Svatba z Vysočiny

Svatba z Vysočiny https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/333084/bmid_svatba-z-vysociny-Euq-333084.jpg 4 67 12

Tvář sira Iaina MacLagana je poznamenána jizvou, která mu denně připomíná ženu, o niž přišel, a nepřítele, jenž ho stále pronásleduje. Skotský král Iainovi nařizuje, aby se oženil a umožnil tak spojení dvou pohraničních klanů. Iain po delším váhání svolí a ožení se s Islaen MacRothovou. Je to krásná dívka veselé povahy, která MacLagana, muže, jenž se rozhodl, že nedá své srdce žádné jiné, mocně přitahuje… Islaen vyrostla v rodině s jedenácti bratry a neměla čas na romantické zážitky. Přesto doufala v něco lepšího, než je vnucené manželství. Krůček za krůčkem zdolává obranný val, jímž Iain opevnil své srdce. Poskytne jí manžel lásku stejnou měrou jako vášeň?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Oldag
Originální název:

Highland Wedding , 1988


více info...

Přidat komentář

jaja1989
14.03.2024 4 z 5

Jak nějaký chlap může být tak natvrdlý a žena má moře trpělivosti, já bych ho asi servala a poslala někam, už po pár stránkách

MíšaS.
25.03.2023 1 z 5

Přišlo mi to ještě hloupější než první díl. Postavy mají jiná jména, ale jinak je to úplně totožný děj...


kacenka6144
04.03.2022 4 z 5

Mám ráda knížky téhle autorky. Je jenom škoda, že ostatní dva díly nemůžu sehnat jako e-knihu. Těším se hlavně na příběh Alexe MacDubha.

TerryDee
03.11.2019 5 z 5

Příběhově se mi Svatba z Vysočiny líbila. Především postupné zalíbení obou hrdinů. Scéna s netvořením mě opravdu pobavila. Hlavní hrdinka Islaen byla tak trochu naivní dívenka, která se však postupem času a okolnostem mění v ženu. Ian mi přišel takový, že bych ho nejraději praštila tlustý klackem přes hlavu za to jeho chování. Nejdříve se dušuje, že jí bude věrný a za chvíli by skončil s bývalou milenkou v posteli. To o jeho cti moc nesvědčí. Ani to, že nechá svoji ženu osamocenou a odjíždí na vzdálené panství, kam za ním náhodou přijede bývalka. I když jsem věděla, jak to dopadne, tak jsem Islaen přála hezky a šťastný život s Ianem a trojčaty.
P.S. zamilovala jsem si zde postavu Alexandra MacDubha.

munka
12.09.2019 3 z 5

Pekný príbeh, aj keď mal pár slabých miest.

Lachtan714028
04.04.2019 5 z 5

Autorka mě svými romány naprosto nadchla, vždy si u jejich knížek hezky odpočinu, zasměju a někdy i zamyslím..

Lee7
14.09.2018 4 z 5

Moc hezký příběh, čtivý a vtipný. Autorku mám ráda a patří mezi mé oblíbenkyně. U jejich knížek si vždycky odpočinu a pobavím. :)

Ivusak7
03.07.2018 5 z 5

Nádhera, příběh byl jiný než ty předchozí a to jsem již od této autorky jich pár přečetla. Hlavní hrdinka na začátku jako mladá dívka, nezkušená a postupem času se z ní stává dospělá žena. Její odvaha mě až překvapovala. Iain sice hodně uzavřený do sebe, ale velmi dobře si uvědomoval jak skvělého člověka vedle sebe má. Tuto knihu musím ohodnotit jedině 5*. Jistě se ke knize vrátím.

maryzka
30.12.2017 2 z 5

Taková milá oddechovka, ale zkraje opravdu hlavní hrdinka dost naivní, chaotická, pak docela rozumně dospěje, ale takový miš maš, že člověk nevěděl co se kde děje. Obzvláště když oba pronásledovali záporný hrdinové - to bylo fakt k pobavení. Ale teď vážně. Někdy jsem si říkala, že u této knihy bych potřebovala mokrý hadr na hlavu.

Enny4
26.12.2017 5 z 5

Trochu chaotický příběh :) Zezačátku mi tošku vadila naivní hlavní hrdinka. To její "znetvoření" mi přišlo úsměvné :) že by si jejích 11 bratrů se kterými vyrůstala nikdy ničeho nevšimlo?? A Iain který jedním dechem slibuje že jí nikdy nebude nevěrný a hned po svatbě by málem skončil s bejvalkou v posteli?? To o jeho charakteru moc nevypovídá. Jeho trauma z minulosti přerůstá v sobectv a až do poslední stránky knihy se brání lásce... nakonec ten nečekaný přírůstek do rodiny :) No nevím, dělo se tam toho až moc, stále je honili nepřátelé atd. Ale Islaen mi tak v půlce kniihy přestala vadit, dospěla v rozumnou ženu, takže mě nakonec knížka začala bavit a s chutí jsem ji dočetla:)

havrmoni
30.09.2017 5 z 5

Mě se to líbilo moc. Mám tuhle autorku ráda a její příběhy mě vždy potěší,vím co od toho můžu čekat a s tím do toho jdu. A bavila jsem se. Doufám,že se dočkáme i prvního dílu. Alex,kterého známe ze třetího dílu je tu ještě takový veselý a bezstarostný. Opravdu škoda,že zvyk vydávat knihy postupně si neosvojila všechna nakladatelství. No a teď se s chutí znova pustím do dalšího dílu o Alexovi.

modranka
28.09.2017 3 z 5

Ako už býva zvykom našich vydavateľov, sériu začínajú vydávať ak nie od konca, tak od jeho stredu. Postavy z prvej časti aktívne vstupujú do deja tejto časti a je na vás, či vám bude chýbať dej predchádzajúcej časti. Mne to trochu vadilo. Samotný dej je dosť predvídateľný, ničím originálny, podobných námetov sme už prečítali požehnane. Keďže však originál text vznikol v roku 1988 - v tom čase musel byť zaujímavý - no nie veľmi dobre napísaný. Chvíľami som mala pocit, že každá veta začína Iaine alebo Islaen. Zápletka s neverou mi pripadala násilne pritiahnutá za vlasy a zloduch vystupujúci v príbehu mal vždy tendenciu pristihnúť Iaina s nohavicami pri kolenách... často to bolo úsmevné.