dít věci…... celý text

Přidat komentář

akšuram37
07.04.2021 4 z 5

Ve vyprávění se střídají Hilda a Sofie. Každá dívka je jiná, každá má jiné koníčky, jedna chce být baletkou, druhá spisovatelkou.
Hilda je samotářka, která ráda čte a ráda se cpe (nejlépe čokoládovými tyčinkami), ve třídě jí spolužačky ignorují. Sofie chce být baletkou, je snaživá, poctivě cvičí a proto ji taky ve třídě nemají rádi. Jednoho dne se jí stane úraz a ona musí skončit. Začne chodit do školy, kam chodí i Hilda a dokonce spolu holky sedí v lavici, ale do oka si nepadly. Jednoho dne se však skamarádí a od té doby jsou nerozlučná dvojka a nejlepší kamarádky.

Mně se kniha líbila, byla napsaná moc pěkně. Proto dávám 4*.

Barabora
03.04.2021

Neoslovila mne. Nevím, proč. Prostě mne moc nebavila. Zkrátka jsem knihu nedočetla, a ani dočíst nehodlám. Ještě větší zklamání je to, že jsem měla od knihy opravdu hodně velké očekávání. Navíc, je to o baletu, a mně fakt naštvalo, protože balet mám moc ráda, takže veliké zklamání.
Nebudu to hodnotit, nebudu zlá. Kniha je povedená, s té druhé stránky. -
Z obálky. Ta je fakt povedená. A i autorka se snažila to ne, že ne.
Takže se fakt omlouvám. Opět, mně berte s rezervou, Ne každému, se líbí všechno. ❤️


Gabi13
25.01.2021 5 z 5

Pěkné čtení pro mladé dívky. Já si to přečetla na základě doporučení té mé.

PaniWiga
11.06.2020 5 z 5

Krásný příběh. Napsaný lehkým a velmi čtivým způsobem. Zajímavé byly pohledy dvou postav na stejné události. Někdy je dobré zamyslet se, jak situaci asi vnímá druhý člověk. Ne vždy je náš názor jediný možný, nebo správný. A i když konec byl předvídatelný, vůbec to nevadilo. Přečetla jsem za 1 den a kniha ve mně zanechala příjemný pocit.

alka1
29.04.2020 5 z 5

Velmi pěkná knížka o velkém snu a přátelství. Určená dětem (dívkám) od 9 let, přestože hrdinky jsou malinko starší. Krásně se čte.

Jalisca
20.03.2020 5 z 5

Kniha je urcena spise detem. Ale byla to oddechovka, pekna ????

Štítky knihy

šikana pro děti od 9 let

Autorovy knížky

Hana Knopfová
česká, 1992
2019  88%Hilda a Sofie

Kniha Hilda a Sofie je v

Právě čtených1x
Přečtených35x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených2x
Knihotéce28x
Chystám se číst16x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x