3x Hercule Poirot

3x Hercule Poirot https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/361404/bmid_3x-hercule-poirot-0cz-361404.jpg 4 37 3

Hercule Poirot série

>

Smrť na Níle, Vražda je zvyk a Schôdzka so smrťou – tieto tri detektívne príbehy z pera Agathy Christie patria k tomu najlepšiemu, čo počas svojej bohatej kariéry napísala. Okrem postavy svojrázneho belgického detektíva Hercula Poirota ich spája aj fakt, že autorka umiestnila dej do exotického prostredia Blízkeho a Stredného východu. V Smrti na Níle nás zavedie do Egypta, aby na palube parníka plaviaceho sa po Níle rozohrala napínavú drámu medzi mladomanželmi a manželovou bývalou snúbenicou, v románe Vražda je zvyk sa ocitáme na odľahlom archeologickom nálezisku v Iraku, kde manželku slávneho archeológa sužujú desivé halucinácie, a napokon v Schôdzke so smrťou sa vydáme na cestu do Jeruzalema a starobylej Petry spolu s americkou rodinou, ktorú ovláda despotická nevlastná matka. A ako inak, vo všetkých troch príbehoch sa odohrajú zločiny, ktorých rozlúštenie poriadne potrápi Poirotove sivé mozgové bunky a čitateľom poskytne skvelý zážitok.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Death on the Nile / Murder in Mesopotamia / Appointment with Death , 2017


více info...

Přidat komentář

MilanCFC
19.07.2021 4 z 5

Jinak perfektní hodnocení bohužel narušuje dílo Schůzka se smrtí. Tam mi to od vraždy a nástupu Poirota vůbec nesedlo, a dokonce trochu přestávalo bavit. Navíc ten přeslazený konec... Do oné vraždy to však bylo moc dobré, téma despotické ženy a to tajemno okolo její rodiny, to se moc povedlo, takže velká škoda. Zbylé dva romány v tomto souboru už ale hodnotím naplno, tam to byla jízda jak se patří, od první do poslední stránky :-)

Ivan F
27.10.2019 5 z 5

Maximálna spokojnosť s prvým dielom 3x Hercule Poirot. Všetky tri príbehy majú spoločného menovateľa a tým je exotika orientu. Neopakovateľná atmosféra, žiadna zbytočná brutalita, potoky krvi, detaily mŕtvol, snaha za každú cenu šokovať - nič z toho v knihe nie je prítomné. Len taká starosvetskosť, ktorá mi v poslednom čase lahodí, priam prýšti z každej strany tohto prvého súborného zväzku. Za mňa (ako aj za skutočne podarenú obálku, formát knihy a nezameniteľnú vôňu novej knihy) dávam plný počet, pretože viem, že ak sa ku knihe niekedy v budúcnosti vrátim, tak nebudem sklamaný.


steffan266
04.01.2018 2 z 5

Je to klasická - Agatha ;

Kniha 3x Hercule Poirot je v

Přečtených40x
Knihotéce5x
Chystám se číst9x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x