Muž ze středověku

Muž ze středověku https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44751/muz-ze-stredoveku-44751.jpg 4 105 19

Highlander série

1. díl >

Pine Creek Highlander Series: 1. Muž ze středověku 2. Muž s mečem 3. Válečníkova svatba 4. Pokušení 5. Strom života 6. Dvojí život 7. Zázračný slunovrat Po letecké havárii se skvělá vědkyně Grace Sutterová ocitá na vrcholku hory v Maine a je vydána napospas divoké pustině. Pád letadla přežil ještě jeden pasažér - Greylen MacKeage, přitažlivý válečník ze středověku, který se ocitl v dnešní době, aby konečně našel svoji osudovou ženu. Při souboji s drsnou a ledovou krajinou oba zaskočí prudká vášeň, která mezi nimi vzplane. Grace nemá ve zvyku podléhat svým citům, ale nyní je vše jinak. Také Grey propadá jejímu kouzlu...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Levné knihy
Originální název:

Charming the Highlander , 2003


více info...

Přidat komentář

Květinka008
28.08.2022 4 z 5

Po přečtení anotace jsem si říkala, co to proboha bude za kravinu. Během čtení jsem si vzpomínala chvílemi na Cizinku (Outlander), která ovšem vznikla později. Nakonec mě příběh velmi bavil, začetla jsem se, zajímavé prostředí a fajn postavy. Ostatně i ta fantasy linie byla včleněna do příběhu tak přirozeně, že byla snad i uvěřitelná... :-)

Ewe291
19.05.2022 3 z 5

Stale sa mi zda, ze autorka preskakuje od jedneho k druhemu niekedy to bolo akoby nedokoncene, zacala pisat jedno a hned sa skocilo k inemu. Knihu som docitala ale do ostatnych casti sa zatial nebudem pustat, to si necham na inokedy. Pretoze mi styl pisania nesadol ..... Inak bola kniha pekna aj ten presun v case a magia, len mi to prosto stale akosy nesadlo. Uvidim co to bude ked si po pauze precitam zvysok serie ale pre mna to nieje take super, no za precitanie nic nedate


LilluLong
11.11.2021 5 z 5

Nemam poňatia co mi vnuklo zacat citat tuto sériu keďže tento žáner fantásii a mágie ma nikdy nepriťahovali ani len kuknut do knihy, ale musím uznať ze ma zaujala nakoľko v knihe je aj kus romantiky erotiky napätia , čiže krasna rozpravka co zas ja mam rada, tesim sa na ďalšie časti . U mna zabodovala na 5*

Kudík
18.05.2021 4 z 5

(SPOILER) Od autorky jsem prozatím četla sérii "Logger" a nyní jsem zkusila i tuto "horalskou". Zde nevím, zda vznikla chyba v počtech přenesených válečníků v překladu, anebo v jednoduchých počtech, protože v Daarově kostele se najednou objevilo 10 pochybně vypadajících zděšených válečníků, ale MacKeageů byli 4ks a MacBainů v boji (v roce 1200) 6 s tím, že 4 v současnosti zemřeli a Michael zůstal sám. Tak teď nevím, bylo jich 10 nebo 9? :) I když pro děj je to absolutně nepodstatné a zpět k zemanovi a vědkyni. Grey i Grace byla dvojice velmi zajímavá, hlavně v rámci věkového rozdílu. protože se potkali, když jí bylo cca 30 a jemu 835let. Děj plyne sám s tím, že je třeba více věcí brát s nadsázkou, protože fantazii se zde meze nekladou. Líbil se mi závěr, kdy se potká sedm Sutterových, čtyři MacKeageovi, dva MacBainovi a Otec Daar a sliby Mary jsou splněny. :)

renulkam
05.04.2021 4 z 5

Krásná oddychovka. Musím souhlasit, že tenhle díl je můj nejoblíbenější. Greye bych brala hned :-) Grace sice vědkyně, ale nečekaně rychle a dobře se smířila se všemi nevysvětlitelnými událostmi, bez zaváhání se vzdala své kariéry. Trochu více by si zasloužilo rozepsat část s příjezdem Johnatana a únosci. Michaela mi bylo líto, těším se na další díl o něm. Ale všichni MacKeagovi byli super.

petulik330
17.02.2021 5 z 5

Vědkyně se vydává do rodného městečka že svým čerstvě narozeným synovcem, aby ho předala jeho otci.
Při cestě ještě netušila že ji tam čeká láska a manžel který vypadá a chová se jako by přišel ze středověku.

Missty.
26.08.2020

Miluju tuhle sérii a úvodní díl patří k nejlepším.

Arsi
12.08.2020 4 z 5

Příjemná kniha na letní čtení.

be_pa
27.04.2020 5 z 5

Knihy o cestování časem mám ráda. U všech dílů byly zajímavé příběhy, částečně na sebe navazovaly, postavy se prolínaly jednotlivými díly. Celá série se mi líbila.

petraj30
21.04.2020 5 z 5

Kniha mě překvapila. Poměrně dlouho jsem knihu nebo spíš celou sérii odkládala, protože cestování v čase se ne vždy povede dobře popsat, ale tady to snad ani neplatí. Celý příběh byla ve své podstatě míchanice všeho možného i nemožného, takže to někdy působilo jako sci-fi, nicméně to kupodivu dobře ladilo a zanechalo to ve mně nezapomenutelný zážitek.
Nebyl to klasický románový příběh, na který jsem zvyklá. Příběh se odehrává v dnešní době, ale je tam pár postav z 12. století, takže to má zároveň i nádech z historie.
Je to moje první kniha od této autorky a podle této knihy (snad) mohu soudit, že má hodně bujnou fantazii, protože kniha vydá za 10 příběhů. Někdy jsem se pobavila, jindy zase zadržovala slzy. Opravdu nezapomenutelný zážitek. S chutí se pustím do dalších příběhů:-)

alekis
26.09.2018 4 z 5

Díky Levným knihám, kde vycházely tyto úžasné romance, mám celou sérii Highlander, dnes už trochu pozapomenutou. Tak jsem si dala opáčko a ejhle, prvotní nadšení se úplně neopakovalo. První díl mě tentokrát až tak neuchvátil, zato druhý, už jsem tak v půlce, je o dost lepší. Celkově když to shrnu, je to pěkná série, Skotové jsou prostě bez konkurence, aspoň v románech. Kdo tam byl, ten ví, jaká je pravda, jestli jsou fakt takoví :-).
Na you tube je skotské duo The Corries, bohužel, nahrávky jsou staré moc let, protože jeden člen už tu dávno není a druhý je docela starý. Přesto myslím, že většina písní by se milovnicím Skotska mohla líbit, zdůrazňuji tady baladu Loch Lomond, která má mnoho verzí, ale v podání Roye Williamsona je to prostě krása. Roy Williamson je také autorem neoficiální (?) skotské hymny The Flower of Scotland. Možná, docela bych tomu věřila, že když Roy na nebesích zazpívá, andělé přeruší na chvíli své chorály a Pán se zaposlouchá.

janqa410
03.06.2018 3 z 5

Fajn odpočinkové čtení na dovolenou :)

Lembac
14.12.2017 2 z 5

Mně se bohužel knížka moc nelíbila. Překousla bych pohádkový příběh, magii, cesty časem i středověkého válečníka, ale nezamlouvá se mi styl, kterým je kniha napsaná. Postavy jsou ploché, černobílé a vrší jedno klišé na druhé. Grace má být geniální třicetiletá vědkyně vynalézající pohon pro rakety (!), ale přemýšlí a chová se jako puberťačka. Podle anotace ke knize jsem se těšila na střet dvou světů, na to, jak se skotský zeman musí vyrovnávat s nastálou situací, neznámou technikou, jak se sžívá s lidmi z 21. století, jenže jeho středověkost se projevuje jen tím, že je panovačný, žije na hradě a prohlašuje, že jsou ženy slabší (to tedy jen do té doby, než pozná Grace, a stává se se z něho zeman-feminista). Kdyby z Greye udělala autorka CEO nějakého firemního konglomerátu (à la "šedivý" Mr. Grey), tak by si ty středověké tanečky mohla ušetřit a děj by se zase až tak moc nezměnil. Škoda.

Jana38
10.07.2017 5 z 5

Romantická pohádka s příchutí středověku.která se velmi dobře četla

Danulka11
05.04.2017 5 z 5

Naprosto úžasná knížka se zajímavým a poutavým dějem. Doporučuji všem, kteří mají rádi knihy s tématikou cestování časem. Kniha se mi líbila, přečetla jsem ji za pár hodin. Nyní pokračuji ve čtení dalších dílů této série a mohu říci, že jsou všechny dobré! :o) Za mě opravdu skvělá autorka romantických knih.

havrmoni
04.02.2017 5 z 5

Paráda,pěkná romantika se vším všudy. Moje oblíbené téma středověk a skotský bojovník v současnosti.

účetní
19.09.2016 5 z 5

Moc pěkná kniha, krásně se to četlo, zajímavé a neobvyklé téma. Greylen byl super chlap, velmi inteligentní, mužný a s dobrým charakterem, pocit sounáležitosti ke své ženě a svým blízkým, zodpovědnost za své blízké, samozřejmost pomoci druhému, to z něho dělalo opravdového chlapa. Grace byla milá, bylo pro ni moc těžké přijít o sestru, kniha byla místy i moc smutná tím, že byla celá prostoupená smrtí Mary, bylo mi líto i Iana, že ztratil rodinu a Michaela, že zůstal dlouho sám. Naštěstí ho na konci Grayův klan přijal mezi sebe, tak to mělo být, byli navždy spojeni stejným osudem bojovníků, kteří se ocitli v pro ně naprosto odlišném světě, bylo jen málo věcí, které znali ze svého domova a mohli se s nimi setkat i v moderním světě, ale jich pět nejsilnějších přežilo a začali nový život. Pochvala za přebal s mužným Greylenem. Těším se na příběhy o Morganovi a Michaelovi. Jen mi u čtení vadilo velké množství drobných chyb, ale asi u tohoto nakladatelství LK čtenář nemůže čekat víc, i když by stačilo, kdyby si to někdo před vydáním přečetl.

kenedu
05.07.2016

Dobrá kniha, spíše pro ženy, ale obsahuje vše, láska, dobrodruřství i fantasy. Dobré.

Shakespeare
03.05.2012

prostě dokonalé a úžasné, žena přemůže válečníka a jak jinak končíme svatbou :)

Štítky knihy

cestování časem tajemství romance

Autorovy další knížky

Janet Chapman
americká, 1956 - 2017
2009  85%Muž ze středověku
2008  82%Manželství s neznámým
2010  76%Divoké dítě
2010  88%Noční bojovník
2010  84%Strom života

Kniha Muž ze středověku je v

Právě čtených2x
Přečtených161x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených9x
Knihotéce121x
Chystám se číst28x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x