Kosti obrů

Kosti obrů https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494752/bmid_kosti-obru-pHp-494752.png 5 28 9

Hellboy série

Ú.P.V.O vysílá Hellboye a Abea Sapiena do Švédska, kde byl učiněn nezvyklý objev. Na místě však oba agenty čeká divoké dobrodružství plné mytických bytostí, severských legend a mluvících veverek. Především ale musí čelit hrozbě, jež by mohla podrobit nejen Zemi, ale i devět říší ze severských bájí.

Žánr:
Horory , Komiksy

Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Hellboy: The Bones of Giants


více info...

Přidat komentář

Hor89
05.04.2024 4 z 5

Od komiksového zpracování románu Christophera Goldena jsem moc nečekal, protože předchozí kniha Ztracená armáda mě moc nechytla a novější komiksy z Hellboy universa mají kolísavou kvalitu. Ale o to víc mě Kosti obrů překvapily - děj se zábavností přibližuje těm nejlepším Hellboyovým knihám, a kresba Matta Smitha (samozřejmě v Mignolově stylu) je výborná. Škoda pár chybek v ději a nadužívání Deus ex machina.

Michelle13
21.10.2023 5 z 5

Tak tohle byl úplně první komiks a já si to tak zamilovala. Kosti obrů je fascinující dobrodružství, které nám přináší výjimečnou směsici nadpřirozeného, mytologie a legendy, v kombinaci s charismatem a vtipem samotného Hellboye. Autoři spojili své síly, aby vytvořili příběh, který nejenže udržuje věrnost duchu Hellboye, ale také přidává nové a vzrušující prvky. Příběh, který zavádí Hellboye a Abea do Švédska, je plný nečekaných zvratů a překvapení. Mytické bytosti, severské legendy a dokonce mluvící veverky přidávají příběhu na originalitě a vzrušení. Budete pohlcení tímto světem plným tajemství a nebezpečí. Co je ještě významnější, je hrozba, která visí nad Zemí, ale i devíti říšemi ze severských bájí, což dodává příběhu zvýšenou vážnost a napětí. Představit si, že Hellboy a Abe musí stát tváří v tvář takovému nebezpečí, dodává jejich charakterům a jejich vztahu další hloubku. Jedinečná kresba a vizuální styl zůstávají silně přítomny, což dodává knize působivý vizuální prvek. Kreslené ilustrace spolu s poutavým vyprávěním tvoří synergii, která vás osloví na různých úrovních. Tato kniha nezklame fanoušky a všechny, kdo hledají dobrodružství naplněné mystikou a akcí.


memphisz
12.06.2023 4 z 5

Zase skvělý Hellboy. Severská mytologie a přímočaré nakládačky, kterými Hellboy kosí desítky skřetů a ledových obrů. Kresba už klasicky atmosférická. Velká spokojenost.

Norri
01.12.2022 3 z 5

Na tuhle knihu jsem se hrozně těšil, už od doby, kdy byla v Americe oznámena. Jednak jde o severskou mytologii, a navíc jsem už delší dobu žádného Hellboye nečetl. U Mignoly jsem se nebál, že by tu mytologii nějak zprasil. On i Golden k těmto záležitostem umí přistupovat citlivě a jsem rád, že mě nezklamali ani tentokrát. Neměli potřebu adaptovat nějaký známý příběh, Hellboy se nemusel vydat do času bájí, ale prostě jenom navázali na odkaz legend v současnosti. To se povedlo. Kosti obrů mají zdánlivě všechno. Mají dobrý příběh, dobrou kresbu, nechybí jim humor, ale jedno přece jenom postrádají - atmosféru. Ono příjemné mrazení ze skrytých lovecraftovských hrůz, které mám s Hellboyem spojené. Navíc mám pocit, že scénář místy lehce drhne.

RaptoR
25.11.2022 5 z 5

Kosti obrů jsou oživlou vzpomínkou na Hellboye před dvaceti lety - přímé, vtipné a osvěžující jako čerstvě napadlý sníh. Sami se pak můžete přesvědčit, že dát Hellboyovi do ruky Mjolnir není zase tak špatný nápad.
Více v recenzích.

FireOfFilth
17.11.2022 5 z 5

Severská mytologie, Thor a jeho kladivo mjolnir v poslední době hodně využívaná témata a příběhy. Teď tu máme však našeho oblíbeného Hellboye, který se zaplete do velmi zábavného výpravného příběhu, který nás nepustí dokud nedočteme poslední stránku. Kresba velmi pěkná a stylově krásně zapadající do hellboy univerza.
Hodnotím 85 %.

Terva
13.11.2022 5 z 5

Švédsko 18. února 1988
řeka Dalbard
„Zahřmění roztrhlo oblohu,
jako by vykřikl umírající bůh
a celý sever se zachvěl“.

Abbe: „Nuže, veď nás bože hromu“

Po otevření knihy okamžitě zjistíte, že jste doma. Známá, krásná a temná kresba, Hellboyovo kecy a k tomu ještě Mjölnir...a už vám je ihned jasné, že tohle bude boj bohů a obrů. Kdo tam na severu nechá své kosti vám neprozradím, ale budete mile překvapeni. V tomto příběhu se objevuje i profesor Aickman. Ano, ten, který vyvolal kdysi v Hellboyovi nevraživost. Bylo to v příběhu Hellboy 4: Pravá ruka zkázy. Ale teď k němu Hellboy přichází v míru...možná.

Citát: Hellboy: Ještě jednou se mne dotkni a nakrmím své kozy tvými vnitřnostmi!

Když se na scéně poprvé objevuje mluvící veverka, nevěděl jsem co mám dělat. Zda jí brát jako pekelné stvoření, což by Hellboyovi bylo jedno a nebo se mám smát, což by mě Hellboy asi praštil. Ale já se prostě jen lekl mluvící veverky :-) V tom okně vypadala strašidelně. Ale kdo sleduje severskou mytologii ví, že veverce se říká Ratatosk. A k tomu ještě skřeti, trpaslíci a já jen čekal, kdy se objeví elf a nebo jeleni.

Citát: Trpaslíci? Kde máte Sněhurku, aby si vás srovnala?

Perfektní dobrodružství, krev, akce, souboje, mytologie a sranda. Ano, sranda. Pravda, z úst Hellboye je to spíš ironie, ale to on ví. Objevuje se tu snad každej ze severských mýtů. A závěrečný souboj obrů, radost pohledět. Tento příběh jsem si užíval v plné míře. Dokonce jsem učinil i rozhodnutí a hned jak jsem dočetl, začal jsem znovu od začátku. A pokud jsem nedočetl, tak čtu do dneška... ...„Sakra, to je vůl“.

Citát: Cejtím slaninu, to je dobrý znamení.

DennisMoore
26.10.2022 5 z 5

Hellboyovi sedne Mjölnir do kamenné pravačky stejně dobře jako on sám sedí do severských legend. Výborný příběh, kresba, zábava. Plus má tahle kniha asi nejkrásnější obálku ze všech Hellbových knih, jaké u nás zatím vyšly. Chtěl bych si moc přečíst románovou předlohu.

davidurban1973
20.10.2022 5 z 5

Perfektní kresba a pěkný příběh, který se tentokrat točí kolem Thora, obrů a severské mytologie.

Autoři knihy

Mike Mignola
americká, 1960
Christopher Golden
americká, 1967

Kniha Kosti obrů je v

Přečtených33x
Doporučených2x
Knihotéce29x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x