Helenčino pečení - Zámecké cukroví

Helenčino pečení - Zámecké cukroví https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/291643/bmid_helencino-peceni-zamecke-cukrovi-YSn-291643.jpg 5 1 1

Žádné zámecké pohoštění v dobách minulých, kdy během týdenní slavnosti dokázali hosté spolu se služebnictvem spořádat i 40 jelenů, dva tucty skřivanů a stovky kusů drůbeže, vypít k tomu sto sudů vína a ještě víc piva, se nikdy neobešlo bez vysoké spotřeby mouky, cukru, hrozinek a mandlí, medu, máku, jablek, smetany či másla a dalších surovin. Cukráři z nich tvořili neuvěřitelné sladké dobroty. Některé z úprav, starých i dvě stě let, se dochovaly dodnes a v českých a moravských rodinách doslova zdomácněly. Kniha obsahuje 63 takovýchto receptů. A je pravda, že všechny řezy, krémové dortíky i pasionky převelice chutnaly na zámeckých stolech stejně jako v současných domácnostech.... celý text

Přidat komentář

MinaHawke
24.02.2017 5 z 5

Moc hezké a zajímavé recepty. Vždycky mě zajímalo, jak se peklo na zámcích a v této knize je inspirace. Už se těším až něco upeču.