Srdce v sázce

Srdce v sázce https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14474/bmid_srdce-v-sazce-98w-14474.jpg 4 38 5

Srdcová sága série

1. díl >

Čestný dluh z karet Serenu zavazuje, aby se vdala za Justina, markýze z Vulcanu, lehkomyslného cynika ale i nejhezčího muže, kterého poznala. Ten ji bere na návštěvu k rodičům. Zde se Serena náhodou dovídá skrytá tajemství této podivné rodiny a ocitá se v pozlacených salónech obklopených tajnými chodbami mezi pašeráky, lupiče a snad i vrahy. Přichází tragické vyvrcholení a Serena prchá, aby její úsilí a láska nepřišly nazmar.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

A Hazard of Hearts , 1949


více info...

Přidat komentář

reader.007
10.02.2020 3 z 5

(SPOILER) Fotřík prohraje moji ctnost, svobodu a rodinné sídlo v kartách, pak se ze samé radosti nechá zastřelit v souboji, aby mi to nemusel říct osobně a já, než abych si vzala bratrance kterého mám sice ráda jako bratra, ale NEMILUJI HO, se raději provdám za člověka s pověstí největšího zpustlíka v Anglii. Aha… jasně… úplně logický. Zajímalo by mne jestli by byla hrdinka takhle „čestná“, kdyby ji tatík zaprodal tomu slizounovi Wrothamovi. Ale to už odbočuju…
Navzdory tomuhle přemrštěnýmu začátku se to asi od 1. třetiny nečetlo úplně blbě, pak autorka zvedla laťku ještě dobrodružnými šmodrchanci, takže nakonec jsem celkem spokojená. A za Čtveráka dávám ještě hvězdičku navíc.

Zfilmovaná verze... škoda mluvit. Já věděla, že jak si to pustím až po přečtení, průšvih je zaručen. Jen Helena mě mile překvapila, sice tam vypadá tak na 11, ale hrála s velkým nasazením.

moničina
02.10.2017 5 z 5

Výborná kniha aj filmové spracovanie.


deshalb
07.03.2017 5 z 5

Mám rada knihy Barbary Cartlandovej. Je to príjemné oddychové čítanie a rozprávka pre dospelých lebo jej knihy sa vždy skončia zaručene dobre :) Táto kniha bola aj sfilmovaná. Kto má chuť na veľkú dávku romantiky , tak je to presne to čo hľadá :)

12kája34
23.04.2015

Jeden z nejlepších romantických románů.Povedl se i film.Barbara Cartland to umí

hortenzie
03.10.2011 5 z 5

Velice dobře napsaná kniha. Myslím, že literární předloha je ještě lepší než film, který byl uveden pod názvem Hazard srdcí.