Hvězdička

Hvězdička https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204456/bmid_hvezdicka-9Ue-204456.jpg 4 121 30

Hetty Feather série

< 4. díl >

Elvíra nebyla odjakživa hvězda. Narodila se rodičům, kteří neměli ani vindru a kteří toužili mít kluka. Jenže se narodila drobná křehounká holčička – a to pro ně bylo hořké zklamání. Když Elvíra zjistila, že má mimořádné nadání pro akrobatiku, zkoušela si její pomocí vydělat pár pencí. A pak se objevil tajemný cizinec s krutýma očima. Nějakou dobu ji sledoval a nakonec ji koupil za pět zlatých od jejího vlastního otce. Elvíra se stává hvězdou – nebo spíš hvězdičkou: akrobatkou Taglefieldského pojízdného cirkusu. Diváci ji milují, ale život za sametovými oponami není ani trochu hvězdný. Když začne být neúnosně nebezpečný, poskytne osud Elvíře nějakou lepší budoucnost? A bude do ní patřit i další nová hvězda cirkusu, Esmeralda Starová? Volné pokračování trilogie o Hetty Featherové.... celý text

Žánr:
Dobrodružné , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , BB art
Originální název:

Diamond , 2014


více info...

Kopretina
Kopretina
23.11.2023 3 z 5

Další kniha v sérii (prostě je musím všechny přečíst, když sérii dala dvakrát má jedenáctiletá dcera), i když trochu slabší než předcházející. Cirkusové prostředí je nelidské.

AngeliS
AngeliS
13.04.2022 5 z 5

Četla jsem Wilsonovou snad povíce než 10 letech, jako knihu od autora z dětsví. Měla jsem strach, jak se mi to bude líbit jako dospělé. No ale ten příběh je tak, skvělý. Je to vykreslené do posledního detailu, přesto jednoduché čtení z pohledu té maličké Hvězdičky. Za mě je bezvadně vykreslena i psychologie postav aby bylo snadné pochopit, proč se Elvíra později chová tak či onak. :)
Po knize jsem sáhla, protože jsem straka a ono se to blejská.. :D Ale nelitujuani vteřiny čtení.


elinka461
elinka461
23.05.2021

Kniha se mi moc líbila.

inachisio
inachisio
29.08.2020 2 z 5

Tahle hloupá a neschopná (pardon za hrubost, nemyslím to zle, ale tak to prostě je) holka mi k srdci vůbec nepřirostla a čím dál víc mi svou povahou začala lézt na nervy. Absolutně to nemá takový spád jako Hetty a i když se mi nápad na příběh moc líbil, provedení už bylo o hodně horší a některé věci jsem fakt neskousla.

midone
midone
04.05.2020 5 z 5

Vlastně tahle kniha mě přivedla ke čtení. Když jsem ji dostala pod stromeček, čtení jsem nenáviděla. Ve škole na prvním stupni, jsme četli jen společně a navíc jen knihy, které dle mého nebyly pro děti našeho věku. Za rok jsem v té době přečetla maximálně 2-3 knihy, ale teď čtu (já vím není to moc) 25 knih za rok. Doufám, že jsem na tuto knihu alespoň trochu nalákala nejen větší a dospělejší, ale i děti, které čtení nebaví.

delfínek105
delfínek105
09.03.2020 5 z 5

Tahle kniha se mi strašně moc líbila , už od začátku jsem si malou Elvíru zamilovala. Přišla mi úplně dokonalá , byla roztomilá a byla hrozně šikovná , jak uměla chodit v mostu a dělala stojky . To mě hrozně zaujalo , a sama jsem to chození v mostu zkoušela. Kdyby byla Elvíru skutečná , tak bych se s ní moc ráda kamarádila. Ale osud neměla šťastný . Její bratři ji zlobili ,její táta chodil často do hospody. A on měl sice Elvíru rád , ale když umřela její máma, tak ji vůbec neměl rád a byl k ní zlý. Jediný , kdo měl Elvíru z její rodiny rád , byla asi Marie- Marta. Beppo mi přišel už v první chvíli , kdy přišel za Elvírou na trh , strašně zlý a krutý . Nechápu , jak mohl chudinku Elvíru v cirkuse bít a nutit ji dělat tak náročný věci , když byla ještě malá. Ale naštěstí byla v cirkuse madam Adelina , která k ní byla moc hodná , a potom i Hetty. Moc se mi líbilo , jak Hetty Elvíře ušila šaty a psala s ní její příběh . Na konci jsem Elvíru hrozně litovala, jak spadla z toho lidskýho sloupu , a krutý Beppo ještě tvrdil , že je v pořádku a hrozil jí , že ji zbije. Tak jsem byla ráda , že se Hetty rozhodla , že spolu s Elvírou uteče z cirkusu. Bylo to moc zajímavý , když Hetty s Elvírou utíkaly , a jak je honili Beppo a pan Tanglefield. No , prostě strašně hezká a zajímavá knížka a dávám 5 hvězdiček .

radus
radus
08.01.2020 3 z 5

Mě teda tohle cirkusové prostředí neoslovilo, jinak napsáno dobře, dávám 3 hvězdičky.

DancerJaneBooks
DancerJaneBooks
24.03.2018 5 z 5

Tahle knížka byla opět úžasná. Sice nebyla vyprávěná z pohledu Hetty, ale to mi zas tak moc nevadilo. Aspoň vím, jaké to je z pohledu někoho jiného a navíc tam Hetty taky vystupovala. Bylo mi Elvírky moc líto, že měla takový život, i když v takové době to tak asi bylo. Na konci to bylo napínavé, jak s Hetty utekly. Už se moc těším, až si přečtu poslední díl téhle pětidílné série. Tahle série je podle mě to nejlepší, co Jacqueline Wilsonová napsala a patří do nejlepších knih, co jsem kdy četla.

Žirafa5000
Žirafa5000
04.01.2018

Krásná kniha (i kdyz trochu smutná. ) pokaždé dvakrát jsem byla na Slovensku a pokaždé jsem ji tam cetla.
♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Barik05
Barik05
01.12.2017 5 z 5

Opravdu, chudinka Elvíra moc mě tento příběh dojal.

Nikq04
Nikq04
09.05.2017 5 z 5

Moc hezká kniha. Pokud se ji chystáte číst, nezapomeňte si přečíst díly předcházející tuto knihu :)

Kačkaknihomol
Kačkaknihomol
18.03.2017 5 z 5

Skvělé ozvláštnění celé série. Elvírka je skvělá hrdinka s tragickým osudem, kterou si zamilujete. Wilsonová se opravdu překonala, protože vcítit se do malého dítěte není jednoduché. Navíc tu vystupuje i Hetty, která je skvělá. :-)

zuzi509
zuzi509
12.07.2016 5 z 5

Nejúžasnější knížka od mé oblíbené spisovatelky. Opravdu je to nejlepší kniha jakou jsem kdy četla. Jacqueline se tahle kniha velice povedla, s Elvírou jsem vše prožívala. Jak jí mistr bil chtělo se mi brečet bylo to tak smutné a přitom tak úžasné. Z vedlejších postav zbožňuji Marva. Je užasné že Elvíru chytil když padala z lidského sloupu. :)))))))))))))

beruskanini
beruskanini
13.05.2016

Evča987:Jo jsou! -vzdušné zámky je první díl série tam je Hetty malá a poprvé zajde do cirkusu
- ve třetím dílu za hlasem srdce se Hetty setká s Elvírou a rozhodne se dát k cirkusu -a v Hvězdičce už v cirkusu vystupuje i s Elvírou jen je to zaměřené na ni a ne na Hetty- ,,Esmeraldu Starovou´´

Supernova
Supernova
06.03.2016 4 z 5

S Elvírou se tedy osud nemazlil - ani doma, ani následně v cirkuse, ale naštěstí je tu Hetty... Knížka vyloženě dojemná.

SimčaTvrzová
SimčaTvrzová
26.02.2016

Moc krásné na konci sem opravdu brečela

nikikostadinova
nikikostadinova
25.10.2015 4 z 5

Krásné čtení, styl této spisovatelky mám moc ráda. Rozhodně mě nakoplo do dalšího čtení knih této autorky.

Evča987
Evča987
31.08.2015

Lidi já to nechápu. Jsou Vzdušné zámky, hvězdička a za hlasem srdce nějak spojené??

Petkona
Petkona
09.08.2015 5 z 5

Krásná kniha myslela jsem že bude ještě pokračování protože ten třetí díl byl tak trochu nedokončený. Vřele doporučuji.

Ciel
Ciel
05.08.2015

I když je tato kniha jakýmsi doplňkem k triologii o Hetty Featherové, tak mi příjde asi nejsmutnější z celé této řady. Měla jsem ji zhltlou během dne.