Jeden musí z kola von

Jeden musí z kola von https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/253865/mid_jeden-musi-z-kola-von-253865.jpg 4 193 54

Helen Grace série

1. díl >

Keď sa z lesa vynorí napoly mŕtve dievča, jeho príbehu nikto neverí. Lenže každučké slovo, čo povie, je čistá pravda. O niekoľko dní sa objaví ďalšia obeť. Vzorec je na svete. Niekto unáša dvojice, uväzní ich v neľudských podmienkach a postaví pred strašnú voľbu: zabi, alebo sa nechaj zabiť. Únosca sa len prizerá a čaká, kým to jeden z dvojice nevydrží. Hlad, smäd, strach a zúfalstvo sa dajú ukončiť jediným spôsobom. Vyšetrovateľka Helen Graceová sa vrhne do vyšetrovania prípadu sériového vraha, ktorý im zanecháva bizarné navštívenky: obete, ktoré zmenil na vrahov. Kolegovia z práce, matka s dcérou, tanečníčky – nesúrodú vzorku predsa musí čosi spájať. Kým Helen neodhalí vzťah medzi obeťami, vraha nedostane. Každý krok vedľa však prináša ďalšie obete.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Eeny Meeny , 2014


více info...

janelka2
janelka2
24.02.2024 4 z 5

Kniha se mi celkem líbila a ráda bych si přečetla i další ďíly ale bohužel jsem zjistila, že v češtině je už jen jeden ďíl a pak vše ve Slovenštině. Člověk to nepochopí když už začnou nějakou sérii vydávat měla by být povinnost dopřeložit! Takhle jsem vyhodila peníze z okna. A dost mě to štve.

Prateri
Prateri
08.08.2023 4 z 5

V tomto případě pěkně kruté rozpočítadlo. Námět dobrý, to mne bavilo. Místy trochu zbytečný děj, ale to mi došlo, až když jsem dočetla. Možná krapet nadhodnocuju, ale to bude tím, že přece jen jsem byla napnutá, k čemu to "rozpočítávání" povede.


věrapodpěra
věrapodpěra
28.10.2022 4 z 5

Velmi napínavé a takový konec jsem nečekala.

Majuš333
Majuš333
24.10.2022 2 z 5

Anotácia a začiatok knihy mali výborný odpich, ale potom to už nejako strácalo grády a nieslo sa to v mdlom, nudnom a depresívnom duchu... Všetky postavy mi pripadali ako prvotriedni stroskotanci... Ešte porozmýšľam, či sa pustím do pokračovania...
A dve * strhávam za hafana, vždy tvrdím, že dobrá kniha sa dá napísať aj bez týrania zvierat a mne to v tých knihách proste vadí...

Lexie321
Lexie321
26.05.2022 4 z 5

Vrelo odporúčam. Zápletka bola super, kniha mala skvelé tempo. Krátke kapitoly spôsobili že sa čítala rýchlo a ľahko. Určite budem v sérii pokračovať.

lachtan77
lachtan77
14.04.2021 4 z 5

K přečtení mě nalákal název a anotace knížky. Nakonec však trochu zklamání. Nápad byl skvělý, ale zpracování bohužel nedokonalý. Ač mám rád ženské policistky jako Kim od Angely Marsons Helen mi nepřirostla k srdci. Její sebetrýznění, komunikace s kolegy a minulost mi trochu vadí. Autora tím nezatracuji a určitě další knížku od něj přečtu

Jurajovamaka
Jurajovamaka
19.03.2021

Vynikajúca kniha, asi najlepšia od tohto autora. Dej bol napínavý a nepredvídateľný, veľmi dobre a ľahko sa čítala.
O D P O R Ú Č A M ❤❤❤

wlado
wlado
27.08.2020 4 z 5

Prvá kniha autora a celkom ma zaujala. V dnešnej záplave autorov píšucich triler je niekedy ťažké nájsť takého, ktorý zaujímavo s kvalitným popisom prostredia.

mirec88
mirec88
20.05.2020 4 z 5

Prvotina M.J.Arlidgeho bola trošku slabšia ako ostatné jeho diela, ale nedá sa povedať, že by sa mi nepáčila. Práve naopak. Silné 4 hviezdičky a námet spejúci k smutnému neodvratnému finále, ktoré prekvapí. Úžasná kniha, ale na 5 to ešte nie je.

MilaSliacka
MilaSliacka
23.12.2019 3 z 5

Tuhle knihu jsem našla vedle popelnice a čekala jsem od ní hodnotu podobného rázu (nesnáším tlusté bestsellery a nenapadlo by mě číst thriller). Kupodivu mě ale kniha okamžitě vtáhla. Při čtení beletrie pro mě není nejdůležitější děj, ale atmosféra, díky které si dokážu představit, že se příběh děje mně. Tady se to povedlo, především při čtení nechutných pasáží. Asi se k této knížce nebudu vracet a hledat v ní na první přečtení nenalezené perly, ale v rámci možností to bylo fajn čtení.

knihomolka_eli
knihomolka_eli
12.10.2019 3 z 5

Knižka sa rýchlo a dobre čítala.Námet bol zaujimavý, bolo to napínavé až do konca. Hoci podľa mňa sa dalo z tohto námetu spraviť lepší triler. Motív vraždenia bol slabý, nedomyslený. Vraždiť neznámych ľudí kvôli takémuti niečomu je zvláštne,dalo sa tam vymyslieť aj lepší dôvod. Ale inak kniha by mohla byť určite fajn napr. ako dovolenkové čítanie.

Zlatinka.Emilly
Zlatinka.Emilly
08.07.2019 5 z 5

Kniha se mi četla velice dobře od samého začátku a vlastně i celý průběh byl čtivý a napínavý. Jen ten konec, ten se nepovedl. Nechápu doteď, proč do toho M. J. zapletl Tannerovou nebo Mickeryovou. Docela mi to zkazilo celkový dojem příběhu jinak skvělého. Příběh bych uzavřela stylem Fantomas: "Mark se ztěžka natáhl pro revolver a … vtom uslyšel on i Charlie kroky. Vysíleným hlasem nasměrovaly kroky, které patřily Helen, k těm správným dvěřím". A byla bych spokojená :) :) :)

E.lisabeth
E.lisabeth
19.05.2019 4 z 5

Priznavam, ze jsem od knihy cekala celkem brak...ale mile me prekvapila. Kratke kapitoly mi naprosto vyhovovali a kniha se tak cetla moc dobre. Trosku se dalo predvidat kdo je vrah, ale nijak to celkove neuskodilo pribehu.

happy-smile
happy-smile
09.05.2019 3 z 5

Budu si muset dát chvilku pauzu a potom tohoto spisovatele zkusit znovu. Od začátku mi tady tak nějak vadilo, že jedeme jenom po povrchu a díky tomu mi celé vyprávění přišlo málo reálné. Ale jinak zápletka byla zajímavá a krátké kapitoly pobízely k tomu ve čtení neustále pokračovat. Z prvního dílu mám tedy tak nějak rozporuplné pocity, ale chtěla bych ještě zkusit další.

karolin82
karolin82
26.04.2019

vsechny knihy od Arlidge jsou bomba, nelze se od nich odtrhnout...

iveta3689
iveta3689
27.03.2019 4 z 5

Napsané velmi čtivě. Krátké kapitoly, střídají se pohledy, včetně ich formy, to přispívá napínavému ději. Trochu problém vidím v počtu postav. Některé se objevují jen nakrátko, přesto jsou podrobně představeny. Je to zbytečné a mate to čtenáře. Celkově je ale kniha velmi dobrá.

Termina
Termina
23.01.2019 4 z 5

Ententýky .. dobrá .. špatnáá .. dobrá .. špatnáá... ok tak teda DOST DOBRÁ :))

MarianP
MarianP
24.09.2018 3 z 5

Kniha bola fajn, nečítala sa zle, ale keďže som ako prvé prečítal neskoršie autorove knihy, musím povedať, že táto bola najslabšia. Nie zlá, ale oproti "pokračovaniam" bola výrazne slabšia. Čo mi vadilo bolo množstvo postáv a tak trochu nedomyslené "objavenie" vraha. Takisto niektoré kapitolky mi prišli zbytočné a len odbáčali od hlavnej linky. Záver knihy bol super, napínavý, ale ako vravím, ďalšie knihy od autora su o ničo lepšie.

Merlinit
Merlinit
13.09.2018 4 z 5

Slušný příběh, četlo se to samo. Jen snad té beznaděje mohlo být o chlup méně.

Mysykk
Mysykk
03.09.2018 4 z 5

Super byla jsem nadšená, geniální kniha