3x Hercule Poirot 5

3x Hercule Poirot 5 https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419677/bmid_3x-hercule-poirot-5-74G-419677.jpg 5 47 7

Hercule Poirot série

>

Vrah řádící mezi archeology, v zubařské ordinaci či u nevidomé dámy – trojice případů opět prověří malé šedé buňky slavného belgického detektiva Hercula Poirota. Ve Vraždě v Mezopotámii (1936) se octne na odlehlém nalezišti, kde zabitím manželky vedoucího výpravy vyvrcholí nevysvětlitelná nervózní atmosféra. Nástrahy zubařského křesla (1940) před něj postaví případ zmizelé dámy a tajného agenta a nachystají mu lstivou léčku. A hodin se v Hodinách (1963) najde v místnosti společně s mrtvolou neznámého muže nepočítaně – ačkoli majitelka domu tvrdí, že vlastní jen jedny jediné, vysoké stojací pendlovky...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Murder in Mesopotamia / The Clocks / One, Two, Buckle My Shoe


více info...

Přidat komentář

miša63
25.02.2023 5 z 5

Agatha Christie s Herculem Poirotem nikdy nezklamou

adela2316
07.10.2021 5 z 5

Opět skvost! Všechny tři příběhy znám zfilmovane, musím říct- škoda, protože tím pádem mě nečeká žádné překvapení:-D i když je pravda, že vždy cekam, jestli kniha bude odpovídat tomu, co znám z TV, takže jsem svým způsobem napnutá.
Knihy od A. Christie jsou pro mě tak pohodovým čtením, že to beru jako oddychovku mezi ostatními knihami.
Co mě hodně baví a vždy potěší je to, když je v příběhu zmíněná postava z jiné knihy, jako např. Tento hotel mi doporučil pan Van Alden ( postava z Tajemství Modrého expresu, ale říká to postava v Mezopotamii), to mě fakt baví, jak se to prolíná a ještě když vím, odkud ta postava konkrétně je :-)


konicekbily
03.09.2020 5 z 5

Vítám tuto edici od mé Agathy o mém oblíbenci! V každé knize tři skvělé detektivky - a toto je už pátý díl a v knihovně k zapůjčení je již díl šestý. Pěkná pevná vazba knihy, hezká obálka a v 600 stránek pohodového čtení! Někdy ani nevadí, že jsem některou detektivku přečetl již dávno. Opakování matka moudrosti!

Aligator805
17.08.2020 5 z 5

Velice pěkný výběr případů H.P. Zejména poslední příběh Hodiny byl velmi zajímavý.

levac
20.05.2020 5 z 5

Naprostá klasika, skvělé detektivky bez potoků krve a zbytečné brutality. I po 60 letech stále čtivé , napínavé, nadčasové. Navíc se současným, velmi dobrým překladem a jen s jednou chybou, to už se moc nevidí.
Taky se mi líbilo mít 3 příběhy v 1 knize, člověk hned nemusí běžet pro další, když dočte jednu jednohubku. Jen otočí na další :)

Ani832
15.05.2020 5 z 5

Ach, opět můj milovaný Hercule Poirot s jeho malými šedými mozkovými buňkami.
Kniha se skládá ze tří různých případů:

- Vražda v Mezopotámii
První jsem sice viděla film, ale příběh jsem si užívala stejně, ne-li více. I když jsem věděla, kdo je vrah, stejně jsem o něm chvílemi pochybovala. Jednoduše super.
4,5*/5*

- Nástrahy zubařského křesla
Vraha jsem opět neuhodla, zápletka i rozuzlení skvělé, tady je třeba si opravdu všímat detailů.
4,5*/5*

- Hodiny
Jednoznačně nejlepší případ ze všech tří! Po rozuzlení jsem chvíli jen seděla, valila oči a koukala do zdi, jak moc mě to překvapilo. Nechybí napětí ani kapka humoru.
5*/5*

Za mě velké doporučení, klasicky vynikající případy od Agathy Christie. Pokud máte Agathu nebo Poirota rádi, tak neváhejte a přečtěte si tuhle knížku.

Zuzi98
25.01.2020 5 z 5

Právě teď jsem knihu dočetla a jsem nadšená. Filmy podle Agathy Christie jsem už od nějakých 8 let zbozňovala. Nechápu, že jsem se ke čtení těchto úžasných detektivek dostala až teď. Všechny 3 byly neskutečně napínavé, čtivé a originální. Hodiny podle mě za zbylými dvěma příběhy trochu pokulhávají, ale bylo to taky pěkně čtení.
Kniha mě uchvátila a navnadila k tomu přečíst si všechny Agathiny detektivky ????