Posedlost

Posedlost https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30509/bmid_posedlost-Vmn-30509.jpg 3 40 8

Hawthornovi série

< 3. díl

Vévoda Trey Hawthorne býval dlouhá léta mužem nevalné pověsti. Pak zahořel vroucí láskou k něžné, nevinné vikářově dceři Marii Ashtonové a přes odpor své rodiny se rozhodl, že se s neurozenou dívkou ožení. Avšak dříve, než tak mohl učinit, jeho nevěsta zmizela. Přestože po ní dlouho pátral, nenalezl jedinou stopu a nakonec se vzdal veškerých nadějí. Teprve v okamžiku, kdy stanul před oltářem s jinou ženou, se objevila osoba, která odhalila, kde se Marie ukrývá, nebo spíš kam byla kdysi odvezena v kočáře vévodovy babičky. Hawthorne svou lásku nalézá ve zbědovaném stavu v ústavu pro choromyslné. Je rozhodnut udělat vše, co je v jeho silách, aby ji zachránil, aby pomatené dívce pomohl vrátit zdravý rozum a aby odhalil všechna děsivá tajemství, která jsou s historií jejího zmizení spojená. Jen tak by snad mohl zachránit i sebe.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Obsession , 2004


více info...

Přidat komentář

rampapa
07.07.2022 5 z 5

Nádherný příběh. Moc se mi knížka líbila a velmi jí doporučuji.

petraj30
03.06.2020 1 z 5

Po přečtení této knihy na mě padla obrovská deprese a trudomyslnost. Sice to v rámci možností dopadlo dobře, ale celý děj byl tak strašně melancholický a smutný, že po přečtení si budete myslet, že ten střípek světla na konci byl možná jen výplodem vaší fantazie.
Možná, že tohle byla skutečnost té doby, nicméně takové příběhy nemám v oblibě. Chtělo by to trochu života do toho umírání:-)
Vlastně by mi ani nevadilo, kdyby to skončilo druhým dílem a ten konečný závěr by si vytvořil každý podle sebe.
Mně ta knížka přišla celkem zbytečná, možná bych to zkrátila na minimum (to, co by se dalo číst) a spojila dva díly k sobě, to je další možnost, ale jako samostatnou knihu bych to neviděla.
Já bych knihu rozhodně nezařadila pod historické romance. Tohle romance nebyla ani náhodou. Proto raději zapomenu na dva poslední díly a budu dělat, že existuje jen jeden, ten první, který byl celkem slušně napsaný.


kacenka6144
06.05.2020 3 z 5

Pokud máte rádi žánr "červená knihovna", tak dejte od této knížky ruce dál. Ale přečíst se určitě dá.

Zomy
02.03.2020 2 z 5

Totálně mimo žánr. Předchozí díly série byly klasické průměrné romány červené knihovny. Tohle byla jedna velká deprese.

Lembac
18.08.2018 2 z 5

Mně přišla tato knížka trošku nadbytečná a myslím si, že by se bez ní celá série Hawthornovi klidně obešla. V podstatě postavila zakončení celého druhého dílu (Oddanost) na hlavu. Taky jsem měla pocit, že autorka naprosto změnila charakter téměř všech hlavních postav. Jako bych četla o úplně jiných lidech. Ze staré vévodkyně se stala sadistická megera, Trey byl popisován jako manicko-depresivní slaboch a Marie se jen pomalu dostávala ze tmy šílenství zpátky do reality.
Příběh je temný, neveselý a bezútěšný. Dvakrát ho číst rozhodně nebudu.

kackajh
29.03.2017 5 z 5

Ano na červenou knihovnu to bylo zvláštní, ano konec byl nahonem a romantika jakžtakž proběhla v poslední kapitole. Ano bylo to misty depresivní. Ale takový je život. Ja si to užila, celou dobu jsem jim držela palce aby si k sobě nakonec cestu našli. Tato autorka to svým hrdinům nikdy nedá zadarmo a jejich osudy jsou pohnute. Tady to bylo víc než jinde, ale za přečtení příběh Marie a Treye stoji, je to silný příběh v obou knihách.

havrmoni
19.02.2015 2 z 5

Tahle série je zvláštní. Téma není špatné,ale kdyby ho zpracoval někdo jiný. První díl šel tak od půlky do konce,druhý byl zbytečně rozepsaný až se v něm člověk ztrácel. Za to tenhle poslední jedním slovem zmatek. Dlouhé monology a žádná akce,jakákoli. Možná,kdyby z těch dvou byl jeden,dalo by se to i číst. Jak už jsem se zmínila téma, hl. těch dvou posledních, by v rukou jiných, třeba mých obl.(Drake,Kleypas, a jim podobných),bylo velmi čtivé. Škoda tento díl za víc jak 2* nestojí.

luci2
19.05.2013 3 z 5

Kdybych nečetla předcházejí díl ze série asi by mě knížka moc nenadchla.

Štítky knihy

19. století historické romance

Autorovy další knížky

Katherine Sutcliffe
americká, 1952
2004  87%Má jediná láska
2002  73%Oddanost
2008  67%Posedlost
2004  77%Zázrak
2004  73%Muž mých snů

Kniha Posedlost je v

Přečtených55x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce61x
Chystám se číst12x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x