Smrt na Nilu / Death on the Nile

Smrt na Nilu / Death on the Nile https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54680/bmid_smrt-na-nilu-death-on-the-nile-h7G-54680.jpg 4 55 7

Ve slavné povídce Agathy Christie Smrt na Nilu, která je rovněž známá z filmového přepisu, se Parker Pyne nalodí spolu s pestrou společností na palubu parníku Fayoum, aby poznával monumentální krásy Egypta. Podezřením lady Grayleové, že ji chce manžel otrávit, však začíná série záhadných úmrtí, jejichž pachatele je třeba odhalit, než plavba skončí, a tak má Parker Pyne po dovolené. Výbor obsahuje rovněž povídky Vila Filomela, Plány na ponorku a Herečka. Bilingvní česko-anglické vydání.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Garamond
Originální název:

Death on the Nile , 1937


více info...

Přidat komentář

Emik87
22.02.2024 4 z 5

Taky jsem se nechala malinko nachytat názvem. Ale dílo je to pořád kvalitní. Jen trochu jiné.

Criosphinxx
02.02.2022 4 z 5

Nejprve by bylo asi na místě upozornit, že se nejedná o samostatné dílo "Smrt na Nilu." V této knize se nachází 4 povídky a jedna z nich nese tento název, tak pozor! A teď ke knize... Ačkoliv jsem do toho šel původně s očekáváním, na které jsem teď upozorňoval, tak jsem vlastně nebyl vůbec zklamaný. Byla to má první zkušenost s Agathou a už chápu, že je to vážně profesionál ve svém oboru. Nejvíc mě asi bavila první a poslední povídka. To napětí a ty závěry, no prostě skvělé! Byla to příjemná jednohubka a hrozně se těším až vyzkouším nějaký delší příběh od paní Christie. Ty zbylé dvě povídky mi připadaly okaté a proto nedávám plný počet hvězd.


Hani77
25.06.2020 4 z 5

Četlo se samo, ale povídky byly v této bilingvní verzi asi hodně zkrácené, mám radši větší napětí a šponování čtenáře, jak to paní Christie uměla. Proto ubírám 1* a určitě si minimálně Smrt na Nilu seženu v nezkrácené verzi.

Doplněno po přečtení knihy Smrt na Nilu-je to úplně jiný příběh. Stejný název povídky a knihy mě zmátl.

Delphín
30.07.2019 5 z 5

Parádní čtivé příběhy s důkazem že i bez brutálních vražd se dá napsat dobrý příběh.

Sabinaski
13.02.2018 4 z 5

Koupila jsem si tohle bilingvální česko-anglické vydání a myslela, že si kupuji klasický Agátin román Smrt na Nilu. Ale není tomu tak, je to kniha čtyř povídek a jedna z nich se jmenuje Smrt na Nilu, avšak děj je přesto jiný. Byla jsem zprvu zklamaná, že se nejedná o vraždy, ale i tak se povídky četly jedním dechem. Agáta je prostě mistryně a byť i z krádeže umí udělat velké dílo.

Zlá-Ňufie
13.01.2018 5 z 5

Opravdu skvělá kniha. Agatha je prostě nepřekonatelná, nestačila jsem se divit

Matevi
27.03.2016 5 z 5

Moc pěkná detektivka. Dokonce jsem odhalila vraha, tak jsem na sebe byla pyšná:)