Hilda: Hilda a troll / Hilda a půlnoční obr

Hilda: Hilda a troll / Hilda a půlnoční obr https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/281821/mid_hilda-B7e-281821.jpg 5 330 70

Hilda série

< 1. díl >

Hilda (komiks) série

1. díl

Modrovlasá holčička Hilda žije se svou maminkou na samotě v domku na úpatí magické krajiny. Protože je chytrá a zvídavá, dokáže vidět to, co ostatní nevidí nebo vidět nechtějí - trolly, obry, trpaslíky… Vítejte ve světě severské mytologie, drobných dětských strachů i velkých vítězství, světě, který nás láká, abychom se v něm zas a znovu zabydlovali a vraceli se do dob, kdy se největší dobrodružství mohlo odehrát během stanování v dešti. Přestože je přirovnávána k Muminkům nebo filmům Hajao Mijazakiho, je Hilda dokonale svá. Původně vznikla pro mladší publikum, ale nakonec si podmanila čtenáře bez rozdílu věku. Hilda je komiks, v jehož půvabných barvách a výjevech se s rozkoší ztratíte a který se právem stal klasikou 21. století.... celý text

Žánr:
Komiksy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Paseka
Originální název:

Hilda and the Troll / Hilda and the Midnight Giant


více info...

Přidat komentář

zazvorek
04.11.2023 5 z 5

Když se Muminí údolí a fantazijní svět Hajao Mijazakiho setkají v tlumené barevné škále pod taktovkou drzé a odvážné modrovlasé holky, nemůže to být průšvih.
Kéž by k nám na návštěvu chodil Poleňák! :-))

Knihotyna
10.08.2023 3 z 5

Před pár lety jsem tento komiks viděla všude. Letos už jsem na něj v knihovně párkrát narazila, ale nevzala si ho. To se teď změnilo!

Hlavní hrdinkou je odvážná holčička Hilda, která má srdce dobrodruha! Žije s maminkou na samotě mezi horami a lesy, daleko od ruchu města.

Na začátku knihy mě okouzlila mapa, která nám ukazuje, kde přesně se nachází dům. ve kterém Hilda s maminkou bydlí a z čeho je složená okolní krajina! Ať žije příroda!

Příběhy jsou plné fantazie, obohacené o trolly, skřítky, obry. Setkáváme se se severskou mytologií. Jsme na chvíli odtrženi od mobilů, notebooku a času tráveného ve vnitřních prostorách a hozeni do světa přírody a kouzel. Kouzel, která se zde mohou odehrát, pokud je chceme vidět a zjistit, že zde nežijeme sami :)!


Knihomolka506
12.06.2023 5 z 5

KV: dětská výzva, téma 6. Kniha, která má na obálce budovu .
První díl série o malé holce, která vidí to, co není, žije s mámou na samotě u lesa by s stalo říct, i když jsou kolem zvláštní hory... to nejsou hory!
Film taky není k zahození :)
Komiksožrouti je to vaše !

kopeceli
09.02.2023 5 z 5

Zajímavá kniha, poutavé ilustrace. Nejsem čtenářka komiksů, toto je výjimka, která potvrzuje pravidlo, takže se sice nechystám načítat kdejaký kreslený příběh, přesto mne Hilda velmi bavila a jsem moc ráda, že jsem se k ní dostala.

Lka
25.01.2023 5 z 5

I když je komiks určený pro jinou věkovou kategorii, tak mně se líbil. Krásné ilustrace, zajímavé bytosti. Určitě si přečtu všechny díly.

chaera
13.07.2022 5 z 5

Velmi milá a odpočinková kniha! Ilustrace jsou nádherné, hlavní hrdinka - Hilda - je sympatická zvídává slečna a navíc se v komiksu objevuje tolik zajímavých postaviček/příšerek. Určitě sáhnu po dalších dílech, toto čtení jsem si moc užila. 4.5/5

marketa3815
21.06.2022 5 z 5

Všechny komiksy i knížky o Hildě u nás měly velký úspěch, pěkné ilustrace, zajímavý svět různých bytostí a v neposlední řadě zvláštní Hilda a její touha po dobrodružství a přátelství.

Pítrs85
28.04.2022 3 z 5

Od teď už se taky řadím do Hildina fandomu. Ten příběh je stejným dílem fantaskní a tak nějak divně zvláštní jako i vtipný. Krásná kresba, skvělá hlavní hrdinka, oživlé skály, chodící dřevěná polínka... Není těžké si to zamilovat, ač nejste (ale opravdu nejste) cílová skupina.

simon9946
16.04.2022 4 z 5

Fantasy není úplně můj největší šálek kávy, ale Hilda mě fakt bavila. Doporučuji ať už starším nebo mladším čtenářům.

SamanthaCook
01.03.2022 5 z 5

Páčilo sa mi ako bol ten komiks písaný a kreslený.
Bolo to dobrodružné, bola tam aj zápletka.
Takže za mňa super!
Veľmi dobré čítanie :)

Nenelife
23.11.2021 5 z 5

Krásný komiks. Změnil můj pohled na divočinu a opravdu jsem vnímala tu majestátní přírodu v nádherném provedení Luke Pearsona. Líbí se mi taky v tom, že není celá postavená na vtipu a není myšlená ironicky. Jemný příběh je opravdu jako pohlazení na duši a taková vnitřní očista.

Adrim
11.04.2021 5 z 5

Působivý komiks. Opravdu krásný.

Melounky
27.01.2021 5 z 5

Zajímavá, legrační, s pěknými obrázky :-)

annes
20.12.2020 5 z 5

Proč jen jsem to odkládala tak dlouho? První příhěm jsem četla hned, jak jsem knihu dostala. Pak přišel nákup dalšího a dalšího a dalšího dílu, i když jsem neměla přečteno. Do vánoc rozhodně všechny přečtu, protože Hilda (jejíž jméno se mi fakt nelíbí :-D) je prostě skvělá :-) i ten svět a vůbec :-) zkrátka za mě skvělé!

s1ombrehimawari
29.11.2020 3 z 5

Moc krásné ilustrace. Příběh mi připadal pro děti do deseti let absolutně nevhodný, protože mi připadá, že jim to musí připadat jako vtip a nebo to vůbec nemůžou chápat, proč postavy říkají takové "nesmysly". První příběh se mi moc nelíbil. Byl docela nudný. Ten druhý už byl průměrný. Krásné detaily a informace o obrech a trollech, které byly buď za a nebo před kapitolou, ale jinak tam nebylo nic promyšlené. Tssss. To nemohlo stačit nikomu.

martin č.
13.06.2020 5 z 5

Čteno bezmála šetileté dceři. Ale jo, líbilo se mi to. Jak ilustrace, tak ten fantasy svět. Hledání v mapě i srovnávání obrů. Taková mytologie trochu jako z Tolkiena, trochu z Ronji dcery loupežníka.

blackoutzuzi
12.05.2020 5 z 5

Originální příběh + ilustrace, zapamatovatelný hlavní hrdina - to vše by měl podle mě dobrý komiks mít. A Hilda všechny tyto aspekty splňuje. Příběh modrovlasé holčičky jménem Hilda uchvátil snad všechny čtenáře po celém světě. A vás zaručeně dostane taky! :))

Akana
21.02.2020 5 z 5

Kouzelné. Možná, že už to tu někdo zmiňoval, ale v něčem mi Hilda připomněla loupežnickou dcerku Ronju. Snad to dělá ten dotek severské mytologie, určitě ale i stejná paličatá, bezstarostná zvídavost, která je oběma hrdinkám vlastní. Jméno Miyazaki tu zaznělo určitě a i to je trefa. A nejlepší na tom je, že Hildina dobrodružství se odehrávají v místech, kam jí s chutí následují děti i dospělí.

Lencza
02.02.2020 4 z 5

Originální příběh o originální holčině (a taky originální mamince, když jsme u toho), která žije v zemi hor, lesů, obrů, trollů, létajících psů hafíků... .... a zažívá s výše zmíněnými mnohá dobrodružství. Líbí se mi kresby, líbí se mi zápletky a líbí se mi i Hilda a její pohled na svět. Jen některé dialogy mi připadaly poněkud dlouhé (a složité) na to, že má jít o komiks pro děti. Ale on není jenom pro děti, že jo? :) Moje děti si i tak obě našly to své, byť jsou ještě docela malé. A já jsem pro ně některé delší \"nepodstatné\" pasáže zkracovala či přeskakovala. Až budou větší, a vrátí-li se k Hildě, určitě pochopí i paralelu mezi vztahem obrů k lidem a lidí k pidilidem.

Miro.slav
03.01.2020 5 z 5

Fantastická kresba "voňajúca" detstvom. Kiež by takéto knihy-komiksy boli dostupné, keď som bol malý krpec! Príbeh je síce jednoduchý, ale príjemný. Formát a rozsah nie je príliš rozsiahly, ale tak akurát. Prostredie škandinávskych lesov a skalísk, trollovia a pidilidi, osamelý zrub a sneh, a k tomu svojská držkujúca hrdinka. Na zimný oddych ako stvorené.

Štítky knihy

komiksy pro děti od 5 let komiksy pro děti obři trollové fantazie fantasy komiksy

Autorovy další knížky

Luke Pearson
britská, 1987
2016  91%Hilda: Hilda a troll / Hilda a půlnoční obr
2016  94%Hilda se vrací
2017  91%Hilda a kamenný les
2019  93%Hilda a král hory
2022  87%Hilda a loď duchů

Kniha Hilda: Hilda a troll / Hilda a půlnoční obr je v

Právě čtených2x
Přečtených431x
Čtenářské výzvě61x
Doporučených34x
Knihotéce88x
Chystám se číst84x
Chci si koupit48x
dalších seznamech10x