Havraní princ

Havraní princ https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202379/bmid_havrani-princ-202379.jpg 4 166 26

Princové série

1. díl >

Mladú vdovu Annu takmer zrazí do blata na ceste muž na koni, sprevádzaný obrovským psom. Neromantické a trápne. Anna sa dozvie, že gróf zo Swartinghamu, muž s tvárou poznačenou kiahňami a s povesťou zlostného grobiana hľadá tajomníka, lebo dvoch, slabšie povahy, už vyhnal. Anna využije situáciu a zamestná sa uňho, musí totiž do spoločnej domácnosti so svokrou doniesť niečo na obživu. Svojou nebojácnosťou a usilovnosťou grófa zaujme a z nevrlého šľachtica sa postupne stáva galantný spoločník. Anna si uvedomuje, že sa zaľúbila a cíti k nemu fyzickú túžbu. Mladá žena stojí pred voľbou, či ten oheň v sebe potlačiť, ako sa na cnostnú vdovu patrí, alebo ho nechať, nech sa naplno rozhorí...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR) , Ikar (SK)
Originální název:

The Raven Prince , 2006


více info...

Přidat komentář

Bergerac16
07.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Autorka umí psát, ten příběh je vysloveně dobrý, zápletka poutavá. Je to líčené očima hrdinky i hraběte, je příjemné vědět, co se v obou z nich odehrává. Davis byl boží, skvělé oživení příběhu, je prima, když autor myslí i na nějaký komický prvek.

Nicméně: pokud je vyprávění zasazeno do roku 1760, měly by být ctěny nějaké reálie, a tak tomu v Havraním princi není, což by se kvalitnějším autorkám historických romancí (Kleypas, Quick) nestalo. Série Maiden Lane od stejné autorky je v tomto už dál.

LuckaK.088
12.07.2023 4 z 5

Velmi milé překvapení. Přečteno za jedno odpoledne. Postavy, dialogy, jiskření hlavních postav super. Ovšem komorník Davis, ten mě úplně dostal :-) Mohu jen doporučit.


vcielka
14.05.2023 5 z 5

Nevedela som sa od knižky odtrhnúť. Už dávno som nečítala knihu, ktorá by ma do takejto miery zaujala. Pačilo sa mi na nej úplne všetko. Postavy, dialógy, príbeh, štýl písania

Kačka227
25.07.2022 5 z 5

Naprosto nic jsem od knížky nečekala. Vzala jsem si ji na dovolenou jako výplň volného času. A musím napsat, že mě mile překvapila. Četlo se to samo. Mám moc ráda příběhy, kdy se hlavní hrdinové pěkně špičkují. Navíc ten začátek jak z Jane Eyre, kterou miluji.... Co víc si přát, parádní letní oddechovka.

Dellphi
30.05.2021 3 z 5

Jednoduchý příběh, který vás pobaví a zaplní vám jeden dva večery. I mě první stránky připomínaly Janu Eyrovou, ale poté jakákoli podobnosti skončila.
Hodně mě překvapila Anna svou odvahou jít si za svým a navštívit jistý dům. To byla ta vtipná část :-) Poté už mi to nepřišlo až tak zábavné, ale i tak to nebylo špatné. Ovšem knihy ze série Maiden Lane mi přišly o dost lepší. Ale autorka píše moc hezky a líbí se mi její vyjadřování, takže rozhodně doporučuji.

HaniSebi
14.03.2018 5 z 5

Moc pěkná romantická oddechovka. Nepřišlo mi, že by Swartingham pohrdal ženami. Oba hlavní hrdinové byli sympatičtí a to je rozhodně u tohoto žánru podstatné. Nenáročné čtení na odpoledne. Navíc se mi moc líbily rozhovory Edwarda s komorníkem Davisem.

Lembac
23.12.2017 5 z 5

Milostný příběh mezi Annou a Edwardem se rozvíjí celkem klasicky, ale posléze dostává docela pikantní příchuť. Anna si jednoduše vezme to, na co má chuť, i když celkem nekonvenčním způsobem. Tolik emancipace a odvahy bych od ctihodné vdovy nečekala. Chapeau! Lord Swartingham je popisován jako pruďas s mindrákem z jizev po neštovicích, ale nemám pocit, že - jak se píše v anotaci - by pohrdal ženami. Mně přišel celkem sympatický.
Špičkování mezi lordem Swartinghamem a Annou bylo vtipné, i když úplně nejlepší byly průpovídky lordova komorníka Davise. Třeba jsem byla zvědavá, kolik je milému lordovi let, když ho Davis označil za "stárnoucího gentlemana, který má skoro po sezóně". No jo, je to stařec, je mu 34! :-)

LilianaFalcon
30.09.2017 4 z 5

Tak tohle bylo usmevne od uplneho zacatku :-) Jejich prvni stret, spickovani se, jmeno psa... Proste vsechno to v ramci zanru hezky sedelo.

Barbora H
28.06.2017 3 z 5

Nic moc..., ale ušla...

jarkaska
02.06.2017 5 z 5

Kniha se mi líbila, pěkně se četla. Už se těším na další díly.

účetní
26.05.2017 5 z 5

Tato kniha byla i pro mě velké překvapení, tvářila se celkem jako že nenápadně, ale byla úžasná - krásně romantická, humorná, erotická, nádherná láska mezi Edwardem a Annou, pěkný závěr a epilog, k tomu pes a komorník, to nemělo chybu. Moc se mi líbil styl psaní - jednoduchý, srozumitelný, žádné složité krkolomné úvahy, nebylo to zbytečně natahované a k tomu úplně dokonalý překlad ( dle jména stejná překladatelka jako u Čekanek LK ). Takovéto knihy, co dovedou tak mile překvapit, mám moc ráda.

Ms.Floyd
27.04.2017 5 z 5

Knížka mě velmi příjemně překvapila. Očekávala jsem klasickou harlekýnku a la Nicole Jordan, nicméně Havraní princ je milý romantický příběh o vdově a nabručeném hraběti, okořeněný troškou humoru (Edwardův komorník, pes Rex) a hlavně živočišnou přitažlivostí obou hrdinů. Přijde mi, že oproti jiným působil tento příběh tak nějak reálněji - ona v (té době) postarší vdova - on cholerický bručoun se zjizveným obličejem, oba poznamenaní nějakými negativními událostmi, které se ale zase zbytečně neomýlají. Oba hrdinové s problémy dokážou nějak pracovat. Je také fajn, že knížka není roztáhlá na víc stránek, těch 270 bylo akorát. Jsem ráda, že jsem na Havraního prince narazila a k příběhu se určitě ráda někdy vrátím.

moudivlacek
10.03.2017 5 z 5

V našem drsném a uspěchaném světě jeden pěkný romantický příběh. Od začátku se mi líbil hrabě a ještě víc krásné "souboje" s jeho novou sekretářkou.
A člověk se musel zasmát i nad tím, že kdo sám porušoval morálku, morálkou se rád oháněl.
Hezké oddechové čtení na jedno odpoledne.

havrmoni
10.09.2016 5 z 5

Mě se to líbilo a moc, pěkná oddechovka k tomu není co dodat.

helenkan
20.08.2016 4 z 5

Na začátku jsem myslela,že čtu Janu Eyrovou. Ale opravdu jen úvod,pak už bylo vše jinak.A já si to docela vychutnala. Pěkná romantická oddechovka.

terka65
06.10.2015 5 z 5

pre mňa dobrá kniha vo všetkých smeroch, dobre sa čítala, vďaka pani Elizabeth

Luccy78
26.09.2015 5 z 5

Moc hezký příběh, i mě hodně připomínající Janu Eyrovou.. Možná o to víc se mi líbil :-)

BlueIvy
05.04.2015 4 z 5

Štyri a pol hviezdičky. Keď som túto knihu pred pár rokmi po prvýkrát čítala, bola som nadšená. Znova som si ju prečítala včera a asi som už rozmaznaná, no už ma tak nebavila ako predtým. Zdalo sa mi totiž, že ich vzťah sa akosi rýchlo vyvinul prakticky z ničoho. Kniha je to však krásna, veľmi dobre sa číta. Je tam zjavná mierna inšpirácia z Jany Eyrovej - či už úvodná scéna alebo pri postave Edwarda, čo ale rozhodne nie je na škodu (lepšie ako nechať sa inšpirovať 50 odtieňmi). Každopádne, už dávno som pri čítaní epilógu nemala taký dobrý pocit, že to všetko skončilo ako malo a hróóózne som im to priala :)

Nibiru
05.08.2014 5 z 5

Mně se knížka velmi líbila, jednak svou čtivostí a vtipem, jednak i námětem. Nemusí být každá "červená knihovna" příběhem dokonale fyzicky krásných lidí, tím více se příběh blíží skutečnosti, když jeden z nich má nějakou tu vadu na kráse.

Kamiliana
18.10.2013 3 z 5

Ano, chytrá vdova a neštovicemi zohyzděný pán, může být hůř, můžebýt líp :-) Erotická zápletka vcelku originální.