Tajemný cizinec

Tajemný cizinec https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15680/tajemny-cizinec-15680.jpg 4 44 8

Hedvábná trilogie série

1. díl >

Série Hedvábná trilogie 1. TAJEMNÝ CIZINEC 2. POUŠTNÍ RŮŽE 1839 Anglie Romantický příběh pro ženy se odehrává v Anglii v 19. století mezi příslušníky nejvyšší londýnské společnosti. Ve společnosti se objeví záhadný a velice bohatý cizinec, jehož původ je obestřen tajemstvím, které zná jen jeho přítel, mladý anglický šlechtic a ten také cizince představí své půvabné sestřenici. Brzy vyjde najevo, že cizinec se hodlá pomstít za minulá příkoří právě snoubenci této dívky. Mladou šlechtičnu zkompromituje, zasnoubení je zrušeno a dívce nezbývá nic jiného, než se za tohoto podivného člověka provdat. Po sňatku se do manžela zamiluje a spolu s ním prožívá završení jeho pomsty.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Silk and shadows , 1991


více info...

Přidat komentář

karamelka57
28.11.2021 5 z 5

Tajomne a napinave. Laskyplne, aj tak akurat pikantne. Ziadne ruzove naivne okuliare, je tu aj stret s podsvetim a so surovou a drsnou realitou tej doby. Velmi dobre pocitanicko...

gigi77
20.05.2020 4 z 5

Sladká pohádka pro dospělé romantičky. Za mě spíš slabší 4*, ale po pár přečtených thrillerech mi to velice příjemně sedlo ... romantika, viktoriánské období, trošičku červené knihovny ... fajn jednohubka ????


vcielka
23.01.2018 5 z 5

Knizka sa citala sama. Vyvolavala skryte otazky co je u knihy s tymto nazvom predpokladom a autorka v tomto smere nesklamala. Peregrine i Ross ako postavy zaujali a Sara, ktora uz nebola ziadna mlada naivka mi bola blizsia nez ine hlavne hrdinky ktore ledva dovrsili 17 rokov a spravaju sa akoby mali inteligenciu a zivotne skusenosti zrelych zien :)
Za mna odporucam.

Lembac
29.09.2017 5 z 5

Touha po pomstě je hlavním hybatelem v životě knížete Peregrina z Kafiristánu. Jeho úhlavním – a opravdu nechutným – nepřítelem je Charles Weldon. Ten si má právě brát za ženu nic netušící lady Saru St. James. Saře je něco kolem sedmadvaceti let, takže už žádná debutantka. Protože na prahu dospělosti spadla z koně, nepatrně kulhá. Jinak je to ale velmi chytrá, přímá a rozhodná osůbka. Její bratranec Ross ji seznamuje s tajemným cizincem Peregrinem, přičemž mezi nimi skoro hned přeskakuje jiskra vzájemné přitažlivosti. Je napínávé číst, jak se oba mladí lidé sbližují, i jak jejich poznávání ovlivňuje sžíravá pomsta za vytrpěná příkoří.
Kniha se četla velmi dobře a plynule, dokázala mě vtáhnout do děje. Popis Weldonových zhýralostí byl dost syrový, ale tím pochopitelnější byla i Peregrinova zášť vůči němu. Jen bych podotkla, že Peregrinův plán pomsty, který údajně připravoval 25 let, měl dost bezpečnostních rizik a Peregrin sám jednal často ukvapeně a nepozorně, což je trochu v rozporu s popisem jeho ledově chladné a rozvážné povahy ze začátku knihy.

havrmoni
30.01.2017 3 z 5

Bavilo mě to tak napůl. Četla jsem nejprve druhý díl a ten se mi líbil víc. Celkově,ale knihy této autorky jsou velmi čtivé a dobrodružné.

Kabalenka
29.11.2016 5 z 5

Hodně pěkný příběh, který není jen nudou o vztazích. Opět skvělá inteligentní hrdinka a zajímavý tajemný muž. Poutavý příběh, který nám ukazuje i jistou temnější součást Londýna.

Shaki
23.05.2016 4 z 5

Příběh je to opravdu pěkný, s nádechem tajemna. Hlavníhrdinka Sara mi byla od začátku sympatická, protože to nebyla žádná hloupá husička.
Přesto dává jen čtyři hvězdičky, protože jsem se ke konci knížky musela malinko nutit ji dočíst.
Přesto bych knihu určitě doporučila.

Luccy78
21.04.2015 5 z 5

Pěkný příběh nečekané lásky mezi mladou šlechtičnou a bohatým cizincem. Poutavý, trošku tajemný, lehce okořeněný erotikou a napětím až do konce. Já byla spokojená a kdo má rád tento žánr, bude taky..