Heč, jdu do nemocnice

Heč, jdu do nemocnice https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/100639/hec-jdu-do-nemocnice-100639.jpg 4 7 2

Že v nemocnici není čeho se bát, ale naopak může jít o docela zajímavé dobrodružství přesvědčí malé čtenáře tato knížka.

Žánr:
Pro děti a mládež

Vydáno: , Artur
více info...

Přidat komentář

Bonda
25.02.2024 4 z 5

Vypravěčem je hošík předškolák, který se trumfuje se sestrou, kdo prožije náročnější dobrodružství. Několikadenní pobyt v nemocnici je dobrá příležitost získat body. Rentgen, odběr krve... samé výzvy. Dětská perspektiva je docela věrohodná, realistický děj plyne rychle, autorka vyprávění ošperkovala i malými vtipy pro dospělé. Někdy trochu zvláštně (maminka natahuje ruku a vyhrožuje chapci makarenkem, tj. zřejmě pohlavkem). Celkově ale uvolňující čtení, které např. během návštěvy nemocnice může příjemně dítěti s rodičem posloužit.

Hanina61
12.11.2021 4 z 5

Přiznám se bez mučení... od té doby, co mi diagnostikovali jednu "blbou" nemoc, z nemocnice jsem odešla bez kusu vlastního těla a musím pravidelně absolvovat nepříjemná vyšetření, nemám lékařské prostředí ani trochu ráda a samozřejmě ani knihy z něj. A poněvadž jsem zoufale chtěla splnit poslední knihu Čtenářské výzvy za rok 2021, vydala jsem se do místní knihovny a poprosila paní knihovnici, aby mi půjčila knihu z lékařského prostředí o co nejmenším počtu stránek... Přinesla mi tuhle, vyprávěnou z pohledu malého kluka, který musí na čas do nemocnice... Těch dvacet minut četby jsem přežila v pohodě, příběh byl docela fajn (vybavily se mi pobyty mých vlastních synků v nemocnici, když byli malí, a to byly mnohem větší drasťárny), navíc jsou v knize hezké obrázky mé oblíbené malířky Heleny Zmatlíkové... a hlavně: Hurá, letošní čtenářská výzva je splněna! :-D :-D