Vstříc mrtvým vodám

Vstříc mrtvým vodám https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465009/bmid_vstric-mrtvym-vodam-RIa-465009.jpg 4 50 10

Hellboy série

SOUČÁST HELLBOY UNIVERSA Hellboy padne do rukou námořního kapitána, jenž má v úmyslu prodat ho do cirkusu. Na palubě však cestuje také tajuplná žena s úmyslem vypátrat pradávného plaza, který již od počátku věků brázdí hlubiny oceánu. Mike Mignola tentokrát spojil síly s Garym Giannim (Prince Valiant, MonsterMen) a společně stvořili komiksovou povídku, jejíž události následují po příběhu „Ostrov“ ze série Hellboy. Poznámka: Tato kniha NENÍ obsažena v Pekelných knižnicích.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Komiksy

Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Into the Silent Sea , 2017


více info...

Přidat komentář

Hor89
30.01.2023 3 z 5

Komiksová jednohubka z Hellboy universa, která doplňuje příběh šestého dílu - Podivná místa. Kresba Garyho Gianni je docela dobrá a k Hellboyovi se mi hodí. Příběh je sice krátký, ale docela zajímavý a atmosférický, jen konec mohl být nápaditější - podobnou pointu jsem už v povídkách Mika Mignoly viděl. Celkové hodnocení tři a půl hvězdy.

QEDS
20.09.2022 2 z 5

Pro fanoušky Hellboye asi fajn pro mě docela zklamání, jak z příběhu tak z kresby. Co jsem tak pročítal předešlé komiksy, nebylo to tak vždycky.


sgjoli
01.05.2022 4 z 5

Klasický Hellboy, jak jsem na něj zvyklá a jak jsem s ním spokojená. Dostatečně chytlavý námět a solidní zápletka, byť třeba jednodušší. Skvělý grafický provedení jako vždy. Pár hlášek dobrých hlášek. Taková fajn jednohubka na večerní počtení pro fanoušky této série...

Terva
04.12.2021 5 z 5

„Nestrpíme
to bezbožný stvoření
na naší lodi! Slyšte,
z takovýho nákladu
nekouká nic dobrýho!“

Příjemná jednohubka ze série Hellboy, jejíž události následují po příběhu „Ostrov“. Povídku „Ostrov“ najdete v čísle 6 v knize s názvem „Podivná místa“. Zajímavý je fakt, že se mi kresba, kterou má na svědomí Gary Gianni líbí snad víc, než když si Mike Mignola kreslí příběhy sám. Tím nechci tvrdit, že Mignolovu kresbu zavrhuji, to ne, ale Gary Gianni má tu kresbu přehlednější a upravenější. Někdy je prostě zajímavé tyto dva umělce porovnávat ve stejném Hellboyovském universu.

Citát: Moderně smýšlející člověk nevěří na Peklo ani pověry.

Fakt je to jen krátká povídka. Je to strašidelný a plný příšer. Ale má to nádech tajemna, jako vždy, je to dobrodružný a pokud se mi to nezdálo, má to i celkem klidný konec. Do Hellboyova universa je to cenný přírůstek.

Citát: Když se to tak vezme, mohlo to dopadnout i hůř....

Wiedzmin
01.08.2021 5 z 5

Výborná atmosféra, výborná kresba a další Hellboyův/Mignolův zářez. Tyhle jednorázové pekelníkovi půtky na ničem neztrácejí oproti hlavní dějové lince, naopak, výborně doplňují Hellboyovu osobnost.

FireOfFilth
27.04.2021 4 z 5

Pěkná jednohubka, možná až škoda, jí vydat jako samotnou knihu.
Jinak příběh jednoduchý a přímočarý, za to velmi hezky nakreslený.
Hodnotím 75%

het2
01.04.2021 3 z 5

S Mikem Mignolou to začíná být problematické. Kouzlo původního Hellboye se někam vytratilo a Mike sám se navíc začíná děsivě opakovat. Vlastně začínám mít raději Arcudiho a sérii Ú.P.V.O. I tam se ta romantika a kouzlo ztratilo, ale alespoň ustoupilo monumentálnímu boji o osud světa a je tam patrný nějaký tah na branku, vše směřuje k apokalyptickému finále a kromě toho je tam zajímavý vývoj postav. Mignola se jen plácá pořád v těch samých "mrtvých vodách" (cha).
Tady navíc míchá na padesáti stránkách tolik motivů a témat, že to sám nedokáže ukočírovat a tak z toho ve finále poněkud trapně uteče. A myslím, že stejnou pointu už použil minimálně jednou.
Kresba sama o sobě je fajn a hezky evokuje to 19. století, ale k Hellboyovi mi zrovna dvakrát nesedla.
Znovu musím zopakovat, že nechápu proč se Comics Centrum nesoustředí na hlavní linku Hellboye a Ú.P.V.O. a nedotáhne to už konečně do konce. A tyhle zbytečnosti a spinoffy (z nichž většina vyšla až po End Days) nenechá na později nebo se na ně nevykašle úplně. Za těch skoro dvacet let bychom si to dokončení už konečně zasloužili...
2,5*

davidurban1973
28.03.2021 3 z 5

Opravdu hubená ale čtivá a hezky kreslená jednohubka.

DennisMoore
25.03.2021 5 z 5

Když mě Mike Mignola pozve na jednohubky, může si být jistý, že se zastavím a že budu mít hlad :) Vstříc mrtvým vodám je stejně jako Půlnoční cirkus krátká Hellboyova povídka, kterou si užijí i lidé Hellboye neznalí, nicméně pořád jde hlavně o ty znalé, kteří se těší na další dílek pekelné skládačky a které zajímá, co Rudoch poslední dobou dělá. Na téhle plavbě je méně veselo než když minule popíjel rum s (ne)mrtvými námořníky, ale je neméně zážitková a člověk se nestačí divit, kdo a co všechno se jí zúčastní. Jsem rád, že i tyhle malé příběhy vycházejí samostatně, protože si to prostě zaslouží(me).

Lenka.Vílka
23.03.2021 5 z 5

Nebudu to rozebírat nijak hluboce, ale musím jít s pravdou ven. Můj vztah s Hellboyem je lehce komplikovaný. Takže jsem za tuhle knihu byla strašně ráda. A jak dopadlo naše dostaveníčko? No, velice dobře ;)

Hellboy se dostal do zapeklité situace. Je držen na lodi za účelem následného prodeje do cirkusu. Přeci jen, je to velkej červenej..."cosi"..., a za to lidi zaplatí rádi, že? Ale na lodi je ještě něco horšího než Hellboy. Madam. Ta má svoje temné úmysly. A jak se ukáže, na téhle lodi je ještě mnohem víc temných věcí, než se může na první pohled zdát. Stejně jako ve vodách kolem...

Vstříc mrtvým vodám je krátká jednohubka, proto jsem měla přečteno hodně rychle. A jelikož je to klasická povídka, je tedy jasné, že pointu se dozvíte na konci. A mě dostala absolutně, protože byla přesně podle mého gusta.

A to mám právě na povídkách nejraději a ráda je čtu i v beletrii. Ve Vstříc mrtvým vodám bylo napětí dávkováno přesně jak mělo být. A proto byl výsledek velice uspokojující.

Kresba Garyho Giannina se mi líbila a hezky zapadla do předchozích dílů. Koukalo se na to dobře celou dobu, ale stejně byl nejkrásnější pohled na kresbu madam, když poprvé nastoupí na scénu.

Přestože je to jen takový krátký střípek, určitě ho musí mít doma každý správný fanoušek. A možná nejenom ten skalní. Za sebe doporučuji :)

Štítky knihy

komiksy Hellboy

Autoři knihy

Mike Mignola
americká, 1960

Kniha Vstříc mrtvým vodám je v

Přečtených60x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce42x
Chystám se číst3x
Chci si koupit5x