Půlnoční jezdec

Půlnoční jezdec https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31000/pulnocni-jezdec-31000.jpg 4 18 6

Daleko na severu v dávno ztraceném království u břehů Baletského moře se za úplňku v pravou půlnoc vynořuje ostrov. Tam mohou zoufalci nemající již jiné volby naleznout pomoc. Ta však není zadarmo. Je nutno zaplatit vysokou cenu, která však není vyčíslitelná penězi ani zlatem, ale lidskou krví…

Přidat komentář

špulo
08.08.2023 1 z 5

Mno, Gordonlord má pravdu. Je to veru blbosť. Síce milá v tom, ako sa snaží tváriť čoby Geralt alebo Rokhorm, ale to je tak všetko. Keďže viem, že tento autor písať vie a toto je jeho prvotina, budem to brať tak, že sa proste na prvý pokus nezadarilo. Chválamedkovi, ďalšie pokusy sú na tom oveľa oveľa lepšie ;)).

Gordonlord
21.06.2023 1 z 5

Hrozná blbost.

Je vidět, že jde pravděpodobně o autorovu prvotinu. Chaotická akcelerace děje - kdy třeba dvě stránky čteme úmornou nudu o tom, jak vypadá skála a jaká je historie nějakého rodu, jen proto, aby to nemělo v příběhu potom význam. A naopak - třeba zůčtování s finálním padouchem proběhlo na jednom řádku a to takovým způsobem, že ani netuším, co se stalo. Stejně tak je to se spoustou věcí - autor se nezabývá pasážemi, které je naprosto nezbytné rozvést aspoň na minimální prostor, a prostě je smete ze stolu pár slovy a místo toho se patlá v pasážích, obsahující pro knihu zbytečné postavy a "děj".

Nadto nás zasype fůrou postav, kdy spousta z nich má prostor sotva pár řádků a tím pádem neexistuje jakékoliv navázání vztahu ze strany čtenáře. Ale to už je velice častá chyba, kterou vidím zas a znovu snad v 95% knih, které čtu.

Další častý neduh amatérismu je nudný příběh a zmatečný děj - obojí výše popsanými nedostatky stlačující knihu do mrzkého odpadu. Opět jsem se těšil na skvělé, zábavné, klišovité fantasy (to je tak těžké něco takového napsat ???) a opět jsem místo toho dostal příšerné, nudné klišovité fantasy.


alekis
02.01.2023 5 z 5

K této knize dlužím komentář už asi tři měsíce, měla jsem totiž přání napsat ho nádherně dramaticky ve verších... Třeba se podaří později... až si to přečtu znovu. Tedy, pokud mezi všemi ostatními knihami nezapomenu... :-)
Koho okouzlil Sapkowského Zaklínač, zvlášť začátek, vtipné a sem tam drsné povídky, tak toho musí stopro okouzlit i Jezdec. Nemá chybu! A dávám si do plánu, ačkoliv plány jsou od toho, aby se neplnily, aby se na ně zapomínalo a lístečky připomínáčky aby se házely do kamen, že se blíže seznámím s autorem.
Po přečtení Stínu modrého býka a posléze Půlnočního jezdce totiž musím konstatovat, že je tady skvělý český autor, jehož knihy si přeji blíže poznat... :-)

Luigi1
01.09.2022 5 z 5

Moc se mi to líbilo.

mPAlien
30.03.2021 5 z 5

Přiznám se po i po letech , že tahle knížka se mi moc líbí.

jarda108
29.05.2017

Super kniha, vychází z východoevropských pověstí a legend, obsahuje několik povídek, ústřední postavou je půlnoční jezdec, který trochu připomíná zaklínače. Povídky postrádají ty uplně klasické dobré konce.

Autorovy další knížky

Leonard Em (p)
česká, 1962
2001  87%Stín modrého býka
2004  81%Dobrodruh
2020  89%Taranitový triptych
1996  82%Půlnoční jezdec
2008  86%Libyjská suita

Kniha Půlnoční jezdec je v

Právě čtených1x
Přečtených23x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce33x
Chystám se číst9x
Chci si koupit3x