Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni

Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393896/bmid_herbar-aneb-priroda-ve-vasi-kuchyni-9St-393896.jpg 4 5 1

Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék – dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná. Tak může někoho překvapit, že – bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce; – meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na tvář „škaredých slečen, neboť krásné toho nepotřebují“, jak říká P. O. Matthioli, autor proslulého herbáře; – chmel není jen zásadní surovina do piva nebo pro farmaceutický a kosmetický průmysl, ale dříve se mladé chmelové výhonky z jara prodávaly na trzích a jako chřest jej připravovala i Magdalena Dobromila Rettigová; – jetel není jenom pícnina, ale také surovina na květový jetelový med a součást méně obvyklých špenátů.... celý text

Přidat komentář

J.books
07.07.2019 2 z 5

Průměrná kniha o bylinkách,neurazí, nenadchne. Na trhu jsou zajímavější kousky.

Autorovy další knížky

2015  92%Herbář aneb Od anděliky k žindavě
2018  72%Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni
2019  100%Herbář aneb Stromy a keře

Kniha Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst4x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x