Draci Heorotu

Draci Heorotu https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19522/bmid_draci-heorotu-MrQ-19522.jpg 4 13 2

Heorot série

< 2. díl >

Před dvaceti lety vedli kolonisté na planetě Avalon zoufalou válku proti strašlivým grendelům. Boj byl krvavý a brutální, ale lidé nakonec zvítězili a vybudovali si bezpečný přístav ve svém hlavním městě ostrova, Kamelotu. Nyní kolonie vzkvétá, ale zároveň se rozevírá hluboká propast mezi těmi, kdo až příliš dobře pamatují hrůzy gredelí války, a mladými, kteří touží po vzrušení a dobrodružství a sní o tom, že již brzy získají celou planetu pro lidský rod. Jenže nebezpečí, která na ně číhají na pevnině, jsou mnohem závažnější, než si kdokoliv z nich dokáže představit, protože tam v neznámých končinách číhá cosi mnohem strašnějšího než grendelové… něco, co grendely požírá.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Banshies
Originální název:

The Dragons of Heorot , 1995


více info...

Přidat komentář

ludek.n
10.11.2021 3 z 5

Uplynulo dvacet let a my se vracíme na planetu Avalon, abychom sledovali dospívání první generace dětí, které se narodili až tady v Kolonii. Ostrov Kamelot je už bezpečně v rukou lidí, ale zbytek planety nadále skrývá nejedno nebezpečí, které jsou dost možná ještě horší než strašliví grendelové. Trojice autorů tentokráte vsadila na volnější tempo a mladickou hravost. Jestliže předchozí kniha sršela výboji na všechny strany, drala se dopředu jako rozjetý rychlík, druhé pokračování se drží hodně zpátky a jiskří jen malinko v poslední třetině vyprávění. Namísto dobrodružného zápasu s neznámou přírodou a jejími zástupci se do popředí dostává generační konflikt a řeší se otázky spíše sociologického charakteru. Kniha díky tomu ztratila mnoho z napětí svého předchůdce, a na udržení nastavené laťky toto teenegerské vzdorování autoritám prostě nemá dost sil. Tím spíše, že konec zůstane otevřený a na rozkrytí zápletky si musíme počkat až do dalšího dílu.

Predator3313
19.06.2019 4 z 5

Z druhého dílu mám velmi smíšené pocity.
Na jednu stranu, se od 50 do 300 strany vlastně nic moc neděje, na druhou stranu jsem první polovinu knihy přelouskal jako nic, asi jsem byl natěšený po prvním díle. Jak jsem očekával, na konci byl výrazný zvrat jako v prvním díle. Celá kniha ale působí až moc jako příprava na poslední díl, tak jen doufám, že tam bude víc akce a čekání se vyplatí.


Štítky knihy

vesmír společnost a komunity kolonizace

Autoři knihy

Larry Niven
americká, 1938
Jerry Pournelle
americká, 1933 - 2017
Steven Barnes
americká, 1952

Kniha Draci Heorotu je v

Právě čtených1x
Přečtených22x
Doporučených3x
Knihotéce45x
Chystám se číst8x
Chci si koupit3x