Headhunters: Lovci mozgov

Headhunters: Lovci mozgov https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87849/bmid_headhunters-lovci-mozgov-Cfn-87849.jpg 4 3008 522

Strhujúci thriller od jedného z najlepších autorov kriminálnych románov súčasnosti. Roger Brown pokladá sám seba za najlepšieho headhuntera – lovca mozgov, čo je označenie pre človeka, ktorý dokáže získať pre firmy vysokokvalifikovaných pracovníkov. Miláčik žien Clas Greve je dokonalý kandidát na akýkoľvek manažérsky post. Navyše, vlastní nesmierne vzácny obraz od Rubensa, na ktorý si Brown ostrí zuby. Ak by získal obraz, podarilo by sa mu tým vyriešiť všetky ekonomické problémy a manželka Diana, ktorá túži mať umeleckú galériu, by bola konečne spokojná... Každý chce niečo. A nikto to nedostane zadarmo. Musí ísť cez mŕtvoly. Lov sa môže začať!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Hodejegerne , 2008


více info...

Martin1974
Martin1974
27.02.2024 5 z 5

Ak je vonku sychravo a neviete, čo s voľným časom, pokojne siahnite po tomto zábavnom thrillery. Autor ním necielil na Nobelovu cenu za literatúru, ale pobaviť svojich verných čitateľov a možno pritiahnuť nových ..

ViolettaCh.
ViolettaCh.
03.02.2024 4 z 5

Nějak jsem nečetla anotaci, takže jsem pořád čekala až se vynoří Harry Hole a ono nic. Ukázalo se, že jsou tam jiní hrdinové, nicméně bylo to dobře napsáno, mělo to spád a i zápletka byla neotřelá. Poslouchala jsem jako audioknihu. Ale už se těším na Harryho!


jopp
jopp
28.01.2024 3 z 5

Moje první kniha od autora, brala jsem to jako odpočinkovou četbu, takže spokojenost. Zápletka pěkně spletitá, jak to má být, ovšem důvěryhodnost postav a celé té story pro mě velmi nízká. Nejsem moc konzument tohoto žánru.

KateTheBlogger
KateTheBlogger
23.01.2024 5 z 5

Od knihy jsem podle názvu čekala úplně jiný příběh, ale vlastně oceňuji, co jsem nakonec dostala. Hlavního hrdinu jsem si neoblíbila a ani mu nefandila, ale nijak to nesnížilo můj zážitek z čtení.
Líbí se mi překvapivý závěr, zacyklení příběhu i zápletka, která mě ani na chvíli nenechala vydechnout a vskutku byla geniální.

princesse
princesse
02.11.2023 3 z 5

Na mě tedy překombinované až moc. Opravdu těžko uvěřitelné a nesrovnalostí tam bylo také, na můj vkus, až moc. Nějak nevím jestli opravdu Jo Nesbo je ten pravý pro mě. Zkusila jsem jak HH, tak i samostatnou knihu a nějak se stále nemohu dostat panu spisovateli na chuť.

mila2411
mila2411
29.10.2023 5 z 5

Tak to se mi MOC líbilo! První Nesbø mimo HH a... paráda! Neskutečně chytlavé čtení, díky "ICH" formě naprosto nemilosrdně osobní a uvěřitelný příběh norského "průměrňáka", který hrozně moc NĚCO chce a dostane pořádně na pr.el. I když hlavní hrdina není zrovna 2x kladná postava moc jsem mu po celou dobu fandil a doufal, že to DÁ.

aliza
aliza
10.09.2023 4 z 5

Má první kniha od autora, začátek pomalejší, ale vše nabralo spád a četla se výborně. Konec pro mne překvapivý, poněkud nepravděpodobný, ale pokud to měli vyšetřovatelé "na háku", tak proč ne.

EvcaMat
EvcaMat
06.08.2023 3 z 5

Byla to má první kniha od Nesba. Popravdě jsem se začátkem horko těžko prokousávala. Nebýt výzvy, zřejmě bych jí odložila. Byla jsem přesvědčená, že toto není autor pro mě. Dál to ale dostalo spád, takže jsem dočetla jedním dechem. Nicméně... Konec tak nepravděpodobný... Police i patologové by museli být banda tupých blbů, kdyby mu toto vyšlo. Konec byl zklamání. Myslím, že po další jeho knize už nesáhnu... Dávám tři hvězdy za styl...

santa1212
santa1212
09.07.2023 5 z 5

Další super dílo v podání jednoho z nejlepších autorů thrilleru současnosti. Čte se výborně, rozsah ho přímo předurčuje k přečtení během letní dovolené:-)

čef
čef
24.06.2023 5 z 5

Něco takového může sepsat jenom pan autor. Jsem také rád, že zde není Harry Hole, ale někdo jiný, možná ještě více chytrý a vynalézavý a hlavně nechlastá. Příběh je velmi složitý, chvílemi se může zdát, že je až přehnaně zamotaný. Nicméně je také promyšlený a všechny zádrhele jsou dobře vysvětleny. Zase pro mne výborná kniha.

Astonius
Astonius
10.06.2023 3 z 5

(SPOILER) První polovina pro mě lepší, bavilo mě sledovat myšlenky hlavního hrdiny, jeho pocity a hodnocení lidí, se kterými se setkal. Sice mi trochu trvalo, než jsem pochopila, co si představit pod pojmem "lovec hlav", ale typ charakterů, v jejichž společnosti se hlavní hrdina pohyboval, byl popsán trefně. Události, jak se vyvíjely, mne bavily zhruba do onoho dění v latríně, přišlo mi, že zápletka je hezky vymyšlená a čtenář si několikrát do té doby musel upravit názor na hlavního představitele, kterého měl zpočátku za nafoukaného narcise s přehnaným egem, ale zhýčkaného, neschopného nějaké akce a vzápětí se dozvěděl, že po večerech se neštítí osobně vloupávat do bohatých domácností a provádět krádeže obrazů. I když už tohle bylo mírně přitažené za vlasy, bylo to celkem uvěřitelně popisované. No a pak, když došlo na okamžik, jakým se Roger dozvěděl, že je mu žena nevěrná, to byl perfektní obrat v situaci. Druhá polovina už byly bohužel blázniviny, které byly sice vysvětleny tak, aby do sebe zapadly, ale logika už byla ohýbána na můj vkus až moc. A úplně si říkám, jak se autor asi bavil, když vymýšlel ty různé nesmysly s latrínou, rozkousaným krkem na mrtvole apod., že se už předem těšil, jak to lidi budou komentovat :-) Vyzdvihla bych opět spisovatelský um, ale příběh, i když určitě pracně vymyšlen, moc překombinován. Zůstává mi z toho pocit, že největší vyčůránek z toho vyvázl a za ním zůstalo plno nevinných obětí...

Petr13103
Petr13103
21.05.2023 5 z 5

Jo Nesbø to opět dokázal! Prvotřídní thriller vypadající jako hra na kočku a myš, ale co když to není tak jak se zdá?

Nejlepší thriller/detektivka v poměru počet stran:kvalita, který jsem kdy vůbec četl. Velice kvalitní kniha, sice náročnější na čtení a jiný styl než mohou být čtenáři u Nesbøa zvyklí, ale i tak. Doporučuji.
SPOILER:
U části s latrínou jsem se smál a bylo mi špatně zároveň:-)

alena7090
alena7090
28.03.2023 5 z 5

Velice chytře napsaná kniha. Trochu náročnější na čtení, ale vůbec to nevadí. Nakonec do sebe všechno naprosto geniálně zapadá. Kniha je velmi přímá a upřímná. Moc doporučuju.

zouharov
zouharov
26.03.2023 4 z 5

Oceňuji, jak do sebe vše geniálně zapadá. Trochu pomalejší rozjezd.

marie.kolarova
marie.kolarova
04.03.2023 4 z 5

Velmi zajímavé a netradiční téma s překvapivou zápletkou a vyvrcholením. Za mě to byl hodně dobře vymyšlený příběh.

Timkim
Timkim
22.02.2023 3 z 5

Takové netradiční čtení, nebylo to nic náročného, žádná atmosféra, že by se dala krájet, spíš takové odlehčené s nadsázkou a místy i humorem. Prostě mistr světa který si chce přilepšit. V podstatě se mi to líbilo, ale chyběla mi tam ta hloubka. Hodnotím 3+

intelektuálka
intelektuálka
11.02.2023 4 z 5

Autor patří mezi mé oblíbené - a u kvalitního spisovatele tak trochu očekávám, že si poradí s různými žánry ....

Přivádí nás zase do jiné oblasti - a těžko stanovit hlavní myšlenku - je to životní drama -je to detektivní příběh o touze po bohatství - nebo je to varování před nepoctivým jednáním ?

A to vše je napsáno s nadhledem, vtipem a závěrem k zamyšlení ....

Jak bude pokračovat život Rogera ?
Je srážka mezi dvěma vozidly opravdu jen prostá fyzika ?

Anor505
Anor505
31.01.2023 2 z 5

Co tohle bylo? Vážně tuhle knihu napsal Jo Nesbø, díky kterému jsem objevila severské detektivky?
Když to shrnu, tak první polovinu knihy se vůbec nic neděje. V následující čtvrtině se stane úplně všechno a je to takový chaos a bordel, že to v poslední čtvrtině všichni přeživší zúčastnění musí znovu důkladně vysvětlit. Jo a policie je banda budižkničemů a soudní lékař nepozná dva dny starou mrtvolu od čerstvé... uf.
Knihu jsem měla rozečtenou rok a několikrát jsem ji odložila, takže se nemůžu vymlouvat ani na to, že mi zrovna nesedla do nálady. Nakonec jsem ji tedy dočetla... ale myslím, že se budu dál tvářit, že jsem o ní nikdy neslyšela.

Metuje
Metuje
22.01.2023 3 z 5

(SPOILER) Musím souhlasit s těmi, kteří také slyšeli na knihu nesmírnou chválu a následně byli ze čtenářského zážitku zklamáni. Nechápu srovnání s HH ve smyslu, že jsou Lovci knih lepším dílem. HH je podle mě úplně jiná liga. V pozitivním slova smyslu. Tady je ze začátku relativně zajímavý úvod do života hlavního hrdiny, nicméně celá akce mě nechávala těžce chladnou. Možná je to tím, že už jsem rozmazlen zbylými Nesbøho díly. Scéna v latríně mě nijak nepobavila, ani nepohoršila. Za mě trochu zklamání, vyvolané zbytečnou chválou, nicméně vyloženě špatné to není.

Etule
Etule
13.01.2023 3 z 5

Musím přiznat, že kniha nesplnila má očekávání. Slyšela jsem na ni většinou jen chválu, jak je to skvělé, ale u mě to tedy nevyvolalo až takové nadšení. Nesympatický hlavní hrdina, kterému rozhodně nefandíte, když se všechno pose*e. A ten konec? No promiňte, ale nevěřím tomu, že by mu to opravdu takhle prošlo. Nebo jsou policajti v Norsku opravdu tak neschopní?
Mimochodem - scéna s latrínou byla nesmírně nechutná, opravdu to někomu přišlo vtipné?